maritbet girişmaritbet
Sedat Kızılcıklı: 2013, inşaat sektörü açısından iyi bir yıl olacak!

Sedat Kızılcıklı: 2013, inşaat sektörü açısından iyi bir yıl olacak!

Bursa'nın önde gelen inşaat firmalarından Ali Bostancı İnşaat, başladığı konut projelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Şirketin Genel Müdürü Sedat Kızılcıkla 2013'ün daha iyi bir yıl olacağını söylüyor...

 

Ali Bostancı İnşaat, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yapımını sürdürdüğü Reel Evler projesiyle yeni bir başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor.740 konutun yer aldığı proje 29'u konut, 1'i alışveriş merkezi olmak üzere toplam 30 bloktan oluşuyor. 52 dönüm alana kurulan projenin 37 dönümü yeşil alan. Ali Bostancı İnşaat Genel Müdürü Sedat Kızılcıklı, 28 yıldır önlerine koydukları hedefleri yerine getirdiklerini. 2012 yılını da başarıyla kapattıklarını belirtiyor. Kızılcıklı'yla inşaat sektörünü ve Ali Bostancı İnşaat'ın projelerini konuştuk. 
 
Sedat Bey, 2012 yılı Ali Bostancı İnşaat için nasıl geçti? 
 
Ali Bostancı İnşaat olarak bir yılı daha hedeflerimizi tamamlayarak bitirmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler ulusal ve uluslararası gelişmelere bakarak kendini yenileyen ve önüne hedefler koyan bir şirketiz. 2012 ile ilgili planlarımızı hazırlarken de yine olması muhtemel tüm olasılıkları göz önünde bulundurduk. Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koymak başarıda çok önemli. Bizim için ortaya koyduğumuz her hedef tutulması gereken bir sözdür. Bu doğrultuda 2012 için önümüze koyduğumuz her hedefi dolayısıyla verdiğimiz her sözü yerine getirdik. 2012'de ev sahibi olma hayali kuran binlerce vatandaşımızın bu hayalini gerçekleştirmesine katkı sağladık. Hedeflerimizi gerçekleştirmemizde azimle çalışmamızın yanında katkısı olan birçok etken var. Başarımızda siyasi iradenin 2012 yılında gösterdiği performans ve tüm kriz söylentilerine rağmen sağladığı güven ve istikrar ortamının katkısı çok büyük. Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi'nde daha önce iki dönem milletvekili olarak görev yapmış bir kişi olarak söylemiyorum. Bu hükümet ekonomide önüne koyduğu hedefleri gerçekleştiriyor. Siz işinizi istediğiniz kadar iyi yapın ama ülke olarak durumunuz iyi değilse emin olun şirket olarak sizin de başarılı bir performans sergilemeniz mümkün olmayacaktır. Bununla birlikte. Ali Bostancı İnşaat'ın attığı her adımın, koyduğu her hedefin merkezinde olan müşterilerimizin bize duyduğu güvenin ve gösterdiği teveccühün, yine şirketimizin başarısında çok büyük bir katkısı var. Onların bize duyduğu inanç şirketimizin attığı her adımda itici kuvvet oldu. Ben tüm müşterilerimize bizlere verdikleri destek, duydukları güven için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler onların teveccühlerine layık olmak için 2012'de de canla başla çalıştık ve onları söz verdiğimiz yaşam alanlarına kavuşturduk. Ali Bostancı inşaat 550 kişilik koca bir aile. Biz tüm çalışanlarımızla büyük bir aileyiz. Bu ailenin her ferdine, gecesini gündüzüne katan tüm kadromuza da teşekkürü bir borç biliyorum. 
 
2013 ile ilgili beklenti ve hedefleriniz nelerdir? 
 
Konuşmamın devamı yine siyasete dayanacak ama bazı şeylerin de konuşulmasında yarar var. Özel sektör kurumları yatırım yaparken ülkenin siyasi ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurur. Ona göre hedef koyar ve eylem planı hazırlar. Biz 20.13 yılının daha da iyi geçeceğine inanıyoruz. Çünkü bu ülkeyi yönetenlere güveniyoruz. Onların koydukları hedeflere ulaşabileceklerine inanıyoruz. 2013'ün iyi geçeceği düşüncesi sadece bir temenniden ibaret değil. 2012'nin son çeyreğinden itibaren ekonomide çok ciddi bir hareketlilik var. Bu hareketliliğin katlanarak devam edeceğini öngörüyoruz. 
 
Ali Bostancı İnşaat hakkında bilgi alabilir miyiz? 
 
Ali Bostancı İnşaat 1984 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir kuruluş. Kurulduğu günden bu yana 7 binin üzerinde konuta imza atmış ve her yıl bin ile bin 500 arasında konut üretiyor. Biz TOKİ misyonunda hareket eden bir kurumuz. Uygun fiyata insanlara yaşam alanları sunuyoruz. Özel sektörün TOKİ'si diyen var bizim şirketimize. Lüks ve konforlu yaşam alanlarını uygun fiyat ve uygun ödeme seçenekleriyle halkımıza sunuyoruz. 
 
Ali Bostancı İnşaat'ın makine parkı sektörde hep konuşuluyor. Makine parkınızdan bahseder misiniz? 
 
Şirket olarak inşaat sektöründen kazandıklarımızı yine sektörümüzde yatırıma dönüştürüyoruz. Bugün Ah Bostancı İnşaat makine parkıyla örnek alınan bir kurum. Bursa'da fore kazık makinesine sahip tek özel sektör inşaat şirketiyiz. Bu yatırım çok ciddi bir yatırım olup. konut üreten çoğu şirkette bu makineye rastlamanız mümkün değil. Ali Bostancı İnşaat olarak hafriyattan tutun inşaatın her evresinde kullanılabilecek tüm makine ve ekipman şirketimizde yer alıyor. İnşaat sektöründe sadece konut yapan ve satan bir kurum değiliz, beton santralimiz ve aynı zamanda inşaat malzemesi satışı gerçekleştirdiğimiz şirketlerimiz de gurubumuz bünyesinde yer alıyor. Taşeronlarımızla birlikte bine yakın insan istihdam ediyoruz. 
 
Uygun fiyatlarla konut satışı yapıyorsunuz ama Bursa'da vergi konusunda da öncü kurumlar arasındasınız. Bu nasıl oluyor peki? 
 
Ali Bostancı İnşaat çok şeffaf bir yönetim anlayışıyla faaliyetlerim sürdüren bir şirket. Bizim sistemimizde herkes kazanıyor. Biz kazanıyoruz, halkımız kazanıyor, devletimiz kazanıyor. Kanunlar neyi gerektiriyorsa biz o doğrultuda işlemlerimizi sürdürüyoruz. Bir kurumun veya bir işadamının bence milletine ve vatanına borcudur vergi ödemek. Biz bu konuda hiçbir zaman taviz vermedik. 2011 yılında, 2010 yılı gelirleri ile ilgili olarak şirketimiz Bursa gibi sanayi devlerinin faaliyet gösterdiği bir şehirde gelir vergisinde 32'inci sırada yer aldı. 2012 yılında da 2011 gelirleri ile Bursa'da 19'uncu sırada yer aldık. Bu bizim çalışma azmimizi, kararlılığımızı, gururumuzu ve mutluluğumuzu arttıran bir konu. 
 
Devam eden projeleriniz neler? 
 
Yapımını sürdürdüğümüz bin 500 konut var. Çoğu bitme aşamasına geldi. Bursa Yıldırım Millet Mahallesi'nde o bölgenin en büyük projesini yapıyoruz. Bursa Reel Evler ismini verdiğimiz 740 konutun yer aldığı proje, 29'u konut, 1'i alışveriş merkezi olmak üzere toplam 30 bloktan oluşuyor. Bursa Reel Evler projemiz toplam 52 dönüm alanda kuruluyor. Bu alanın 37 dönümünü peyzaja ve yeşil alana ayırdık. İçinde yüzme havuzu, basketbol, voleybol gibi spor alanları, kafeteryalar, alışveriş merkezi gibi birçok sosyal ve sportif aktivite alanları yer alıyor. Projemizden daire sahibi olan herkes boş zamanını değerlendirebileceği her türlü alana sahip olmuş olacak. Bursa Reel Evlerin ilk etabı olan 350 konutu teslim ettik. Geri kalan ikinci etabı ise en geç 2014 Mart ayında bitirmiş olacağız. Bu projemizin yanında yine Bursa'nın Nilüfer ilçesi başta olmak üzere çeşitli bölgelerde projelerimiz devam ediyor. 2013 yılının inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarımıza ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren tüm kurumlara başarı getirmesini diliyorum. Ali Bostancı İnşaat olarak yeni yılın tüm halkımıza sağlık, mutluluk getirmesini, gönüllerince sevdikleriyle birlikte 2013'te güzel günler geçirmelerini temenni ediyor ve yeni yıllarını da bu vesile ile kutluyorum. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bostancıkent 30. Etap'ta fiyatlar 139 bin TL'den başlıyor
  • 28.02.2014 16:43

Bostancıkent 30. Etap'ta fiyatlar 139 bin TL'den başlıyor

2+1 ve 3+1 konutlardan oluşan Bostancıkent 30. Etap, 8 blok halinde yükseliyor ...

Ali Bostancı İnşaat Bursa Falez Evleri fiyatları
  • 16.01.2014 09:41

Ali Bostancı İnşaat Bursa Falez Evleri fiyatları

Bursa Falez Evleri fiyat listesi 100 bin lira ile 740 bin lira arasında değişiyo ...

Ali Bostancı İnşaat temelini bu yıl atacağı projesini 2014’te satışa çıkaracak!
  • 16.07.2013 15:23

Ali Bostancı İnşaat temelini bu yıl atacağı projesini 2014’te satışa çıkaracak!

Dış kaynak kullanmadan inşa ettiği konut projeleriyle büyümeye odaklanan Ali Bos ...

Ali Bostancı İnşaat 2014’te yeni projelere başlıyor!
  • 03.07.2013 14:12

Ali Bostancı İnşaat 2014’te yeni projelere başlıyor!

Yılın ilk beş ayında 270 daire satışı yapan Ali Bostancı İnşaat, bu yıl temelini ...

Ali Bostancı Bursa Reel Evleri'nde 69 bin TL'ye! Hemen teslim!
  • 25.04.2013 14:03

Ali Bostancı Bursa Reel Evleri'nde 69 bin TL'ye! Hemen teslim!

Kapalı otopark alanı, çocuk parkı, yüzme havuzu, basketbol sahası, voleybol saha ...

Ali Bostancı İnşaat, Arap ülkelerinden gelenlerin ilgisini çekiyor!
  • 01.04.2013 15:28

Ali Bostancı İnşaat, Arap ülkelerinden gelenlerin ilgisini çekiyor!

Ürettiği konut projeleriyle Bursalıların güvenini kazanan Ali Bostancı İnşaat Ar ...