maritbet girişmaritbet
Sarıyer'deki milyar liralık arsayı satıyorlar!

Sarıyer'deki milyar liralık arsayı satıyorlar!

Özelleştirme İdaresi tarafından Emlak Konut GYO’ya satılan İstinye’deki 158 dönümlük boğaz manzaralı arazinin 15 dönümü sahte tapuyla satışa çıkarıldı

Mayıs ayında Emlak Konut GYO uzun pazarlıklardan sonra Özelleştirme İdaresi'nden 1 milyar 5 milyon 552 bin liraya 158 bin 497 metrekarelik arsayı satın aldı. Boğaz gören ve Sarıyer'in bu büyüklükte ender bulunan arsası, bu satın almadan sonra dolandırıcıların mekanı oldu. 1352 ada 7 parseldeki 15 bin 525 metrekarelik arazi, sahte tapuyla piyasaya sürüldü. Ömer Faruk Mesçi (Mehmet Fevzi oğlu) adına hazırlanan sahte tapuya göre; arazi sözde Emlak Konut GYO'dan bu kişi adına ferdileştirme ve uzlaşma neticesinde devredildi. Dolandırıcılar, resmi olarak halen Emlak Konut GYO'ya ait olan arazinin sözde bu kişiye tescil edildiğini gösteren çakma bir tapu kaydı hazırladı.

 

Sarıyer Gazetesi'nin haberine göre bu sahte tapuyla harekete geçen dolandırıcılar söz konusu araziyi metrekaresi 5 bin dolardan piyasaya sürdü. Sahte tapu kaydı Sarıyer'deki bazı ünlü emlakçılara da servis edildi. Pek çok emlakçının tapunun sahte olduğunu bilmeden bu araziyi satmak için müşteri aradıkları ve hatta aralarında Türkiye'nin birçok ünlü iş adamıyla da arazi üzerine pazarlıklar yaptıkları öğrenildi. Bu arada dolandırıcıların şüphe çekmemek için 15 dönümlük arazinin sadece 1/3'ünü satmaya çalıştıkları, arazideki diğer 2/3'lük hisseyi ise karşı tarafa sözde güven vermek adına hasılat paylaşımlı gelir ortaklığı modeliyle müteahhide vermeyi teklif ettikleri öğrenildi. 1/3'üne 25 milyon dolar istenen arazinin, halen çok sayıda kişiye teklif edildiği ve şu sıralarda çok ciddi pazarlıklar yapıldığı ifade edildi.

Bilgileri tutarsız, konuyu bilenler yanılmaz

Ancak ne var ki sahte tapu üzerindeki tarihlerden de kendini ele veriyor. Çünkü sözde tapuda, bu arazinin Emlak Konut GYO tarafından 26 Mayıs 2014 yılında Ömer Faruk Mesçi'ye devredildiği ifade edilirken, gerçekte aynı arazinin söz konusu tarihte daha Emlak Konut'a bile geçmediği anlaşıldı. Emlak Konut GYO, 13 Mayıs'ta ihaleyi kazanıp bu arazinin sahibi olurken tapu işlemi de 12 Haziran'da yapılmıştı. Fakat sahte tapuda ise arazi henüz daha devletteyken Emlak Konut GYO'dan bu şahsa 26 Mayıs'ta devredilmiş gibi gösterildi.

Arsanını tamamının değerleme raporu için tıklayınız

 

Yorum Yaz