maritbet girişmaritbet
Rönesans Holding’ten sağlık ve enerji atağı!

Rönesans Holding’ten sağlık ve enerji atağı!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, önümüzdeki dönemde enerji ve sağlık yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirtti. Ilıcak, "Gayrimenkul ve kamu - özel sektör işbirliğiyle yapılacak hastane projelerinde yatırım imkanlarını araştırdıklarını söyledi.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, yatırım planlarına ilişkin bilgi verirken, enerji, gayrimenkul ve kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılacak hastane projelerinde yatırım imkanlarını değerlendirdiklerini açıkladı. 

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, önümüzdeki dönemde enerji, gayrimenkul ve kamu özel sektör ortaklığı ile yapılacak hastane projelerinde çıkacak yeni yatırım imkanlarını değerlendirdiklerini ve yurtdışında satın alma fırsatlarını ciddi şekilde takip ettiklerini söyledi. İnşaat, enerji ve gayrimenkul sektörlerine ağırlık veren Rönesans Holding, Rusya, Avusturya, Suudi Arabistan, Irak ve Katar'ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede önemli projeler yürütüyor. Reuters'ın sorularını yanıtlayan Ilıcak, Rönesans Holding'in önümüzdeki dönemde gündeminde yer alacak yatırımlara ilişkin bilgi verirken, "Enerji, gayrimenkul ve kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılacak ile yapılacak olan hastane projelerinde çrkacak yeni yatırım imkanlarını değerlendiriyoruz" diye konuştu. 
 
Verimlilik temel kriter 
 
Ilıcak, doğalgaz ithalat lisansı alarak kendi doğalgazlarını temin etme yoluna gitmenin kendileri açısından bir seçenek olduğunu vurgulayarak, "Tüm seçenekleri verimlilik açısından değerlendiriyoruz" dedi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ'a ait 6 milyar metreküplük Gazprom kontratrının özel sektöre geçmesinin ardından Batı Hattı'ndan gelen 4 milyar metreküplük kontratın daha devri için yılbaşından itibaren Rusya ile görüşmelere başlanacağını açıklamıştı. Kırşehir'deki iştirakleri Kanyon Enerji Üretim ve Ticaret'in lisans sahibi olduğu 840 MW'lık Kanyon Doğalgaz Çevrim Santrali'nin inşaatı ile ilgili olarak Ilıcak, şu anda teknolojik ekipmanlar sağlayacak firmayı seçmeye çalıştıklarının bildirdi. Ilıcak, "Ardından da 2013 yılının üçüncü çeyreğinde projenin birinci etabı olan 540 MW'ın inşaatına kendi imkanlarımız ile başlayacağız" dedi. Söz konusu santral yatırımının 600 milyon euroya mal olması bekleniyor. 
 
Borsaya arz gündemde değil 
 
Ilıcak, daha önceki girişimden sonra uzun bir süre daha halka açılma opsiyonundan uzak kalacaklarını söyledi. Rönesans'ın ENR225 uluslararası inşaat şirketleri sıralamasında 81. olduğunu ve bu listede yer alan ikinci en büyük Türk inşaat şirketi durumunda bulunduğunu kaydeden Ilıcak, şunları söyledi: "Rönesans İnşaat'ın şu an Türkiye, Rusya, Türkmenistan, Libya, Irak, Ukrayna, Azerbaycan ve Katar'da devam eden 50 adet toplam kontrat bedeli 5 mielyar dolar olan taahhüt işi bulunuyor. Önümüzdeki dört yıl içerisinde tamamlamamız gereken 9 milyar dolar büyüklüğünde bir iş hacmimiz var. Bu rakamın 10 milyar doları aşmasını hedefliyoruz." Ilıcak, "2012 sonu itibari ile Rusya Federasyonu'na yaptığımız yatırımlar toplamı ise 800 milyon dolara ulaşacak" dedi. 
 
'Yurtdışında şirket satın almak için fırsat kolluyoruz' 
 
Satınalma ile ilgili çok iyi bir ekipleri olduğunu kaydeden Ilıcak,"Yurtdışında satın alma fırsatlarını ciddi bir şekilde takip ediyoruz" dedi. Ilıcak, Avusturya'nın en büyük inşaat şirketlerinden biri olan Porr AG'deki hisselerini artırmaya yönelik çalıştıklarını belirterek Ilıcak, "Bu şirketteki hisselerimizi yüzde 25'e çıkarmak üzere çalışıyoruz" dedi. Porr AG'de yüzde 37 hissesi bulunan Bank Austria'nın hisselerini satması bekleniyor. Söz konusu şirkette Rönesans'ın yüzde 10 payı bulunuyor. 
 
Rusya'da yıllık kira geliri 120 milyon dolar 
 
Erman Ilıcak, Sibirya'nın kuzeyinde bulunan 350 bin nüfuslu Surgut'taki 100 bin metre kare büyüklüğündeki yeni AVM ile birlikte Rusya'da ikinci alışveriş merkezlerini açtıklarını söyledi. Rusya'daki kira gelirleriyle ilgili bilgi veren Ilıcak Bu yılsonunda St. Petersburg'da bitirecekleri iki yeni ofis binası ile Rusya'da kiraya verdikleri alan toplamının 240 bin metre kareye ulaşacağını kaydeden Ilıcak, yıllık toplam kira gelirlerinin ise 120 milyon dolar civarında gerçekleşeceğini bildirdi. 
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayi aboneleri ve elektrik santrallerinin doğal gaz tarifesinde indirim
  • 31.03.2023 12:16

Sanayi aboneleri ve elektrik santrallerinin doğal gaz tarifesinde indirim

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), nisan itibarıyla elektrik üretim amaç ...

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı
  • 20.03.2023 11:58

Deprem enerji sektöründe 11,2 milyar liralık hasara yol açtı

Deprem sonrası 11 ilde TEİAŞ'a ait elektrik iletim tesislerinde 717 milyon lira, ...

BOTAŞ depremden etkilenen il ve ilçelere gaz akışının durdurulduğunu açıkladı
  • 06.02.2023 10:32

BOTAŞ depremden etkilenen il ve ilçelere gaz akışının durdurulduğunu açıkladı

BOTAŞ, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Kahramanmaraş-Gaziantep doğal gaz ...

BOTAŞ'tan doğal gaz tasarrufu paylaşımı!
  • 27.01.2023 14:32

BOTAŞ'tan doğal gaz tasarrufu paylaşımı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz iletim hattında her yıl yak ...

Doğal gazda sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidildi
  • 27.01.2023 10:12

Doğal gazda sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidildi

BOTAŞ, şubat itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 16,67 ...

BOTAŞ, doğal gaz abonelerini dolandırıcılığa karşı uyardı
  • 01.12.2022 12:06

BOTAŞ, doğal gaz abonelerini dolandırıcılığa karşı uyardı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kendilerini özel şirket yetkilisi ola ...