maritbet girişmaritbet
Müteahhitler güçbirliği yaptı

Müteahhitler güçbirliği yaptı

İzmirli müteahhitler, derneklerini tek çatı altına topluyor

 

Ticaret Odası İnşaat Sektörü Kurul Başkanı Necip Nasır'ın öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 100 müteahhit, federasyon ve konfederasyon kurmak için ilk adımı attı.
Yerel ve genel soruların çözümü için el ele verdiklerini açıklayan Nasır şöyle konuştu:
 
"Sivil toplum kuruluşlarının günümüzdeki önemi çok büyük. Müteahhitler çeşitli derneklerde faaliyetlerini sürdürüyor. Fakat buralarda seslerini tam olarak duyuramıyorlar. Bu nedenle tek çatı altında toplayarak sesimizi ve sorunlarımızı çok daha iyi duyurabileceğiz. Müteahhitlik mesleğinin ülke için sosyal ve ekonomik önemi var. Her türlü bilgi, donanım ve altyapıya sahip olan Türk müteahhitleri, örgütlü yapılanmasının sağlanması halinde yurtiçinde sağladıkları bu katma değerin yanında, yurtdışında da milyarlarca dolarlık katma değer kazandırabilecektir."
 
Bu arada toplantıda yapı denetim firmalarının oluşturmaya çalıştıkları havuz sistemiyle iş dağıtılması da değerlendirildi. İzmir Bayındırlık İl Müdürü Ata Erpolat'tan bakanlığın bu konuda izni olmadığının öğrenildiği ifade edildi. Denetim firmalarının kendi aralarında veya dernekleri aracılığıyla havuz uygulamasının sektöre dayattırılması halinde ilgili makamlar nezdinde her türlü girişimde bulunulması kararı alındı.
 
Kaynak: Milliyet
  • Etiketler:

Yorum Yaz