maritbet girişmaritbet
Mustafa Koç:  Türkiye'nin istikbalini çok parlak görüyorum!

Mustafa Koç: Türkiye'nin istikbalini çok parlak görüyorum!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Avrupa ve dünyada yaşanan krize rağmen Türkiye'nin yükselen bir yıldız gibi olduğunu belirterek, "Avrupa'daki kriz Türkiye için bir fırsat olacak. İyi idare edilebilirse Türkiye'nin istikbalini çok parlak görüyorum" dedi

 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ekonominin gayet iyi durumda olduğunu belirterek, "Avrupa'da ve dünyada imaj olarak da çok iyiyiz. Avrupa'ya veya Batı dünyasına baktığınız zaman 2008'den sonra yaşananlar belli. Türkiye hakikaten yükselen bir yıldız gibi" dedi. SABAH yazarı Şelale Kadak'ın aHaber'de yayınlanan İş'te Hayat programına konuk olan Koç, Avrupa'daki krizle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Krizin ne zaman biteceğini ve ne kadar derin olduğunu hâlâ kimsenin bilmediğini söyleyen Koç, "Bugün Avrupa'ya gittiğimiz zaman 'Buraya gelmek, AB'ye girmek istiyordunuz iyi ki girmemişsiniz' demeye başladılar" dedi. Avrupa'daki krizin Türkiye için bir fırsat olduğunu da dile getiren Koç, şöyle konuştu: "Buraya gelip yatırım yapmak isteyen çok insan oluyor. Ortadoğu'da ciddi bir para var ve bunun bir yere gitmesi lazım. Ben uzun vadede Türkiye'nin eğer iyi idare edilebilirse istikbalini çok parlak görüyorum" dedi. Pazar çeşitlendirmesi yapılsa da Avrupa'da yaşanan krizden ihracatın etkilenebileceğini söyleyen Koç, "Elektronikte, özellikle televizyonda bu etki var. Ama Avrupa da hep böyle devam etmeyecek. Bir yerde muhakkak geri bir şey olacak." 
 
AVRUPA'DA MARKA 
 
Avrupa'da fiyatların ucuzlamasına rağmen marka almanın cazip olmadığını söyleyen Koç, "Niye değil? Çünkü baktığınızda iş hukuku, sendikalar ve kâr marjları çok cazip değil. 'Problemsiz pazarlar' diyebilirsiniz. Ama risk olmazsa onun geri dönüşü de o kadar az oluyor" dedi. 
 
DEDEMİN ÜÇ NASİHATI OLDU
 
Vehbi Koç ile anılarını da anlatan Koç, "Bayramlarda para verirdi. Yepyeni kullanılmamış banknotlar cebinde bulundururdu. Onları gözümüz gibi saklardık" dedi. Dedesinin iş hayatında da uyguladığı nasihatlar verdiğini söyleyen Koç, unutamadıklarını şöyle anlattı: "Birincisi 'her zaman randevularına saatinde gitmek lâzım' derdi. İkinci olarak karşınızdaki insanı dinlemenin ne kadar önemli olduğunu söylerdi. Üçüncüsü de 'bir şeye reaksiyon vereceksen 24 saat bekle' derdi."
 
ENGELLİLER KAMPANYASI
 
Holding'in başlattığı engellilerle ilgili projeye de değinen Koç, "8.5 milyon engelli var ülkemizde. Hem toplumu bilinçlendirmek hem engelli dostu çalışma ortamı yaratmak hem de engelli dostu üretim yapmak istiyoruz. Bugün Washington'da Senato'ya gittiğiniz zaman tuvaletlerde bir normal bir de tekerlekli sandalyelilerin kullanacağı ayna var" dedi. Koç, 'Meslek lisesi memleket meselesi' projesinin de şirketler üzerinden devam edeceğini anlattı.
 
60 YAŞINDA ŞAPKAMI ALMAM
 
Koç Holding'deki '60 yaşında emeklilik kuralı' hatırlatıldığında da Mustafa Koç, şöyle dedi: "60 yaş kuralı bence bu devirde geçerliliğini kaybetmeye başladı. İnsanlar sağlıkları elverdikçe çok verimli olabiliyorlar. O yüzden o paradigmayı da belki kırmak lazım. Bunu işin sahibi, ortağı olarak söylüyorum, ben 60 yaşımda şapkamı alıp gitmem gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını gayet iyi biliyorum."
 
İNGİLİZ KRİZDE BEKO ALDI
 
İngiltere'de krizden sonra Beko'nun yüzde 2-3 pazar payı elde ettiğini söyleyen Koç, "Kriz olunca insanlar biraz daha tasarrufa önem verdi. İkinci derecedeki markaya güvendikleri, harcadıkları para ile ürün kalitesini karşılaştırdıkları zaman ne kadar iyi bir yatırım yapabileceklerini gördüler. Bu sebeple çoğu insan Beko markasına yöneldi" dedi.
 
RAMAZANI ÇOK SEVERİM
 
Ramazan ayını çok sevdiğini anlatan Koç, "Bu ayda insan kendini daha fazla dinliyor. İçeride kalınıp daha az dışarı çıkılıyor" dedi.
 
Şelale Kadak / Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Bakan Kurum, Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı
  • 02.05.2022 12:40

Bakan Kurum, Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namaz ...

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı
  • 02.04.2022 10:25

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı

Yoğun ilgi gösterilen caminin dolması nedeniyle bazı vatandaşlar, Diyanet İşleri ...

Çerkezköy-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren etabında çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı
  • 22.10.2021 12:03

Çerkezköy-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren etabında çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlaya ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor
  • 17.06.2021 15:11

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor

Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu ...