maritbet girişmaritbet
Rönesans Gayrimenkul Yatırım, halka arzla büyüyecek

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, halka arzla büyüyecek

Gerçekleştirdiği AVM ve ofis projeleriyle Türkiye ve Rusya’nın en güçlü gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri haline gelen Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY) sağladığı değeri yatırımcılarla paylaşmak ve portföyünde yer alan iddialı projeleri gerçekleştirerek daha da büyümek için halka arz oluyor

İnşaat, gayrimenkul ve enerji alanlarındaki başarılı yatırımlarıyla Türkiye'nin en güçlü kuruluşlarından biri olan Rönesans Holding'in bünyesinde 2006 yılında kurulan gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arz oluyor. Bugüne kadar Türkiye ve Rusya'da yüksek kâr getiren AVM ve ofis odaklı 13 projeyi gerçekleştirerek, 30 projelik bir portföy oluşturan RGY, yarattığı değeri yatırımcılarla paylaşarak, yeni projelerine ivme kazandıracak.

Hisselerinin yüzde 23,1'ini sermaye artırımı, yüzde 2'sini ortak satışıyla halka arz edecek olan RGY, 12-13 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Halka arz fiyat aralığı 5,00 – 6,40 TL olarak belirlenen RGY 20 MAYIS 2011'de İMKB'de işlem görmeye başlayacak.  255 ile 375 milyon ABD Dolar'ı arasında gelir bekleyen RGY, halka arz edilecek hisselerin yüzde 20'sini yurt içi bireysel, yüzde 10'unu yurt içi kurumsal, yüzde 70'ini ise yurt dışı kurumsal yatırımcıya tahsis edecek. Halka arz büyüklüğünün yüzde 15'i oranında ek satış hakkını da elinde bulunduran RGY, Avrupa ve Amerika'da düzenlenecek roadshow etkinlikleriyle, projelerini yatırımcılara anlatacak.

Doğru karar, güçlü finansman

EPRA Net Aktif Değeri 1 milyar 831 milyon TL olan RGY, bugüne kadar yüksek gelir sağlayan 13 projeyi hayata geçirdi. Güçlü finansal yapısıyla, yatırım kararını titizlikle veren ve başarıyı garantileyen RGY, Türkiye'de AVM, Rusya'da ofis ağırlıklı projelerle istikrarlı bir büyüme yakaladı. Türkiye'de “Optimum” konseptiyle, outlet AVM anlayışına yepyeni bir boyut getiren RGY, Optimum AVM zincirine Ankara ve İstanbul'un ardından Adana'yı da ekledi. RGY'nin Kozzy İstanbul, Gaziantep Sankopark ve Şirehan AVM gibi yatırımları da yüksek doluluk oranları yakaladı. Sibirya'nın en büyük AVM'si Aura'yı geçtiğimiz günlerde hizmete açan RGY, ofis odaklı yatırımlarıyla Rusya'nın saygın oyuncuları arasına girdi. St. Petersburg'un en büyük ofis yatırımcılarından birisi olan RGY, Türkiye ve Rusya'da toplam 410 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. Son iki yılda aktiflerini yüzde 68,2 oranında büyüterek 2,6 milyar TL'ye çıkaran RGY, özkaynaklarını ise yüzde 118,5 büyüterek 1,6 milyar TL'ye ulaştırdı.

3 yılda 750 milyon euro yatırım

Önümüzdeki üç yılda yüksek gelir sağlayan tamamlanmış proje sayısını 23'e çıkaracak olan RGY, yeni projelerini 750 milyon Euro yatırımla gerçekleştirmiş olacak. Halka arz sonrası ivme kazanacak olan projeler arasında, Rusya'da Surgut Aura AVM, Tyumen Karma Projesi, Renaissance Reschetnikova ve Renaissance Pravda, Türkiye'de ise Optimum İzmir, Küçükyalı AVM ve Otel, Samsun AVM ve Otel, Küçükyalı Ofis ve Rönesans Tower projeleri yer alıyor.

Yatırımcıya çok kazandıracağız

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Cenk Arson, halka arz ile elde edilecek gelirin, sermaye olarak şirket içine aktarılacağını vurgulayarak, bu gelirin gelecekteki yatırımlarda kullanılacağını söyledi. Arson, “Hâlihazırdaki istikrarlı büyümemize, halka arz ile birlikte hız kazandıracağız. Portföyümüzde, yüksek kâr potansiyeline sahip, çok başarılı projeler var. Halka arz sonrası kazanacağımız ivmeyle, bu projeleri gerçekleştireceğiz. RGY'nin bugüne kadar tamamladığı 13 proje, gelecekteki başarılarının en büyük teminatıdır. Yatırımcıların, bu büyümeden en yüksek payı alacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

 Hedefimiz bölgesel liderlik

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, RGY'nin bugüne kadar yakaladığı başarının temelinde, yatırım sürecini titizlikle yönetmek, en doğru kararı vermek ve kendi finansal yapısından beslenmek olduğunu belirterek, “Rusya ve Türkiye'deki yatırımlarımızı daha da büyüterek, bölgenin ticari gayrimenkul lideri olmayı hedefliyoruz.Sağladığımızbu başarılı modeli halka arz ederek, bundan sonraki büyüme sürecimize ivme ve güç katacağız. Yatırımcılar, sağladığımız bu değerden pay alırken, gelecekteki başarılarımızın da mimarları arasında yer alacak” dedi.

 

 

RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş. HALKA ARZ BİLGİLERİ

Halka Arz Talep Toplama Tarihi 

12 – 13 Mayıs 2011

İMKB‘de İlk İşlem Görme Tarihi

20 Mayıs 2011

Halka Arz Oranı

%23,1 sermaye artırımı / %2,0 ortak satışı

Ek Satış

Halka arz büyüklüğünün %15'ine kadar

Halka Arz Fiyat Aralığı

5,00 – 6,40 TL

Halka Arz Büyüklüğü (Ek satış hariç)

388,5 – 497,3 milyon TL

Halka Arz Büyüklüğü (Ek satış dahil)

446,8 – 571,8 milyon TL

Tahsisat Oranları

Yurtiçi Bireysel: %20

Yurtiçi Kurumsal: %10

Yurtdışı Kurumsal: %70

EPRA(1) Net Aktif Değeri

1.830,6 milyon TL

Mevcut Ödenmiş Sermaye

238.500.000 TL

Halka Arz Sonrası Sermaye

310.000.000 TL

Global Konsorsiyum Eş Liderleri

Garanti Yatırım, Credit Suisse, Deutsche Bank

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans Holding, Japon şirketlerle iş birliğini genişletiyor!
  • 20.08.2022 11:58

Rönesans Holding, Japon şirketlerle iş birliğini genişletiyor!

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak: "Yıllık ortalama gelirimizi 5 milyar dola ...

Rönesans Holding'e Gazprombank’tan dev güvence!
  • 09.12.2021 11:45

Rönesans Holding'e Gazprombank’tan dev güvence!

Rusya’da ülkenin en yüksek kapasiteli doğalgaz işleme tesisini inşa eden Rönesan ...

Rönesans, Türkmenistan’daki enerji santralinin inşaatını erken tamamladı
  • 20.09.2021 11:39

Rönesans, Türkmenistan’daki enerji santralinin inşaatını erken tamamladı

Rönesans Holding, Türkmenistan’da inşa ettiği enerji santralini pandemiye rağmen ...

Işıl Dinçer 'Rönesans Maltepe için tarih son çeyrek'
  • 29.01.2015 14:20

Işıl Dinçer 'Rönesans Maltepe için tarih son çeyrek'

Rönesans Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer, Sayfiye projesini anlat ...

Rönesans, Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temelini attı
  • 02.07.2021 09:19

Rönesans, Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin temelini attı

Rönesans Eğitim Vakfı’nın başlattığı eğitim projelerinin son adresi Ankara oldu. ...

Putin, inşaatında Türk şirketinin de yer aldığı tesisi açtı
  • 09.06.2021 17:21

Putin, inşaatında Türk şirketinin de yer aldığı tesisi açtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,"Bu büyük iş birliğinin ileride benzer proje ...