maritbet girişmaritbet
Nazmi Durbakayım: Akılcı yatırım ve akılcı konut devri başladı

Nazmi Durbakayım: Akılcı yatırım ve akılcı konut devri başladı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında kendine yeni bir yol çizdi. Gerek küresel kriz gerekse müşteri seçiciliğinin netleşmesi ile akılcı projelerin ağırlık kazanacağı bir döneme girdi

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında kendine yeni bir yol çizdi. Gerek küresel kriz gerekse müşteri seçiciliğinin netleşmesi ile akılcı projelerin ağırlık kazanacağı bir döneme girdi. Sadece konut yapmanın yetersiz olduğunu kavrayan inşaat firmaları, taahhüt ettikleri yaşam tarzlarını verebilmek için gerekli olan hizmetleri de sunan bir yapıya sahip olmanın zorunluluğunu anladı. Artık gereksiz sosyal donatıların azaldığı, kullanım maliyetinin minimize edildiği, optimum büyüklüklerin yoğunluk kazandığı projelere daha fazla talep var.

Bundan dolayı, inşaat firmaları gerçekleştirecekleri yeni projelerin yaşam alanlarını ve satış sonrası hizmetlerini de verebilmeleri gerekiyor. Buna ek olarak, konut almak isteyenlerin sahip olma maliyetlerinin yanı sıra kullanım (aidat) maliyetlerini de çok uygun olarak müşterilere sunmaları şart olmuştur.
Konuta yatırılan para sıradan bir harcama değildir.

Harcanan para aynı zamanda bir tasarruf olarak da değerlenebilir. Düşünün ki, bir ev almak için mevcut paranızı önce otomobile yatırıp daha sonra -bir miktar daha üzerine koyup- ev alırım mantığı pek doğru değildir.

Konut aynı zamanda tasarruf

Çünkü otomobil sahipliği süresince sigortasından yakıtına, bakımından vergisine kadar birçok ekstra maliyet ve yük Sİ' sine gelecektir. Bunların üstesinden gelip artı olarak para biriktirmek pek mümkün değildir.
ihtiyacı olan hemen alsın...
Bir köşede birikmiş mevduatı olan insanlara tavsiyem; ihtiyaçtan varsa hemen konut almaları. Ancak ilk etapta büyük bir daire değil, kolay ödeyebilecekleri ve yaşayabilecekleri optimum büyüklükte bir konut tercih ermeleridir.
Unutulmamalıdır ki; konut almak için her dönem uygun zamandır. Çünkü konutun hammaddesi olan arsa, sürekli kıymetlenen bir üründür. Konuta arz ve talep şeklindeki denge talep yönünde ağırlık kazandıkça, fiyat artışı durmayacaktır.

Bunun sonucunda da, herhangi bir dönemde alınan konutun bir sonraki dönemde değer kazanacağı ortaya çıkacaktır. Buna paralel, konut kredi faizlerinin son 10 yılın en uygun seviyede olduğunu söylemekte fayda var.

Kaynak: Bugün Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz