maritbet girişmaritbet
Realty World İcralık Gayrimenkul, Koza Park'ta 6 ayda 500 daire sattı, BMW'yi kaptı!

Realty World İcralık Gayrimenkul, Koza Park'ta 6 ayda 500 daire sattı, BMW'yi kaptı!

Realty World İcralık Gayrimenkul, yaklaşık 6 aylık süreçte Koza Park projesinden 500 dairenin satışını gerçekleştirdi. Garanti Koza, Realty World ödül töreninde; şirketi 2 adet BMW marka otomobille ödüllendirdi.

Realty World İcralık Gayrimenkul Genel Müdürü Can Emrah Özoral, Garanti Koza İnşaat'ın Bahçeşehir'de yaşama geçirdiği Koza Park projesiyle 2012 yılının Ağustos ayında iş birliğine imza attı. Projenin satışlarını üstlenen firma yaklaşık 6 ayda 500'ün üzerinde konut, 10'ün üzerinde de ticari ünite satışı gerçekleştirdi. Aylık minimum 10 milyon TL ciro gerçekleştiren Realty World İcralık Gayrimenkul'ün bu süreçteki toplam cirosu 80 milyon TL'ye ulaştı. Koza Park'ta satışlara başlandığında 2.000 TL olan metrekare satış fiyatı 3.000 TL'ye dayandı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Realty World 2012 Zirvesinde Garanti Koza tarafından 2 adet BMW marka otomobille ödüllendirilen İcralık Gayrimenkul, Koza Park'ta günde ortalama 20 ila 25 adet konut satışı gerçekleştirerek rekora imza atıyor. Aynı zamanda www.icralik.com web sitesinin kurucusu olan Can Emrah Özoral, satış rakamlarının bu denli yüksek olmasının sebebini, 400 binin üzerinde potansiyel konut alıcısı portföyüne bağlıyor. Konut sektörünün önünün çok açık olduğunu vurgulayan Özoral, konut satışlarının katlanarak artacağını öngörüyor.

Koza Park'ın satışlarına nasıl başladınız?

İcralik.com bünyesinde 400 binin üzerinde üyemiz var. 50 bini VİP diye tabir ettiğimiz bize ücret ödemiş ve ihaleleri bire bir takip eden kısım. Garanti Koza İnşaat ile geçtiğimiz Ağustos ayında tanıştık. İki kişi istihdam edip konut satışına başladık. Gördük ki; Garanti Koza İnşaat'ın yapmış olduğu Koza Park projesi çok avantajlı. Bizim müşterilerimiz  icradan alım yapan müşteriler ve piyasa fiyatının %60 altına alım yapmak isteyen insanlar. Bu yatırımcı kitlesine bile Koza Park çok cazip geldi. Aylık 10 milyon liralık minimum ciro gerçekleştiriyoruz. Toplam 70-80 milyon lira oldu. 500'ün üzerinde daire sattık. Ödeme seçenekleri çok rahat. Bizim otomobil yatırımcımız bile gelip burdan gayrimenkul alabiliyor. 

Koza Park satışlara başladığınız zamandan bu yana ne kadar prim yaptı?

Ciddi anlamda prim yaptı proje. Şu anda dahi daha proje tamamlanmadan ciddi oranda kâr elde etti müşteriler. 2012 yılının Ağustos ayında satmaya başladık metrekare fiyatı 2.000 TL idi. 3.000 TL'ye dayandı. Milyon dolarlarca para kazandırdı bize bu iş. Dükkanlarda fiyatlar çok yüksek. Teslim zamanı yaklaştığı için çoğu satıldı. Toplam 105 ticari ünite var. 10-12 adedini biz sattık. Ama ağırlık olarak konuta çalışıyoruz. Konutlar 2015 yılında teslim edilecek.

Koza Park'ın ayrıcalıkları neler?

İstanbulda yüzlerce proje var. Bir çoğu da rezidans olarak adlandırılıyor. Koza Park sadece rezidans değil. Otel gibi kullanabilme olanağı sağlayacak. Bahçeşehir'de 110 dönüme kurulu bir proje. Taban oturumları blokların 1.250 metrekare, toplam 5.000 metrekare taban oturumu var. Kalan 105 dönümün 30 dönümü gölet, geriye kalan 75 dönüm yeşil alan. Ben şu an hiç bir projede bu kadar yeşil alan görmedim. Muhteşem bir proje. Bu bizim satışımızı çok kolaylaştırıyor. Başka bir inşaat firmasında bu kadar başarılı olmak zordu. Proje kendini zaten sattırıyor. Benim mantaliteme göre bazı projelerde bittikten sonra total yatırdığınız tutardan aşşağısına satarsınız. Bazı projelerde ise inşaat ilerlerken devredebilirsiniz. Bizim için önemli olan alım yapan insanların oturmasından ziyade proje prim yaptığında elden çıkarılabilecek bir proje olması. 300.000 TL'lik daire alındığında %10'unu peşin veriyorlar, 30.000 TL ile daireyi o kişiye kapatıyoruz. Şu an stüdyolar yaklaşık 150.000 TL'den başlıyor. 

Günde kaç konut satıyorsunuz?

Kozapark'ta günde ortalama 20-25 adet daire satılıyor. Bu kadar hızlı daire satışı görülmedi. Birçok inşaat firmasından teklifler aldık. Müteahhitler aslında kendi ekipleriyle satış yapmayı tercih ediyor ama başarılarımızı duyanlar bizimle çalışmak istiyor. Fakat biz konsantrasyonumuzu bozmak istemiyoruz. Biz ekip olarak 55 kişiyiz. Ekibimizden 25 kişi bu projeyle ilgileniyor ve kısa zamanda yarısına yakınını sattı. 

Realty World ile iş birliği yapmaya nasıl karar verdiniz?

Bizim Realty World'e girmemizdeki amaç Garanti Koza'nın projelerini satabilmekti. Çok güzel projeler geliştiriyorlar. İyi satış oldu, iyi bir işlem hacmi oldu. Senelik 2 milyon dolar kâr bırakan bir iş bizim için. Piyasada konut satışında ciddi bir sıkıntı var. Garanti Koza yaptığı ödeme kolaylıklarıyla bunu mümkün olduğunca hızlandırıyor. Böyle bir organizasyon içinde 1.000 gayrimenkulcünün önünde ödül almak ayrı bir haz veriyor insana. Bundan sonra Garanti Koza İnşaat ile çalıştığımız süre içerisinde projeye çok inandığımız, çok güvendiğimiz için başarılı olacağız. ‘Ben bu projeye paramı son kuruşuna kadar yatırabilirim' diyebildiğimiz için insanları inandırabildik ve bu kadar hızlı sattık konutları.

Koza Park'ın konumlandığı Bahçeşehir bölgesinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

İstanbul'da ciddi bir trafik sorunu var. Bahçeşehir'de Ispartakule ve Avcılar olmak üzere iki çıkış vardı. Üçüncü çıkışın açılması ve tam olarak Garanti Koza'nın inşaat yapmış olduğu bölgeye verilmesi proje için çok iyi oldu. Ara yol trafiği sıkıntısı yok bu bölgede. Direkt olarak TEM'e bağlanıyorsunuz. İstanbul'un ilk 5 büyük AVM'sinden bir tanesi olan Akbatı AVM bizim projemizin yanıbaşında. Bahçeşehir adı üzerinde bir bahçe ortamı sunuyor. Birçok proje beton yığını gibi tasarlanıyor. Bahçeşehir İstanbul'da en düzenli yerleşim alanlarından bir tanesi ve belli bir zümrenin üstü ikamet ediyor. Üçüncü tem bağlantı yolunun Bahçeşehir'de olacağını öngörüyoruz. Her zaman bir trafik sıkıntısı olacak İstanbul'da, tartışılmaz. Ama önemli olan ana yollara insanların sorunsuz kendini atabilmesi. Toplu taşıma açısından da bir sıkıntısı yok Bahçeşehir'in. Umarım ileride metro da gelir. 

İcralik.com'dan bahseder misiniz?

İcralik.com'u 2008 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra 8.000 TL sermaye ile kurdum. Senelik 100 milyon liranın üzerinde işlem hacmi gerçekleştiriyoruz. Bu sene Altın Örümcek'in Seri İlanlar kategorisinde finale kaldık. Alım satım konusunda bence e-ticaret ve seri ilanlar en önemli kategoriler. İcralık.com'un 420.000 civarında üye sayısı var, günde ortalama 100-120 kişi üye oluyor. Günde 400-450 adet icra ihale şartnamesi girişi yapıyoruz. Üyelik fiyatlarımız; aylık 82 TL, senelik 588 TL. Türkiye genelinde 4 adet franchisemızız var. Ankara, İzmir, Antalya ve Tekirdağ'da. Bu bölgelerde üyelerimiz adına, İstanbul'da dahil üyelerimize 100 TL + KDV gibi bir yol ücretiyle ihale katılımı gerçekleştiriyoruz. İhaleler iş saatlerinde hafta içi gerçekleştiği için insanlar iştirak etmekte çok zorlanıyorlar. Vip diye bir paket oluşturduk bu paketle insanlar telefonla teminat mektubu ve vekaletname vererek icra ihalelerine katılım imkanı sağlıyorlar.

Ortaklık yapısını anlatır mısınız?

İcralik.com'da 3 ortağız. Genel müdür benim. Alp Ferruh Özoral finans müdürümüz. Levent Çağlayan ise koordinatörümüz. Aynı ortaklık yapısıyla Koza Park'ı da biz satıyoruz. Koza Park satışı da İcralik.com'dan aşağı kalmıyor. Bizim vip üyelerimiz gözümüzün içine bakıyor ‘Nereye yatırım yapalım' diye. Birçok insanı projeden faydalandırabildiğimiz için keyif alıyoruz. En azından güzel bir fırsat olduğunu duyurabildik. 

Bu başarının sırrı nedir?

İyi bir satıcı olmak için öncelikle satabileceğimiz ürüne inanmamız gerekiyor. Bu konuda Koza Park bize ciddi bir destek sağladı. Kendi satış ekibim çok kuvvetli. İkna kabiliyetleri çok yüksek. Ben tüm satış ekibime konut aldırdım oradan. Öncelikle kendilerinin inanması gerekiyor. Çevrelerine bahsederken kendilerinin yatırım yaptığı bir projeyi satarken daha şevkli oluyorlar. Bizim elimizde korkunç bir üye portföyü var. Mesela bizim Miami'de bir ofisimiz var, oradan da bize çok iyi yönlendirmeler geliyor. Kanallarımız çok kuvvetli, rahatlıkla kişilere ulaşabiliyoruz. Biz 6 ayda satış ofisine 30.000 kişi soktuk. Haftasonu 60-70 kişi randevumuz oluyordu. Bu işi büyütmek istiyoruz. Proje satışı konusunda çok ciddi bir açık olduğuna inanıyorum. Müteahhitler bu işi istisnalar haricinde yapamıyorlar. Sadece gazetelere tam sayfa ilan vermek, televizyonlara çıkmak değil olay. Daha özel olarak müşteriye ulaştığınız zaman daha çok ilgi görüyor. Müşterimiz ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 dairelere talep gösteriyorlar. Yatırım için gelip oturum için ev alan çok müşterimiz var. İki üç sene sonra elden çıkartmak yerine gelecekte çocuklarıma iyi bir ev bırakırım zihniyetiyle satılıyor. 

Nagihan Arat/Hurriyetemlak.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koza Park, Dubai'de yoğun ilgi gördü
  • 22.09.2014 15:21

Koza Park, Dubai'de yoğun ilgi gördü

Garanti Koza'nın Koza Park projesi Dubai Cityscape 2014'te çok büyük ilgi gördü. ...

Koza Park projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!
  • 16.11.2012 11:20

Koza Park projesinin görselleri emlaktasondakika.com'da!

200 milyon dolarlık Koza Park projesi 30 ayda tamamlanacak. 110 bin metrekarelik ...

Garanti Koza’dan 260 milyon dolarlık kompleks!
  • 22.07.2015 09:14

Garanti Koza’dan 260 milyon dolarlık kompleks!

Garanti Koza, Bulgaristan Sofya'da 240 milyon dolarlık kompleks inşa edecek. ...

Garanti Koza satış patlaması yaşadı!
  • 17.11.2014 10:00

Garanti Koza satış patlaması yaşadı!

Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal yatırımlarına dair Sabah gazetes ...

Garanti Koza'dan Koza Park ve Grand Kanyon!
  • 26.09.2014 11:01

Garanti Koza'dan Koza Park ve Grand Kanyon!

Garanti Koza, Bulgaristan Sofya'daki Grand Kanyon ve Bahçeşehir'deki Koza Park i ...

Garanti Koza, Koza Park ve Grande Kanyon’la Cityscape’te!
  • 21.09.2014 09:27

Garanti Koza, Koza Park ve Grande Kanyon’la Cityscape’te!

Koza Park ve Bulgaristan'daki Grande Canyon projesi başta Dubaili olmak üzere ya ...