maritbet girişmaritbet
Okul yapana arsa

Okul yapana arsa

Bakan Dinçer, Van depreminin ardından bölgede okul yapacak hayırseverlere devletin arsa temin edeceği sözünü verdi. Bölgede eğitimin 14 Kasım’dan sonra aksamadan devam edeceği belirtildi.

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) genel konferansına katılmak üzere Paris'te bulunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, UNESCO toplantısı ve Van depremiyle ilgili olarak soruları cevapladı. Van depreminin ardından bölgede eğitimin olumsuz etkilenmemesi için seferber olduklarını ifade eden Bakan Dinçer, "alınacak önlemlerin ardından 14 Kasım'dan itibaren bölgede eğitimin aksamadan devam edeceğini" söyledi.


Depremin, bölgedeki okullara etkisiyle ilgili bilgiler veren Bakan Dinçer, bölgede 446 okul bulunduğunu belirterek, depremin ardından bir okul binasının yıkıldığını, 16 okul binasının zarar gördüğünü bildirdi. Bakan Dinçer, deprem felaketinden ölen öğretmen sayısınınsa 63 olduğunu söyledi.


Zarar gören okullarla ilgili çalışmaların derhal başlatıldığını ifade eden Dinçer, bölgeye 30 mühendis gönderilerek zarar gören okullarla ilgili inceleme ve araştırma yapıldığı ifade etti. Bakan Dinçer, "bölgedeki okul binalarının genelde depreme karşı iyi bir sınav verdiğini ve özellikle toplu konut idaresi tarafından yaptırılan okulların hiçbir sorun yaşamadığını" söyledi.


"Barışın sağlanmasında eğitimin rolü büyük"

 UNESCO genel konferansının liderler forumunda dün bir konuşma yaptığını hatırlatan Dinçer, barışın sağlanmasında ve sürdürülebilir kalkınmada eğitimin rolünün özellikle bu forumda gündeme geldiğini söyledi. Uluslararası örgütlerin belirledikleri stratejilerin, ulusal düzeyde gerektiği şekilde uygulanmasının önemine dikkat çeken Dinçer, bu konuda Türkiye'nin başarılı bir sınav verdiğini söyledi. Türkiye'nin de hedef olduğu terörün barışı tehdit ettiğini hatırlatan Bakan Dinçer, terörle mücadele ve barışın sağlanmasında eğitimin önemli rol oynadığı vurguladı.
Türkiye'de eğitimin kalitesi ve niteliğini artırmaya, ayrıca herkes için eğitim parolasıyla fırsat eşitliği konusuna öncelik verdiklerini ifade eden Dinçer, son yıllarda özellikle kız çocuklarının ilk ve orta dereceli eğitime daha fazla katılması konusunda önemli başan sağlandığını ifade etti.

 

Yeni Akit

Yorum Yaz

Benzer Haberler

VAN'DA KONTEYNIRLAR TESLİM
  • 03.01.2012 13:33

VAN'DA KONTEYNIRLAR TESLİM

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay 613 konteynır'ın anahtar teslim töreni için git ...

Van'daki barınma problemi ne durumda
  • 29.12.2011 16:36

Van'daki barınma problemi ne durumda

Van'daki deprem bölgesindeki son durum aktarılıyor. Münir Karaloğlu bölgedeki du ...

Beşir Atalay, Van depremi için ne dedi?
  • 29.12.2011 14:08

Beşir Atalay, Van depremi için ne dedi?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van depremi sonrası bölgedeki son durumu değer ...

KONTEYNERLER KURULUYOR
  • 24.12.2011 17:02

KONTEYNERLER KURULUYOR

Depremlerle yıkılan Van'da geçici süreyle barınma sağlayacak konteynerların kuru ...

KOMPOZİT EVLER
  • 24.12.2011 12:25

KOMPOZİT EVLER

Depremin vurduğu Van'da kompozit evlerin faydaları anlatılıyor. ...

VAN DEPREMİ
  • 16.12.2011 17:39

VAN DEPREMİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Van'da yapımı tamamlanan 500 konteynırın vatand ...