maritbet girişmaritbet
Mobilyacılarda sonbahar hareketliliği arttı

Mobilyacılarda sonbahar hareketliliği arttı

Ramazan'ın sona ermesi ile yeniden başlayan düğünler, yeni sezon ürünlerini piyasaya süren mobilyacılar için umut oldu.

Adana Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'nın kaliteli ve işçiliği yüksek mobilyalar üreten bir il olarak tanındığını belirterek, bu ürünlerin çok sayıda ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle başlayan düğünler sayesinde hareketlenen sektörün, araya Ramazan'ın girmesiyle tekrar durgun günler yaşadığını anlatan Avcı, mobilyacıların durgun geçen günleri yeni modellerin üretimi ile geçirdiğini bildirdi.

Üretilen yeni modellerin Ramazan Bayramı'nın ardından piyasaya sürülmeye başlandığını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

''Araya Ramazan'ın girmesi nedeniyle düğün sezonu 1-2 ay ileriye ertelendi. Bu nedenle ev kuracak olan genç çiftler de düğün alışverişini Ramazan sonrasına bıraktı. Yaklaşık bir ay ara verilen düğünlerin yeniden başlaması nedeniyle alışverişin tekrar canlanması da bizim işlerimizi hareketlendirdi. Bizler de yeni modellerimizi düğün alışverişi yapan genç çiftlerin beğenisine sunmaya başladık.''

Avcı, mobilya tasarımlarında geçen yıl olduğu gibi yine krem ve beyaz renklerin tercih edildiğini belirterek, bunun yanı sıra canlı renklerin hakim olduğu kumaşların da yeni modellerde kullanılmaya başlandığını söyledi.

Avcı ayrıca, yeni model ürünlerden oturma odası, yatak odası, yemek odası ve salon takımından oluşan bir setin kalitesine göre fiyatının 2 bin ile 15 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

MALİYETİNE MOBİLYA ALMA FIRSATI

Avcı, yeni model mobilyaların piyasa sürülmesi ile sektörün bir önceki yılın ürünlerinde promosyonlu satışlara başladığını belirterek, ''Önceki yılın mobilyalarının fiyatlarında büyük oranlarda indirim yapıldı. Bu indirimler ile maliyetine yakın bir fiyata alışveriş imkanı sunuyoruz. İndirim fırsatı özellikle mobilyasını yenilemek isteyenler için çok iyi bir fırsat'' dedi.

Avcı ayrıca, yeni evlenecek çiftlere ve mobilyalarını yenilemek isteyenlere sektör olarak her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bu kapsamda ürünlerde 20 aya kadar varan vade imkanı sağladıklarını kaydetti.

DÜĞÜN PAKETLERİ

Bu arada, çeşitli mobilya firmaları da yeniden hareketlenen dönemde müşterilerine düğün paketleri ile kolaylık sağlamaya çalışıyor. Bir firma yemek odası, yatak odası ve salon takımının içinde olduğu düğün paketini 2 bin 299 liraya müşterilerinin beğenisine sunarken, bir başkası ise çeşitli kalite ve fiyatlarda düğün paketi seçme fırsatı sağlıyor.

Yatak ve yemek odası ile salon takımını 2 bin 990 liraya satışa çıkartan firmada 5 bin 730 liraya kadar farklı düğün paketlerini beğeniye sunarken, tüm kredi kartlarına düşük vade farkları ile taksit imkanı sağlıyor.

Çeşitli seçeneklerin içinde bulunduğu düğün paketlerine özellikle düşük bütçeyle ev kurmaya çalışan genç çiftler ilgi gösterirken, firmalar da bu talepleri karşılamak cazip imkanlar sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi
  • 16.07.2022 10:26

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yılın ilk altı aylık döneminde ve h ...

Ferm'den konforlu puf tasarımları!
  • 11.04.2022 11:32

Ferm'den konforlu puf tasarımları!

Tamamlayıcı bir mobilya olarak kullanılan puflar evlerimizde yerlerini alıyor. F ...

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!
  • 17.02.2022 12:07

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!

El işçiliği kullanarak tasarladığı mobilyalarla dikkati çeken Portekizli şirket ...

Aster'den salonlar için yeni trendler!
  • 15.02.2022 12:04

Aster'den salonlar için yeni trendler!

Portekizli mobilya şirketi Aster yeni koleksiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. İ ...

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!
  • 04.02.2022 11:57

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!

Modüler mobilya kullanımı özellikle salonlarınızı dekore ederken esneklik sağlıy ...

Gölcük Tabiat Parkı'nda sonbahar renkleri hakim
  • 21.10.2021 10:57

Gölcük Tabiat Parkı'nda sonbahar renkleri hakim

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, sonbahar renklerine bür ...