maritbet girişmaritbet
Nurettin Eroğlu, çiftlikte hem İstanbul'u hem 'yeşil hayat'ı birlikte yaşıyor

Nurettin Eroğlu, çiftlikte hem İstanbul'u hem 'yeşil hayat'ı birlikte yaşıyor

Eroğlu Yapı Başkanı Nurettin Eroğlu, her yıl hazirandan ekime kadar Çatalca'da 7 kardeşi ve 40 kişilik ailesiyle birlikte kendi yaptığı çiftlikte yaşıyor. 31 dönüm arazi üzerine kurulu çiftlikte seradan sosyal tesise kadar her şey var

 

Kaynak: Dilek TAŞ / Sabah

Eroğlu Yapı'nın patronu Nurettin Eroğlu, Çatalca'da ailesi ve 7 kardeşiyle birlikte kendi yaptıkları villa projesinde oturuyor. Yedi kardeşin birbirinin aynısı villalara sahip olduğu proje yemyeşil dağların hemen yamacında bulunuyor. Evler haricinde her yerin yeşillere büründüğü, özellikle de peyzajına çok önem verilen projede evler yaş sırasına göre büyükten küçüğe doğru yan yana sıralanmış. Tam ortada ise Nurettin Eroğlu'nun villası bulunuyor. Eroğlu, 3 katlı ve 550 metrekare büyüklüğündeki bu evde yılın üç ayından fazlasını ailesiyle birlikte geçiriyor. 31 dönüm arazi üzerine inşa edilen evlerin peyzajına ve yeşilliğe bu kadar önem vermesinin nedenini ise Eroğlu "Biz Orta Anadoluluyuz (Aksaraylı). Trabzonlular sürekli yeşil içinde yaşadıkları için belki yeşil onlara çok fazla şey ifade etmez. Ancak bizim için öyle değil. Yeşile hasretiz. Bu hasretimizi yazlığımızda gideriyoruz. Köy hayatı ile şehir hayatını aynı ortamda yaşıyoruz." diye açıklıyor.

SAUNADA KÂR KEYFİ

Eroğlu ailesinin mütevazı villa sitesi 2002 yılında grup daha ticari inşaat işine girmeden önce yapılmış. Eroğlu, yazlık olarak Çatalca'yı tercih etmelerinin nedenini ise "Daha önceleri burada Doktor Çeşme denilen piknik alanına ailece gelirdik. Daha sonra burada bir arazi aldık ve kendi yazlığımızı inşa ettik. Burası İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki en doğal yer" diye anlatıyor. Evin girişinde 200 metrekare büyüklüğünde devasa bir salon dikkat çekiyor. Duvarları süsleyen İstanbul tabloları Eroğlu'nun aklının hep İstanbul'da olduğunun kanıtlar gibi... Bunun yanında Eroğlu'nun evde en sevdiği bölüm kışın geldiğinde başında oturduğu şömine. Üst katlarda yatak odaları yer alıyor. Eroğlu, evde hobi odasına yer vermemiş. Çünkü 7 villanın bulunduğu projede tüm ailenin ortak kullanabileceği, ortak misafirlerini ağırlayabileceği bir sosyal tesis de düşünülmüş. Bilardodan yemek alanlarına, tüm araziyi tepeden görebilecek devasa bir terasa, Türk hamamına kadar tüm detaylar düşünülmüş. Eroğlu'nun sosyal tesiste en çok kullanmayı sevdiği bölüm ise sauna odası. Eroğlu, bir kısmı yemyeşil araziye tepeden bakan ve dışarıdan içeriyi görmeyen siyah camların kullandığı saunada kar yağarken vakit geçirmeyi sevdiğini söylüyor.

750 metrelik parkurda her akşam yürüyor

Eroğlu ailesi birbirine bağlı. Yaz - kış 40 kişilik kalabalık aile hep birlikte yaşıyor. Sadece Çatalca'da yazlıkta değil kışın da Florya'da komşu evlerde yaşıyorlar.. Eroğlu "Mekânların bir önemi yok insanlar olmadığı sürece..." diyor. Yürümeyi seven Eroğlu, yazları akşam 8-9 gibi eve geldiğinde 750 metrelik yürüyüş parkurunda yürümekten keyif aldığını söylüyor. Toprağa basmayı seviyorum. Toprak enerjinizi alır. Meyve, sebze yetiştirmezsek olmaz dalından koparıp yemeyi seviyoruz" diyor.

Almanya'da binamız var söküp mü getireceğiz"

Son olarak Halkalı'da Lounge İstanbul projesine başlayan Eroğlu, tüm projelerde yabancılara satışı hedeflediklerini kaydederek, yabancıya satışın önündeki engellerin aşılması gerektiğini kaydetti. Eroğlu, bizim de Almanya'da kocaman bir binamız var. Söküp onu buraya mı getireceğiz? Bizden mülk almak isteyen yabancı için de aynı durum söz konusu." diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz