maritbet girişmaritbet
‘Ordu 2017’den sonra kabuğunu kıracak’

‘Ordu 2017’den sonra kabuğunu kıracak’

Bu yıl gayrimenkul fuarı MIPIM’e ilk kez katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Emlaktasondakika.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

MIPIM'e 3-5 proje ile hazırlıklı olarak geldiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, birçok firma ve ülke ülke ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

“Yatırımcıları tek tek illerimize davet etmek yerine binlercesinin aynı anda olduğu, kısıtlı bir süre içinde yapılan bu fuarda olmak yerel yönetimler için bir ayrıcalık. Biz de başta İstanbul olmak üzere 8 büyükşehir belediyesi gibi geldik. Stantlarımızla, görsellerimizle, maketlerimizle biz beklediğimizi aldık diyebiliriz” dedi.

TURİZMDE YÜZDE 44'LÜK ARTIŞ OLDU

Yabancıların Ordu iline ilgisini değerlendiren Yılmaz, Karadeniz'in daralan sektörde bir umut olduğunu belirtti. “Karadeniz bölgesi, hem ikliminin müsaitliği hem yaz döneminin uzun olması hem de yeşil ve mavi turizmini aynı anda bulundurması nedeniyle gelecek için umut vadeden bir bölge. Başta Ortadoğu turistleri olmak üzere havalimanının açılışından sonra ciddi şekilde artış gösterdiler. Havalimanının açılışının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen turizmde yüzde 44'lük artış oldu. Bizim tesislerimiz, 5 yıldızlı otellerimiz, donatı alanlarımız, çevre düzenlemelerimiz ve alt yapılarımız gerçekleştiği taktirde turistin karşısına çıkmak istiyoruz. Çok acele etmek istemiyoruz. Acele ettiğiniz taktirde oraya çektiğiniz her bir turist ya da müşteri memnun olmayacak. Bilerek ve hazırlıklı bir şekilde yürütüyoruz. 2017'den sonra da zaten hem Türkiye hem Ordu, o anlamda kabuğunu kıracak” açıklamasında bulundu.

Enver Yılmaz son olarak ise MIPIM ve benzeri gayrimenkul fuarlarına katılım göstereceklerini ekledi. 

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz