maritbet girişmaritbet
Pakpen'in yeni hedefi yüzde 15 büyüme!

Pakpen'in yeni hedefi yüzde 15 büyüme!

Son sekiz yılda toplam 250 milyon TL yatırım yaptıklarını açıklayan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, 2013 yılında 20 milyon TL yatırım yapmayı ve yüzde 15 civarında büyüme hedeflediklerini ifade etti

PVC profil, yalıtım malzemeleri ile alt yapı ve bina tesisat boruları olmak üzere üç farklı ürün gamında birçok malzeme üreten Pakpen, PakBoard markasıyla XPS ve EPS ısı yalıtım levhalarının ve Paksiding markası ile de vinil dış cephe kaplama sistemlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Son sekiz yılda toplam 250 milyon TL yatırım yaptıklarını açıklayan Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, 2013 yılında 20 milyon TL yatırım yapmayı ve yüzde 15 civarında büyüme hedeflediklerini ifade etti.

Firma olarak büyüme çizgilerini gerek Türkiye'nin gerekse yapı sektörünün büyümesine paralel olarak istikrarlı bir şekilde sürdürmeyi planladıklarını dile getiren Tuza, “Yapı sektörünün yıllık ortalama yüzde 9 ile 10 arasında büyüdüğü bu ortamda, yaptığımız yatırımlarla 2015 yılına kadar her yıl ortalama yüzde 12-15 oranında büyüme hedefimiz var. Mevcut durumumuz, 11 yılda gösterdiğimiz 27 kat büyüme oranımız ve kapasitemiz bu hedefi gerçekleştirmek için müsait durumda” dedi.

 İlk altı ayda ihracat 15 milyon euro'yu aştı

 Dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye etkisinden kaynaklanan büyüme hızındaki yavaşlamaya rağmen 2012 yılı hedeflerine önemli ölçüde ulaştıklarına değinen Tuza, İSO'nun 2011 yılı verilerine göre Türkiye'nin 500 Büyük Firması sıralamasında 226'ncı sıraya yükseldiklerini söyledi. 2012 yılında yaptıkları 20 milyon TL yatırımla cirolarını toplam 413 milyon TL'ye çıkarttıklarını aktaran Mehmet Tuza, şunları söyledi: “2013 yılının ilk altı ayı beklentilerimize ulaşabildiğimiz dönem oldu. Özellikle altyapı, yalıtım ve kapı alanında büyüdük. 2012 yılının ilk altı ayı ile kıyasladığımızda yaklaşık olarak yüzde 12'lik bir büyüme elde ettiğimizi söyleyebilirim. Dış ticaretimiz de paralel bir büyüme sağlayarak 2013 yılının ilk altı ayında ihracatımız 15 milyon euro'yu aştı. Yalıtım sektörünün gelişmesine bağlı olarak EPS satışları yüzde 37, XPS satışları yüzde 5 oranında büyümeye devam etti. Tabi bu büyümelerin bir sonucu olarak Pakpen ailesinin de sayısı artıyor. Bugün çalışan sayımız yüzde 17.91 artarak 757 kişiye ulaşmıştır.”

Grup şirketlerinden Pakpen Dış Ticaret aracılığıyla başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinden söz eden Tuza, “Hedeflerimiz arasında ihracatımızı artırmak önemli bir yer tutuyor. Ağırlıklı olarak Türk cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Libya, Suriye, Moritanya, Romanya ve Bulgaristan ile daha yoğun bir ticari ilişki içindeyiz. Bu kapsamda Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Rusya, Türk cumhuriyetleri gibi pazarlarda daha da büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

 Teknolojik gelişmeleri takip eden bir firma olarak kapıda, yalıtımda ve alt yapı borularında yenileme üzerine yatırımlar yapmayı planladıklarını bildiren Tuza, “2012'de PakBoard markasına bir dizi yatırım gerçekleştirdik. Yeni makine yatırımıyla birlikte altyapı sistemlerini, kazan, akümülatörler, buhar ve silo sistemlerini yeniledik. EPS hattındaki yeni yatırımla, EPS üretiminde ön şişirme denilen ilk aşamada bir makine yatırımı, enjeksiyon board adı verilen board üretimi için yeni bir makine yatırımı ile ısı yalıtımında mantolama vb. uygulamalarda kullanılmak üzere tel kesme hattı adı verilen bir hat yatırımı gerçekleştirdik” dedi.

Pak Board XPS Isı Yalıtım Levhası'nın Türkiye'de karbondioksit gazlı üretilen ‘Ekolojik Isı Yalıtım Levhası' olma özelliğine sahip ilk ürünlerden olduğuna işaret eden Tuza, bu özellik sayesinde ozon tabakası korunurken greenhouse etkisiyle de çevre emisyonu sağlanarak kirliliğin önlendiğini savundu.

United Nations Environment Programme( UNEP)  tarafından hazırlanan raporda dünyadaki toplam enerji tüketiminin üçte birden fazlasının binalarda tüketildiğinin belirtildiğini anımsatan Tuza, “Önümüzdeki dönemde yapı sektörü bakımından enerji verimliliği yüksek ve buna karşın C02 salımı düşük binalar önem kazanacak. AB tarafından hazırlanan ‘Binalarda Enerji Verimliliği Yönetmeliği'ne göre 2020 yılından itibaren yapılacak tüm binalara  ‘neredeyse sıfır enerji' esasına göre yapılması zorunluluğu getirilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu
  • 22.11.2014 11:49

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu

Pakpen BIG 5 Dubai Fuarı’nda, ürünlerini tanıttı ...

 Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu
  • 03.11.2014 11:23

Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu

20. BAKUBUİLD-Bakü Yapı ve İnşaat Fuarı’na katılan Pakpen, ürünlerini Azerbaycan ...

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı
  • 06.10.2014 11:44

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı

Osman Özdemir, TSE belgesinin, ürünle ilgili bir uygunsuzluk bildirildiğinde, k ...

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü
  • 21.07.2014 11:09

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü

Pakpen ihracat kapılarını ‘kalite’ anahtarıyla açıyor ...

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı
  • 24.06.2014 14:27

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı

2013 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sana ...

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi
  • 20.05.2014 15:01

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi

Yapı sektöründe bir çok ilke imza atan Pakpen, 6 – 10 Mayıs 2014 tarihleri arası ...