maritbet girişmaritbet
Özyurtlar İnşaat İngilizleri sahilden Esenyurt'a çekti

Özyurtlar İnşaat İngilizleri sahilden Esenyurt'a çekti

İstanbul'un parlayan yıldızı, sahil bölgelerine yatırım yapan yabancıların dikkatini gelişmekte olan Esenyurt, Beylikdüzü bölgesine çekti. Özyurtla İnşaat'ın son projesi Ak&NMerkez'de 115 daireyi İngilizler kapattı

Kaynak: Selma Şenol

Esenyurt'taki Ak-Nmerkez projesi ile konut ve alışveriş merkezi karma projelerine yeni bir bakış açısı getiren Özyurtlar İnşaat, projedeki 1+0 büyüklüğündeki 39 bin TL'lik daireleri 4 günde tüketti. 59 binlik dairelerin de yüzde 70'i, 2+1 dairelerin yüzde 40'ı bitti. 962 konut ve 163 mağazadan oluşan projede 115 daireyi de İngilizler kapattı. Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kültür başkenti İstanbul'un dünyada yıldızının parladığını, sağlık ve eğitim başkenti olduğunu belirterek "İstanbul Türkiye'nin en büyük markası oldu. Üzerinde yıllardır biriken toz toprak kalktı. Bu gayrimenkul projelerine doğrudan yabancı ilgisiyle de kendisini gösteriyor" dedi. Ak-Nmerkez projesinin Esenyurt'ta olmasına rağmen yabancıların ilgisini çektiğini belirten Özyurt, şunları söyledi:

"Artık İranlı, İngiliz, Azerbaycanlı, Suriyeli, Iraklılar herkes İstanbul'un farkında ve bir şekilde mülk sahibi olmak istiyorlar. Akıllarına gelen Levent, Maslak, Etiler bölgesinde ise fiyatlar aldı başını gitti. Onlar Bahçeşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü'nün de geliştiğini, ikinci Levent-Maslak bölgesi olacağını öngörüyorlar. Esenyurt Levent'e arabayla 15 dakika mesafede. Bu nedenle Levent'te 15 bin dolara alacağına, burada bin doların altında fiyatlarla mülk sahibi oluyorlar."

 Şehrin dışına çıkacağız

 Özyurtlar olarak gelecek yıl da orta ve alt gelir grubuna yönelik konutlar üreteceklerini anlatan Özyurt, "Biz bu segmentte var olduk ve büyüdük. Onları bırakmayacağız. Ama ismimiz büyüdüğü için üst gelirlilerden de talepler geliyor. Onlara yönelik de projeler yapacağız" diye konuştu. Şirket olarak İstanbul dışına çıkmaya hazırlandıklarını belirten Özyurt "Bir proje de İstanbul dışında olmak istiyoruz" dedi.

 İstanbul dikey büyümek zorunda

 Tamer Özyurt, nüfusu kontrolsüz artan İstanbul'un artık yatay değil dikey büyümek zorunda olduğunu savundu. Özyurt şunları söyledi: "Toplum 8-10 kattan sonraki yapıları tehlikeli görüyor, bu tabunun yıkılması lazım. 30-40 kat halinde yapılar yapmamız lazım. İstanbul yatayda gelişimini tamamlamak üzere. Kuzeyde, batıda, doğuda gidecek yeri kalmadı. Şehir dikey büyümeli. Şu anda bunun kararını vermeliyiz. Eğer Zeytinburnu'nda 30 katlı binalara müsade etmezseniz, bu tabuyu yıkmazsanız kentsel dönüşümü başaramazsınız." Özyurt konutta satışların son çeyrekte adeta şahlandığını da belirtti ve gelecek yıl konut fiyatlarının bu seviyelerde seyredeceğini de öne sürdü.

 Çocuklar duymasın, 100 kişiden 70'i bizi biliyor

 Markayı kuvvetlendirmek için hedef kitleyle örtüşen yayınlara sponsor olduklarını hatırlatan Tamer Özyurt, bu çerçevede eğiten ve eğlendiren aile dizisi Çocuklar Duymasın'ı desteklediklerini söyledi. Özyurt "İyi de oldu, marka bilinirliğimiz yüzde 70'e ulaştı" dedi. Özyurt, hedeflerinin Türkiye'nin ilk 5 firması arasına girmek olduğunu anlattı.

Talep stüdyo dairelere insanlar kapıdan dönüyor

 Toplumda stüdyo daire talebinin patladığını öne süren Özyurt, bu nedenle ilk kez bir projede 1+0 dairelere yer verdiklerini açıkladı. Özyurt "Bu  proje çok merkezi lokasyonda olmasından dolayı, stüdyo daire talebi tahminimizin üstünde oldu. 962 dairenin 144 adedini  1+ 0 daire olarak yaptık. Tamamını ilk 4 gün içinde tükettik. 39 bin liralık tamamı peşin sattığım daireler bunlar. Şunu gördük ki 2+1'lere talep azaldı. 1+0 lar kalmadığı için kapıdan dönenler oldu" dedi

Özyurtlar İnşaat iletişim bilgileri
Web: www.ozyurtlar.com
Tel: 0212 620 07 50

  • Etiketler:

Yorum Yaz