maritbet girişmaritbet
Öğrenciler artık villada yaşıyor! Yıllık 4 bin TL!

Öğrenciler artık villada yaşıyor! Yıllık 4 bin TL!

İstanbul Arel Üniversitesi, Tepekent Yerleşkesi’nin bulunduğu 6 milyon m² alan üzerine kurulu Tepekent Uydukenti içerisinde “Öğrenci Villaları” olarak ortak kullanımlı havuzların, sportif tesislerin, dinlenme alanlarının olduğu bir yurt konsepti geliştiriliyor.

 

 

İstanbul Arel Üniversitesi, Tepekent Yerleşkesi'nin bulunduğu 6 milyon m² alan üzerine kurulu Tepekent Uydukenti içerisinde “Öğrenci Villaları” olarak ortak kullanımlı havuzların, sportif tesislerin, dinlenme alanlarının olduğu bir yurt konsepti geliştiriliyor.


Ticaret merkezleri, açık hava tiyatrosu, sinema ve tiyatro salonları, golf sahası, yüzme havuzları, koşu ve bisiklet parkurları, atlı spor ve binicilik alanları, açık ve kapalı spor alanları, sağlık ve öğrenim tesisleri, konferans salonu, çocuk ve büyükler için her türlü kültürel, sosyal ve sanatsal çalışmaya mekan olabilecek alanlar ve klüp binaları ile İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi, öğrencilerinin yaşam kalitesini 21. yüzyılın çağdaş insanına yaraşır bir düzey getirmeyi amaçlamıştır.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mimar Prof. Dr. İbrahim Şanlı şu villaların 2 dönüm ile 5 dönüm arsa üzerine tek bireysel konut şeklinde projelendirildiğini belirterek, 1,831 villadan oluşan bir büyük şehir banliyo projesi olan Tepekent'in benzerleriyle kıyaslama olanağı tanımayan, kendisi ile yarışan önemli bir proje olduğunu söylüyor. Şanlı “Villa yurtlar belki de bugüne kadar üniversitelerin öğrencilerine sunduğu en gösterişli ve en zengin yurt kavramlarından biridir” dedi.
 
Yıllık 4 bin TL'ye
İstanbul Arel Üniversitesinde Villa Yurtların yıllık ücretleri,  tek kişilik 6.500 TL, iki kişilik 5.000 TL ve üç kişilik 4000 TL'dir. 
Villa yurtların tek özelliği villa olmaları değil. Yeşil, sakin ve temiz havalı bir ortam; yalnızca yurt öğrencilerinin kullanımına açık olan açık havuzda güneşlenme ve gerek havuz başındaki büfede gerekse yer yastıklarında yaz ayları boyunca hoşça vakit geçirme olanakları; temiz ve ferah donanımlı yurt odaları; 24 saat güvenlik, sağlık, teknik ve temizlik ekiplerinin hizmet vermesi gibi önceki nesillerin üniversite yıllarından hatırlayacakları ranzalı, soğuk, dört duvar ve 16 m²'yi 6 kişinin paylaştığı yurtlara hiçbir şekilde benzemiyor.
 
 Bahar döneminin bittiği gün, yurdu boşaltırken kızının kahverengi büyük bavulunu çekerken Ayşe Köleli, “Hayat çok acımasız, biz zamanında büyük taş binalarda onlarca kişi küçücük odalarda kalırdık; bu yurtları görünce insanın tekrar üniversite okuyası geliyor” diyor.
 
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Nuri Güner, yurtlarda yaptığımız tur esnasında “Öğrenciler güzellikler istiyorlar ve bütün güzellikler onların hakları” dedi. Otel ambiyansı ile öğrencileri konforlu bir ortamda konuk etmek istediklerini, villaların güneş enerjisinden azami ölçüde yararlanacak ve ısı kaybına meydan vermeyecek şekilde inşa edildiğini, doğal enerji kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanmayı hedeflediklerini anlatıyor.
 
Bazıları İstanbul Arel Üniversitesi'nin, bir kısım üniversite öğrencisi için neden bu kadar masraflı, lüks ve gösterişli yurtlar inşa etme zahmetine girdiğini yâda bu yeni yurt kavramının öğrencileri daha da şımartmak için yeni bir yöntemi mi temsil ettiğini sorguluyor olabilir. Geçtiğimiz son on yıl içinde vakıf üniversitelerinin öncülüğünde üniversite yurt standartları önemli ölçüde yukarı çıktı.
 
İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı, şehir içinde daire kiralama olanakları ile artan rekabet ortamında yurt sisteminde bu standartları sağlamanın üniversitenin gelecekte lisans öğrencilerinin %85'ini yerleşke içinde barındırma hedefi için kritik bir nokta olduğunu söylüyor. Daha fazla öğrenciyi yerleşke yurtlarına taşımanın öğrencinin “ulaşım” ve “kiralık dairede elektriği, suyu, yemeği, temizliği vb. idare etme” gibi sorunlardan arınması ve yalnızca eğitiminin kalitesine odaklanması açısından da faydaları oluyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz