maritbet girişmaritbet
Nihat Özdemir ‘Çok dikkat çektik üstümüze geldiler’

Nihat Özdemir ‘Çok dikkat çektik üstümüze geldiler’

İkinci dalga operasyonda mal varlığına tedbir konulması istenen Limak'ın patronu Nihat Özdemir, uluslararası aktörlere dikkat çekti

İkinci dalga operasyonda adı geçen Limak'ın patronu Nihat Özdemir, operasyonlarda uluslararası aktör iddialarına üstü kapalı destek verdi.  Türkiye'nin son dönemde yaptığı dev projelerle çok dikkat çektiğini belirten Özdemir, “Üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, İzmir otoyolu, Gebze köprüsü… Türkiye bu yatırımlarla dikkatleri üzerine çekmişti” dedi.İkinci dalga operasyonda mal varlığına tedbir konulması istenen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 17 Aralık operasyonuyla başlayan süreci gazetemize değerlendirdi. Operasyonun ekonomik göstergeleri vurduğunu ifade eden Özdemir, “Ancak şu anda ne faiz ne döviz değeri doğru rakamlar değil. Bazı olaylardan dolayı piyasanın verdiği geçici tepki. Borsadaki düşüş gerçekten çok büyük. Dövizdeki yükseltiyi normal görmüyorum. Ekonominin gerektirdiği rakamlar değil” diye konuştu. Ekonomideki dalgalanmanın kalıcı olmayacağını bu anlamda uzun vadeli projeleri etkilemeyeceğine dikkat çeken Özdemir şunları söyledi: “İzmir otoyolu, Gebze köprüsü, üçüncü havalimanı, üçüncü köprü… Bunlar yatırım yönünden çok dikkat çekti. Dünyada, böyle projeler yok. Kanal İstanbul'u da koyduğumuz zaman dört tane dev proje yürüyordu. Sonrasında kentsel dönüşüm. Türkiye çok dikkat çekti.” 2014'ün 2013'ten iyi bir yıl olacağını ifade eden Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “2014'te görünen iki seçim var; mahalli seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi. 2015'teki seçiminde 2014'e çekileceği de konuşulmaya başlandı ekim ayı içerisinde veya kasım başında. Dünyadaki iyileşme, Avrupa'daki iyileşme sinyallerinden Türkiye'de faydasını görecektir. 2014 yılından ümitliyim.”

Özdemir, 2014 yılında piyasalarda bir rahatlama olacağına da inandığını belirterek, “Her zaman ekonominin rakamlarına bakarım. Büyüme rakamları ortada gayet iyi geldi. İstihdamdaki işsizlik oranlarına bakarım kışa rağmen düşüş devam etti. Türkiye rahat borçlanabiliyor, bankalar rahat sendikasyon yapıyor. Firmalar projelerine rahat finansman buluyorlardı. Hazine uygun şartlarda borçlanıyordu. Bunlar varken bu yaşananlar borsadaki düşüş dövizdeki artış faizlerdeki kıpırdamanın geçici olduğunu düşünüyorum” dedi.

2013 yılının mayıs ayındaki şartları özledik
Limak Holding Başkanı Özdemir, kalıcı büyümenin devam etmesini sağlamak için özel sektörün de devletin de elinden geleni yaptığını söyledi. “Hepimiz 2013 Mayıs'ındaki şartlarını özledik” diyen Özdemir şöyle konuştu: “Bütün ekonomik göstergeler 2013 Mayıs'ta en iyi noktaya gelmişti. TL'nin yabancı para karşısındaki değeri, faizlerin yüzde 4 civarında konuşulması, büyümenin iyi olması. Bütün iş dünyası bu şartları istiyoruz. Arkadan yaşanan gezi olayları sonra 17 Aralık olaylarının tesiri şuandaki bozulmanın tesiri olarak görüyoruz.”

Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz
Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini, 2014 yılında yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıklayan Özdemir, “Pınarhisar çimento fabrikasında 150 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Günde 2 bin ton olan klinkel üretimini 6 bin 500 tona çıkarıyoruz. 2014'ün Mart ayında bir kısmını devreye sokacağız bir kısmını Temmuz'da. İstanbul'daki projelere Türkiye'nin büyüyeceğine bakarak bunu yaptık. Hamitabat termik santralimizde verim yüzde 38 ile çok kötüydü. İki tane 600 mw santral kurma tekliflerini aldık şimdi onları değerlendiriyoruz. Yatırım tutarı 500 milyon dolar olacak ve Şubat ayından itibaren o yatırıma başlayacağız. Balıkesir'deki çimento fabrikamızda 50 milyon dolarlık yatırıma başladık 2014 Haziran ayında devreye girecek. Türkiye'nin büyümesine inanmış bir grubuz. 3. havalimanı ile Ankara tren garının yapılması çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.
Cenk Esen/Türkiye gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...