maritbet girişmaritbet
Müjdat Gezen, “Bir tatlı huzuru” Kalamış’ta alıyor

Müjdat Gezen, “Bir tatlı huzuru” Kalamış’ta alıyor

Ünlü tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen Kalamış’taki evinin kapılarını hurriyetemlak.com’a açtı. İstanbul Anadolu yakasının nezih semtlerinden biri olan Kalamış’ta, hayat arkadaşı Leyla Gezen ve yardımcısıyla mütevazı bir yaşam sürdüren Gezen, evini deniz gördüğü için tercih ettiğini söyledi

Kaynak: Evren KOTOĞLU / Hürriyet

50 yılı aşkın bir süredir televizyon ve tiyatro sahnelerinde görmeye alıştığımız Müjdat Gezen, “Şarkılara konu olan Kalamış'ın  gerçekten kendine özgü bir dinginliği ve sakinliği var. Yoğun iş temposundan sonra eve gelince genelde huzur bulmak istiyorum. Oturduğum apartman çıkmaz sokakta. Dolayısıyla ne bir satıcı geçer ne de trafik olur. Pek gürültülü bir sokak olmamasından ve evim denizi gördüğünden dolayı uzun süredir burada oturuyorum” dedi.

Köpekler evimin gerçek sahipleri
Sanat dünyasının renkli simalarından Müjdat Gezen'i evinde ziyaret ettik. Evinde beslediği 4 köpeğiyle bizi karşılayan Gezen “Apartmanın bahçesinde 2 tane daha köpeğim var. Eskiden 3 tane köpeğimiz vardı. Eşim Leyla Hanım sokakta gördüğü bir köpeği çok sevmiş ve eve getirmiş. Eşimle birlikte köpekleri gerçekten çok seviyoruz. Bu evimizi de köpeklerimize göre dizayn ettik. Sonuçta bizler bu evde kiracıyız, onlar ise evin gerçek sahipleri ”dedi.  Evine gelen misafirlerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Gezen “ Evime genelde akrabalarım gelir. Ancak sanat camiasından da sağolsunlar bizi yalnız bırakmazlar. Mesela merhum Cenk Koray çok sık gelirdi. Savaş Dinçer, Mustafa Alabora, Şevket Çoruh en sık ziyaret eden dostlarımın başında yer alır. Dostlarımın yanı sıra mezun ettiğim hatta halen okulumda okuyan öğrencilerim de gelirler.”

Eşimle birlikte 3 boyutlu T.V. izliyoruz
“Evde Müjdat Gezen nasıl biridir” sorusuna ünlü oyuncu “Evde genelde yoğun iş temposu ve seyahatlerden dolayı ev işlerine vakit ayıramıyorum. Vaktimin tamamını eşimle birlikte 3 boyutlu televizyonumuzun karşısında belgesel ve vizyon filmlerini izleyerek geçiriyorum. Televizyonda tartışma ve programlarını ve haber bültenlerini izliyorum. ” dedi.

Maske ve tütsü
Maskelerin öyküleri eşliğinde; tütsü kokusu dağılıyor ve Müjdat Gezen anlatmaya başlıyor. “ 1970 yılından bu yana dünyanın dört bir köşesinde topladığım maskeleri salonumun en güzel yerinde sergiliyorum. Bunların her birinin benim için önemi ve yeri ayrı. Aralarında yakın çevremdeki dostlarımın da hediyesi olan maskeler var.  Baktıkça büyük bir keyif alıyorum.”

“Çat-çut” sesleri eşliğinde oyun yazıyor
Salonun bir diğer köşesinde gördüğümüz daktiloya ise Müjdat Bey çok ilginç bir yanıt veriyor “Bu gördüğünüz çok eski bir daktilo. Hemen hemen tüm yazışmalarımı bu daktiloyla yazarım. Geçtiğimiz dönemlerde elektrikli daktiloya geçmeye karar verdim. Hemen gittim aldım. Yazmaya başladım ama o eski daktilodan aldığım “çat-çut” sesini ve daktilo havasını alamadığım için iade ettim. Günümüz teknolojisi olan bilgisayar evimizde 3-4 tane var ama hiç kullanmıyorum. Bu Daktiloda şu anda izlediğiniz tiyatro oyunlarını satırlara döküyorum”

Ödüllerimle gurur duyuyorum
Salonunun vitrinindeki ödülleri sorduğumuz Müjdat Gezen Antalya Film Festivali'nde verilen “Sanatta Sosyal Sorumluluk” ödülü ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) UNICEF'den aldığı  “İyiniyet Elçisi” ödülünü unutamadığını ve kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. “ Bu Elçilikte yalnız değilim.  Yıldız Kenter, Ayşe Kulin ve bu yıl bize katılan Türkan Şoray ile sayımızı 4'e çıkardık” dedi.

“Köyün en akıllı delisiyim”
Müjdat Gezen en son rol aldığı “Memlekette Demokrasi Var” adlı filmiyle ilgili şunları söyledi. “Bu filmde ben, “köyün en akıllı delisi” rolünü oynuyorum. Adnan Menderes'i kurtarmaya çalışan bir deliyim. Keyif alarak oynadığım filme ilgi büyük, bu da beni çok mutlu ediyor. Kalıcı ve nitelikli olduğuna inandığım için bu filmde rol aldım. Filmin çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü. 21 gün Silivri'de 1 haftada İstanbul'daydık.”

Geçmiş dönemde kendine ait bir teknesinin olduğunu fakat sanat okulu açmak için teknesini sattığını söyleyen Müjdat Gezen,” Sanat merkezimizde; tiyatro ve dallarının yanı sıra klasik gitar eğitimi, Pop, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Yazarlık gibi eğitimler veriliyor. Ayrıca Uğur Dündar ile birlikte hayata geçireceğimiz “Televizyon Okulu” nu ocak ayında basına duyuracağız. Bu Televizyon okulunda günümüzün görüntüleme teknolojisi olan 3 boyutlu kameralarla birlikte çekim teknikleri, sahne arkası ve önü olmak üzere birçok dalda ve branşta eğitimler verilecek.”

Müjdat Gezen Sanat Merkezi, 2 bin kayıtlı öğrenci İstanbul Ziverbey merkez olmak üzere, Ankara, Bursa Beyoğlu'nda eğitimlerini sürdürüyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz