maritbet girişmaritbet
Mobilyada ufak detaylar önem kazanıyor

Mobilyada ufak detaylar önem kazanıyor

Mobilya detaylarına dair her şeyi tek bir alanda bulabileceğiniz ZOW İstanbul, 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde olacak

Uzun yıllar önce mobilya, sadece üzerinde rahatça oturmak, yemek yemek ya da uyumak amaçlı kullanılıyordu. Bu sebeple mobilya yapımında en çok ağaç yani ahşap tercih ediliyordu. Günümüze geldikçe mobilyalar, estetik değerler taşımaya başladı ve birer sanat objesi haline geldi. Artık mobilyada rahatlık arayışının dışında  fonksiyonellik, estetik ve trendler ön plana çıkıyor. Mimarlıktan ayrı düşünülemeyen mobilyaya katılan ufak detaylar önem kazanıyor.  Mobilya detaylarına dair her şeyi tek bir alanda bulabileceğiniz ZOW İstanbul, 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde olacak. ZOW, fuar esnasında ziyaretçilerin ve katılımcıların yeni trendleri doğru adresten öğrenmelerinin yanında, düzenlediği seminerlerle sektördeki gelişmeler hakkında bilgi edinme ihtiyaçlarını da sağlıyor. Sektörün önde gelen markaları ve en yeni tasarımlar profesyoneller ve alıcılarla bir araya getiriliyor. Asıl güzelliğin ayrıntıda saklı olduğu düşünüldüğünde, mobilya detaylarına ve inceliklerine dair her şey ZOW İstanbul'da bulunuyor. 2014 trendlerini değerlendiren ZOW Türkiye Müdürü Aykut Engin; “2014 yılı ile birlikte mobilya ve dekorasyonun trend renkleri; beyaz, radiant orkide, kum beji, placid mavi ve mavinin tonları, cayenne, palona gri olarak karşımıza çıkıyor.

Mekanlarda tanımlayıcı mobilyalar önem kazanıyor. Mobilya deyince artık sadece ahşaptan üretim akla gelmiyor. Akrilik ve türevi gibi diğer birçok malzemenin de kullanıldığı dekoratif  modeller ön plana çıkıyor. Örneğin,  duvara yaslanmış bir kitaplık artık salonun ortasında bir seperatör olarak da kullanılabiliyor.” dedi.

Mobilyanın ergonomik olmasının önem kazandığına değinen Engin; “Ayrıca kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenen alanlara uygun mobilyalar tercih ediliyor. Elverişsiz köşelerin maksimum değerlendirildiği mobilya tipleri ilk tercih. Mobilya aksamlarının kalitesi ev hanımları tarafından özellikle dikkat edilen bir husus ve tercih sebebi olmaya başladı. Mobilyanın kaplaması ilk göze çarpan parçası olması açısından hala önemli; o yüzden high gloss ( yüksek parlaklık ) yüzeyler de tercih sebepleri arasında.” açıklamasında bulundu.

Mobilya tercihinde detaylar ön plana çıkıyor
Son olarak, mobilya detayına getirilen, hayatı kolaylaştırıcı çözümlerin dış görünüşe yansımalarının mobilya satın alma davranışlarında tercih sebebi olma konumunu sürdürdüğünü belirten Engin;  “Özellikle yaşam alanlarında oluşturulan standardizasyon, tüketiciyi kendi bireysel yaşam tarzını yansıtabilmek için daha detaycı bir yaklaşımla mobilya seçimi yapmaya itiyor. Tüketicinin tasarım konusunda eğitim seviyesi yükseldikçe, mobilya tasarımında da daha önceki yıllara kıyasla göz ardı edilen detay çözümleri ön plana çıkıyor. ” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Paintistanbul 2026 kapılarını açtı
  • 17.06.2026 17:15

Paintistanbul 2026 kapılarını açtı

Avrasya'nın en büyük boya ham maddeleri ve kaplama fuarı Paintistanbul 2026, 17– ...

“Yaz Evleri” için ön hazırlık başlıyor
  • 17.06.2026 16:14

“Yaz Evleri” için ön hazırlık başlıyor

Kelebek Mobilya; oturma alanlarından yemek odalarına, dekoratif aksesuarlardan b ...

Yüzeyler tatil atmosferini yaşam alanlarına taşıyor
  • 16.06.2026 09:46

Yüzeyler tatil atmosferini yaşam alanlarına taşıyor

Yaz mevsimiyle birlikte doğadan, kıyı kasabalarından ve sakin tatil rotalarından ...

Calmera dinlenme hissini tasarıma dönüştürüyor
  • 08.06.2026 13:33

Calmera dinlenme hissini tasarıma dönüştürüyor

Doğtaş’ın yeni Calmera Köşe Takımı, son dönemde öne çıkan yumuşak formlar, doğal ...

Tepe Home’dan yeni ev kuracaklar için mobilya rehberi
  • 04.06.2026 11:32

Tepe Home’dan yeni ev kuracaklar için mobilya rehberi

Yeni bir eve taşınmak ya da sıfırdan yaşam alanı oluşturmak, hayatın en heyecan ...

CASA salon konforunu dış mekânlara taşıyor
  • 28.05.2026 23:55

CASA salon konforunu dış mekânlara taşıyor

Dış mekân anlayışı son yıllarda bir dönüşüm geçiriyor. Bir dönem yalnızca mevsim ...