maritbet girişmaritbet
RAFFLES HOTEL İSTANBUL

RAFFLES HOTEL İSTANBUL

İstanbul’da ilk otelini Zorlu Center içinde açacak olan lüks otel zinciri Raffles’ın iç tasarımını Hirsch Bedner Associates yapacak. Markanın uluslarası konseptinin yanı sıra otelde İstanbul’un karakteristik ve tarihi detaylarına da yer verilecek.

Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu karma kullanımlı gayrimenkulprojesi olacak Zorlu Center içinde yer alacak 5 yıldızlı Raffles İstanbul otelinin iç tasarımını dünyaca ünlü otelleri tasarlayan HBA (Hirsch Bedner Associates) yapacak. 1964 yılından bu yana konaklama alanında iç tasarım sektöründe lider konumunda bulunan HBA'nın The Ritz Carlton Dubai, Mandarin Oriental New York ve Four Seasons Hotel Jakarta gibi otellerde imzası bulunuyor. Dört kıtada 11 ofisi ile hizmet veren HBA, Raffles İstanbul otelinde otel zincirinin Business & Leisure konseptinin yanı sıra İstanbul'un tarihi ve karakteristik özelliklerine de yer verilecek.

Kişiye özel hizmet anlayışı ile Premium luxury kategorisinde yer alacak otel İstanbul'da lüks konseptini yeniden yorumlamayı hedefliyor. 2012 yılının son çeyreğinden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan otelde 130'u standart, 50'si süit olmak üzere toplam 180 oda yer alacak. Odaların ortalama büyüklüğünün 63 metrekare, süitlerin ise 370 metrekareye olacak.

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even odaların büyük tutulmasının nedenini "İstanbul'un eşsiz güzelliğinin; rahat, konforlu ve lüks bir şekilde yaşanabilmesi için odaların büyüklüğü ortalamanın üzerinde tutuldu" şeklinde açıkladı.Even, otelin büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilmesi için 1.200 kişilik bir balo salonuna da otel içinde yer verdiklerini belirtti. Otelde lüks kategorisinde iki restoranın yanı sıra bar, açık ve kapalı havuzlar ve helikopter pisti yer alacak. Even otelin en özel bölümlerinden birinin ise yaklaşık 3 bin metrekarelik büyüklüğü ile dünyanın en lüks saları arasında yer alacak olan SPA'nın olacağını kaydetti.
 

Mimarlık ödüllerinin sahibi
HBA'nın çalışma yönteminde planlamadan uygulamaya kadar her aşamada projeyi takip eden kapsamlı bir iç tasarım hizmetleri sunuluyor. Atlanta, Brisbane, Dubai, Hong Kong, Londra, Manila, Melbourne, Yeni Delhi, San Francisco, Santa Monica, Şanghay, Singapur ve Tokyo'da ofisleri bulunan şirket, Gold Key, Hospitality Design, Travel + Leisure "IT LIST" ve Conde Nast Traveller Gold List gibi dünya çapında ödüllere layık görüldü.

Avrupa'nın ilk Raffles'ı İstanbul'da
1887 yılında Raffles Hotel Singapur ile otelciliğe başlayan zincir bünyesindeki Raffles, Fairmont ve Swissotel markalarıyla dünya çapında 98 otel ve resort işletiyor. Portföyünde, dünyanın çeşitli yerlerindeki sakin tatil otellerinden, metropollerdeki şık otelle yer alıyor.Singapur, Kamboçya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'da ve en son açılışlarla birlikte Seyşeller ve Paris'te anlaşma imzalayan otel önümüzdeki iki yıl içerisinde Maldivler, Endonezya, Filipinler ve Çin'de açılacak oteller ile büyüme hedefliyor. İstanbul'da açılacak otel ise Avrupa'nın ilk Raffles oteli olması açısından önem taşıyor.

Sabah Emlak

 Dilek Taş

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...