maritbet girişmaritbet
Rize'de satılık köy

Rize'de satılık köy

Rize`de tapu kadastro çalışmaları sonucu, köyünün mahkeme masrafları mayli bir uçuk fiyata ulaşınca, köyün muhtarı mahkeme masrafını ödemek için köyü satılığa çıkardığını ilan etti

Rize`de tapu kadastro çalışmaları sonucu, köyünün mahkeme masrafları mayli bir uçuk fiyata ulaşınca, köyün muhtarı mahkeme masrafını ödemek için köyü satılığa çıkardığını ilan etti.

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı eski armutluk köyü, köyün sınırları içerisinde bulunan arazilerin yüzde 60'lık bölümü orman arazisi kapsamında olmasından dolayı, köy muhtarı, köyü satılığa çıkardı.

Ardeşen'de yerel yayın yapan Gelişim TV'de bir programa katılan Eski Armutlu Köyü muhtarı Ali Fuat Terzioğlu, 1949 yılında belirlenen orman alanları dışında kalan arazilerin orman vasfı kapsamına alınmasıyla beraber bu arazilerin mahkeme kararıyla icralık duruma düşürüldüğünü söyledi.

İcralık duruma düşen köylünün mahkeme bedelleri ile beraber 1,2 Milyon Lira'lık bir borca girdiğini Belirten Muhtar Terzioğlu, “İcra Bedelleri ve Mahkeme masraflarını ödemek için kara kara düşünen köy halkı, Köyü satılığa çıkarmayı düşündü. Bende buradan ilan edyorum, Rize'nin Ardeşen İlçesine bağlı Eski Armutluk Köyü satılıktır.” dedi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz