maritbet girişmaritbet
Ortakları kader bir araya getirdi, Businist Office doğdu

Ortakları kader bir araya getirdi, Businist Office doğdu

Selimoğlu Group, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketleri tarafından oluşturulan SVR Grup, Fikirtepe’de 270 bin metrekarelik ofis gerçekleştiriyor

Yatırım değeri 550 milyon lira, arsası 58 bin metrekare olan projenin ortakları, böyle bir yapıda yer almalarının gerekçesini güçlerini birleştirmek olarak açıkladı.

Fikirtepe'de ticari alan olarak ayrılan ender parsellerden ikisi üzerine gerçekleştirilen Businist Office, her iki etabı da tamamlandığında 270 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Özellikle İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirdikleri projeler ile dikkat çeken Selimoğlu Group ile gücünü birleştiren Vartaş Yapı, yanlarına Türkiye'de yatırım yapma kararı alan Almanya kökenli Rochel ile birlikte Fikirtepe'nin ender ticari ünitelerinden birisini gerçekleştiriyor. Fikirtepe'de E-5'e cepheli bir konumda yer alan arsa üzerinde dördü yüksek, ikisi de az katlı olmak üzere toplam 6 kule halinde inşa edilecek projede 45 metrekareden 1250 metrekareye kadar büyüyebilen ofisler inşa edilecek. Arsa maliklerinin yüzde 56, grup şirketlerini ise yüzde 44'lük bir paya sahip olduğu projede yüzde 65 oranında prim vaat ediliyor. 

Gerekçeler farklı gibi görünüyor ama

Projenin tanıtım toplantısında soruları cevaplayan ortaklar, farklı gerekçelerle bir araya geldiklerini dile getirdiler. Projenin ortaklarından Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, böyle bir projeye üç ortak olarak girmelerini kendileri açısından biraz da zorunluluk olarak açıklarken, bölgede farklı ortaklıklarla 9 parselde proje geliştirdiklerine dikkat çekti. Fikirtepe'nin her yerinde olmak istediklerini belirten Selimoğlu, “Müşterilerimizin bir kısmı Kızıltoprak'ı tercih ederken başka bir kısmı Göztepe'den konut almak istiyor. Biz bölgede 9 adada varız. Bu riski dağıtmak istedik ve ortaklığa girdik. Bu oluşumdan da son derece memnunuz” dedi.

Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ise yaptığı açıklamada Selimoğlu Group ve kendileri adına cevap verdi. Daha önce bir projede aynı adada imzaları olduğunu hatırlatan Barata, bu yolla güç birliğini gittiklerini söyledi. 

Yurtdışındaki fonları için yerel partner şart

Konu hakkında açıklama yapan Rochel Yapı'nın temsilcisi Hasan Çubukçu da yurtdışı kökenli bir firma olduklarını hatırlattı. Hesaplamaların çok sıkı yapıldığını ifade eden Çubukçu, aldıkları iyi sonuçlardan sonra Türkiye'nin içindeki ve dışındaki farklı sorunları ile karşılaştıklarını söyledi. Öngörülemeyen sorunların çözümü için yerel ortağa ihtiyaç duyduklarını belirten Çubukçu, “Yerel ortaklarımızın bölgede güçlü olmasını ve sorunları yerinde çözebilmelerini istedik. Bunun daha sağlıklı olacağını düşündük. İlerleyen zamanlarda yurtdışındaki çevremizi, yatırımcıları ve fonları buradaki yatırımlara kanalize etme düşüncemiz var. Çünkü şu anda yurtdışında para çok ucuz. Yatırım yapacak yer arıyorlar. Türkiye iyi bir ayak. Yabancı yatırımcılar bunun için Türkiye'de sağlam partnerler arıyorlar. Bu durumda bizde o yatırımcıları yönlendirerek ortaklığımıza ve yatırımcılarımıza iyi kazançlar sağlamak istiyoruz” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Businist Fikirtepe ofis projesinin maket görüntüleri
  • 27.05.2014 17:43

Businist Fikirtepe ofis projesinin maket görüntüleri

393 ofis ünitesi ile 22 adet ticari alandan meydana gelen Businist Office, Fikir ...

Businist Office'in basın lansmanı yayında
  • 27.05.2014 16:55

Businist Office'in basın lansmanı yayında

Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketleri SVR Grup’u kurarak kents ...

Hızır Selimoğlu şirket projelerinin detaylarını anlatıyor
  • 11.03.2014 14:29

Hızır Selimoğlu şirket projelerinin detaylarını anlatıyor

Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, şirketin tarihini ve proje ...

Çengelköy Park Evleri proje galerisi
  • 10.01.2014 11:09

Çengelköy Park Evleri proje galerisi

Selimoğlu ve Demirland İnşaat'ın birlikte hayata geçirdiği Çengelköy Park Evleri ...

Brooklyn Dream için ön talep toplanıyor
  • 18.09.2015 17:31

Brooklyn Dream için ön talep toplanıyor

Pana Yapı ve Selimoğlu Group ortaklığı Brooklyn Park ardından, 2. Brooklyn proje ...

Bağdat Caddesi'nde güç birliği!
  • 09.05.2015 15:49

Bağdat Caddesi'nde güç birliği!

Pana Yapı ile güçlerini birleştiren Selimoğlu Group, Bağdat Caddesi'ndeki projel ...