maritbet girişmaritbet
Patronlar 2012’yi fırsat görüyor, fren yerine gaza basmak istiyor

Patronlar 2012’yi fırsat görüyor, fren yerine gaza basmak istiyor

Önümüzdeki yıl büyüme hızındaki yavaşlama beklentisine rağmen, iş dünyası umutlu.

Krize gönderme yapan Muharrem Yılmaz "Ben hep böyle dönemlerde yatırım yaptım" derken, Özilhan ve Kibar 2012 için ekonomiye olumlu baktıklarını söylüyorlar

Patronlar 2012'yi fırsat görüyor, fren yerine gaza basmak istiyor

BU yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,6 büyüyen, ikinci çeyrekteki yüzde 8,8'lik büyümenin ardından da dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en hızlı büyüyen ülkesi olan Türkiye, küresel kriz endişelerinin süreceği 2012'de, büyüme hızındaki yavaşlamaya karşın iş dünyasına fırsatlar sunmaya devam edeceğe benziyor. Başta ABD ve Avrupa'da olmak üzere birçok şirket, küresel krizin etkilerini ağır hasarlarla atlatırken, önümüzdeki yıl için Türkiye ekonomisinin üzerinde büyüme planlayan büyük şirketler yatırımlarına devam edecek.

Fazla soğuma olmayacak

TÜSİAD Yönetim Kurulu 1 iyesi Muharrem Yılmaz, bütçe ve in bakımından iyi bir noktada bulunduğunu, bunun kendisine güven verdiğini ifade ederek, bütçe ve mali disiplin ile Merkez Bankası rezervlerinin dışarıdan gelecek şokları yavaşlatmaya uygun göründüğünü söyledi. Yılmaz, 'Ekonomide fazla soğuma olmayacağını, olursa da ağır ağır olacağını düşünüyorum. Türk özel sektörü böyle dönemleri gelecek açısından bir fırsat olarak da görür. Ben hep böyle dönemlerde yatırım yaptım" diye konuştu.

Yatırımlarımızı tamamlayacağız

ANADOLU Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan: 2012, ekonominin biraz yavaşladığı bir yıl olacak. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki yıl yüzde 4-5'ler civarında büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Büyüme, Anadolu Grubu'nun bulunduğu sektörler arasında farklı olacak. Örneğin —® otomotivde Türkiye büyümesine paralel olur. İçecekte daha büyük olabilir. Başka bir sektörde bu rakamın daha da üzerine çıkılabilir. Devam eden yatırımlarımız var. Bunları önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Yeni kararlar için gelişmeleri biraz beklemek gerekir diye düşünüyorum. Birçok yatırımcı da beklemek ihtiyacında olacak. İş dünyası, 2012'yi görerek, 2012-2015 arası izleyeceği yatırım planına karar verecek.

KARAMSARLIK GEREKSİZ

KİBAR Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kibar: 2012 için yatırım planlarımızda değişiklik yapmadık. Devreye alacağımız bazı üniteler vardı. Onlara devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl için Türkiye'deki büyümenin yüzde 6'lar seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyorum. Grup olarak bu yıl Türkiye ekonomisinin üzerinde, önemli miktarda büyüme rakamına ulaşırız. 2012 için Türkiye ekonomisi ile ilgili olumluyum. Karamsar olmamak lazım.

HEDEF %8-10 BÜYÜMEK

KİLER Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler: Türkiye yatırım yapılabilirlikte öncelikli ülkelerden biri. Belli bir büyüklüğe ulaşan şirketler ülke büyümesinden çok fazla kopamıyor. Ancak Kiler, 2012'de yüzde 8-10 seviyesinde bir büyüme gerçekleştirecek.
2011 için hedeflere paralel gidiyoruz. Taşımacılıkta hedeflerin önüne geçtik, yüzde 20'nin üzerinde büyüme elde ettik. Perakendede yüzde 9-10 arasında bir büyüme söz konusu olacak.

 

Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Süleyman Çetinsaya Bloomberg HT'de inşaat sektörünü değerlendirdi
  • 28.06.2019 18:11

Süleyman Çetinsaya Bloomberg HT'de inşaat sektörünü değerlendirdi

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya Bloomberg HT'de yayınlana ...

Şehir hatları vapurunda çıkan yangın söndürüldü
  • 29.03.2021 11:50

Şehir hatları vapurunda çıkan yangın söndürüldü

İstanbul'da Şehir Hatları Genel Müdürlüğü önündeki iskelede bağlı olan vapurun e ...

Coca-Cola Türkiye'nin fabrikaları Sıfır Atık belgesi aldı
  • 29.12.2020 11:31

Coca-Cola Türkiye'nin fabrikaları Sıfır Atık belgesi aldı

Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Coca-Cola İçecek'in, Türkiye'deki tüm fa ...

Bien'in yeni karolarına tasarım dünyasından tam not!
  • 05.09.2020 09:23

Bien'in yeni karolarına tasarım dünyasından tam not!

Bien'in ödüllü 20 mm ödüllü karo serisine yeni tasarımlar eklendi. ...

Antalya'daki turizm tesislerinde doluluk arttı
  • 28.08.2020 17:36

Antalya'daki turizm tesislerinde doluluk arttı

TTGA ile TÜROFED yönetim kurulu üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, kaynak pazar ...