maritbet girişmaritbet
Nuri Bulut: 13 milyar dolar tasaruf sağlarız!

Nuri Bulut: 13 milyar dolar tasaruf sağlarız!

İZOCAM Genel Müdürü Nuri Bulut 2012 yılından itibaren geçerli olacak yeni yönetmelik hakkında bilgi verdi. Bulut ayrıca yalıtım sayesinde 13 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini de açıkladı

 

İZOCAM Genel Müdürü Nuri Bulut 2012 yılından itibaren geçerli olacak yeni yönetmelik hakkında bilgi verdi. Bulut ayrıca yalıtım sayesinde 13 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini de açıkladı 

Yeni yönetmeliği destekliyoruz

İZOCAM Genel Müdürü Nuri Bulut 2012 yılından itibaren geçerli olacak yeni yönetmeliğe değinerek, şunları söyledi: "Mesleki belgesi olmayanların inşaatlarda çalışmasına yasak geliyor. Yönetmeliğe göre açılacak olan kurslarda ustalar yetiştirilmesi ve kursu başarı ile bitiren ustalara sertifika verilmesi planlanıyor. Alanında uzman kişiler ile çalışmanın öneminin bilincinde olan bir firma olarak bu yeni yönetmeliğe destekliyoruz."

Isı yalıtımı yaptıralım 13 milyar dolar tasarruf sağlarız

 YALITIM sektörünün öncü markalarından İzocam, yeni geliştirdiği çevre dostu, tasarruflu ürünlerle dikkat çekerken, ısı, ses ve su yalıtımı ile yangın güvenliğinde sürdürülebilir çözümler sunuyor. İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, en büyük avantajlarının zengin ürün gamı ve tecrübe olduğunu belirterek "Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımlar sonucu artık her yıl 2 ya da 3 yeni ürünü piyasaya sunuyoruz" dedi. Bulut, Hürriyet Emlak'ın sorularım yanıtlarken "Türkiye'deki binaların tamamının yalıtımı yapılmış olsa 13 milyar dolarlık tasarruf sağlanır" dedi.

Firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Dilovası, Eskişehir, Tarsus ve Ümraniye tesislerinde üretimlerimiz devam ediyor. Ümraniye Tekiz Tesisi'nin üretim kapasitesi 2 milyon metrekare poliüretan ve mineral yün dolgulu sandviç panel, 3 milyon metrekare Trapez Sac'dır. Tarsus'ta, yıllık 55 bin ton kapasite ile camyünü üretimi yaparken, Gebze tesislerimiz ise yıllık 50 bin ton kapasite ile ürettiği Taşyünü, 201 l'de hizmete açüan Gebkim Tesisleri dahil yılda 720 bin metreküp kapasite ile ürettiği ekstrüde polistiren (Foamboard), yüda 5 bin ton kapasite ile ürettiği ekspande polistiren (İzopor), Eskişehir tesislerimiz yılda 1900 ton kapasite üe ürettiği elastomerik kauçuk (Armaflex) ve yüda 1000 ton kapasite ile ürettiği polietüen (Peflex) yalıtım ürünleriyle ısı, ses ve su yalıtımı ile yangın güvenliğinde sürdürülebilir çözümler sunuyor.

Yalıtımda imza attığınız önemli projeler neler?

İzocam olarak Türkiye'de önde gelen konut, konut dışı ve eğitim projelerine ürün sağlıyoruz. Bunlar arasında İstanbul Sapphire, Özyeğin Üniversitesi, Ağaoğlu Towerland İstanbul, Etiler Le Meridien Otel, Ormanada, Piri Reis Üniversitesi, Siemens Gebze Tesisleri, Solarkent, Tekfen Bomonti Apartmanları, Tekfen Levent Ofis, Torium AVM, Varyap Meridian de yer alıyor.

Gelecekte İzocam'ın ürünleri nasıl olacak?

Kendini sürekli yemleyen bir yapıya sahibiz. Foamboard ürünümüz içinde zararlı gaz barındırmadığı için ozon tabakasına zarar vermiyor, küresel ısınmaya neden olmuyor ve 150 mm'lik kalınlığı ile azami enerji tasarrufu sağlıyor. Yine EUCEB Belgeli mineral yün ürünlerimiz İzocam Camyünü ve İzocam Taşyünü diğer ürünlerden farklüaşıyor. Roofmix ürünümüz bir çok ürünü tek elden sağlayan özelliği ile kulvarındaki ürünlerden ayrışıyor. Mantolama sistemi olan Terratherm-manto'yu ise birbirini bütünleyen parçaların test edilmiş hali ve kullanıalara A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarına yanıt verebüecek bir sistem olarak sunuyoruz. Toplama ürünler yerini tüm bileşenleri ile sonlandırılmış bir sisteme bırakıyor. Bu konuda da Türkiye'de ve yurt dışında ilk olmanın gururunu taşıyoruz. Her yıl 2-3 yeni ürün sunuyoruz. Bu yıl pazara sunduğumuz PVC veya TPO esaslı İzoplan Su Yalıtım Örtüleri buna örnek. Bizi diğer firmalardan ayıran ise geniş ürün gamımız.

Yurtdışı ve yurtiçi yatırım planlan nelerdir?

Bu yü ise Gebkim OSB'deki tesisimize yıllık üretim kapasitesi 4 milyon metrekare olan yeni bir sandviç panel hattı kuruyoruz. Yaklaşık 6 bin metrekarelik kapalı alana kurulmakta olan ve en son teknoloji üe donatılan bu hattımızı 2012 yılı ikinci yarısında üretime geçmeyi planlıyoruz. Bu yılın sonunda yine GEBKİM tesislerimizde İzopor hattımız üretime başlayacak. Bu tesisimizde 6 bin ton kapasite üe daha kaliteli ürünler sunacağız.

Enerjinin yüzde 36'sı konutlarda kullanılıyor

2012'de nasıl bir pazar bekliyorsunuz?

Türkiye'de enerjinin yüzde 36'smın konut sektöründe tüketildiği dikkate alındığında binalarda ısı yalıtımı ile yüksek oranda tasarruf sağlanabileceği göze çarpıyor. Rakamlar incelendiğinde; Türkiye'nin toplam enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 80'ini ithal enerji ile karşıladığı ve Türkiye'de 19.9 milyon binanın yüzde 81.7'sinin yalıtımsız olduğu iyimser tahminle söylenebilir. Türkiye'de yalıtımsız olan konutlara yalıtım yapılması ile birlikte elde edilecek tasarruf tutan ise yılda yaklaşık 13 milyar dolar. Hem iş ve istihdam sağlanması hem de ülke ve birey ekonomisine katkılarla birlikte salımların azalması, yalıtımla gerçeğe dönüştürülebilecek fırsatlardır.

Ömür Kırbaşlı / Hürriyet Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”
  • 02.07.2022 13:49

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Konutlarda enerji verimliliğini önceleyen bu ka ...

Devletten evini yalıtım yaptırmak isteyenlere 50 bin liralık kredi!
  • 07.06.2022 09:30

Devletten evini yalıtım yaptırmak isteyenlere 50 bin liralık kredi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen ...

Türkiye, enerjiyi verimli kullanarak 9 milyar dolar tasarruf sağlayabilir
  • 30.10.2021 15:13

Türkiye, enerjiyi verimli kullanarak 9 milyar dolar tasarruf sağlayabilir

Türkiye’nin lider yalıtım markası Dalmaçyalı, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde bi ...

"Yangınlarda can ve mal kaybını azaltmanın yolu doğru yalıtım"
  • 21.09.2021 17:34

"Yangınlarda can ve mal kaybını azaltmanın yolu doğru yalıtım"

Türkiye’de yalıtım sektörünün lideri İzocam, 25 Eylül Yangından Korunma Haftası ...

"Türkiye’de evler ısınmıyor, odalar rutubetli"
  • 07.06.2021 11:10

"Türkiye’de evler ısınmıyor, odalar rutubetli"

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in açıkladığı veriler evlerde farklı sağlık sorun ...