maritbet girişmaritbet
MIPIM Fuarı'na Türkler çıkarma yaptı!

MIPIM Fuarı'na Türkler çıkarma yaptı!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin ve gayrimenkul şirketlerinin gövde gösterisine sahne oluyor.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bin 700 metrekarelik alan ve 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin ve gayrimenkul şirketlerinin gövde gösterisine sahne oluyor. Türkiye, fuarda en yüksek katılım gösteren 5 ülkeden biri konumunda. Dünyanın en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı, Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. 

Dünya genelinde 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiren, bin adet projenin yer aldığı fuarda Türkiye göz kamaştırıyor.

Toplamda 20 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda İstanbul Ticaret Odasının, Emlak Konut GYO'nun destekleriyle hayata geçirdiği, en görkemli yerde, Paris ve Londra çadırlarının arasında yer alan İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı dikkati çekiyor.  685 metrekarelik bu çadırda İstanbul ve Türkiye'ye gelmek isteyen yabancı yatırımcıların yanı sıra konuklar ağırlanıyor.

Türk misafirperverliğinin en güzel şekilde yaşatıldığı çadırda, 96 metrekarelik maketle İstanbul'un dört mevsimi ses ve görsel efektlerle konuklara aktarılıyor. İstanbul, adeta şovla tanıtılıyor.

Çadırda ayrıca Üçüncü Havalimanı ile Avrasya Tüneli gibi Türkiye'yi ileriye taşıyacak projelerin maketleri de yer alıyor. Öte yandan Türk mutfağından eşsiz örneklerin sergileniyor, yiyecek ve içecek ikramı yapılıyor. Misafirler, taze demlenmiş Türk çayından içmeden çadırdan gönderilmiyor.

Türkiye, katılımcı açısından ilk 5'te

Türkiye, toplamda 850  katılımcı ve kapladığı 1700 metrekarelik alanda iki 89 ülke arasında ilk 5'te yer alıyor. Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant bulunuyor.

Toplamda 20 bin metrekare alan üzerine kurulan fuarda Türkiye'den katılan kamu kurum ve kuruluşları ile inşaat şirketleri bin 700 metrekarelik yere sahip.

Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri stantla katıldığı fuarda, 19 belediye başkanı hazır bulunuyor.

Fuara stantla katılan şirketlerin arasında İTO ve Emlak Konut GYO'nun yanı sıra Beyoğlu Investors Group (BIG), Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka İnşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak – Yenigün – Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu Gayrimenkul ve TSKB Gayrimenkul Değerleme bulunuyor.

Fuarda yer alan büyükşehirlerin projeleri

MIPIM 2016'ya katılan büyükşehirlere yoğun ilgi gösteriliyor. Şehirlerin projeleri yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi "Kruvaziyer Limanı", "Kaleiçi Yat Limanı", "Boğaçayı ve Konyaaltı Sahili"nin yanı sıra spor ve yayla turizmine yönelik dev projelerle birlikte dünya film endüstrisinde yer almak için geliştirdiği projelerle katılımda boy gösterirken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi "Bandırma Organize Sanayi Bölgesi", "Ayvalık Kruvaziyer Limanı", "Sarımsaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi", "Port Gömeç", "Tuzla Önü Projesi ve Ayvalık Köprüsü" gibi pek çok projeyi sergiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sergilediği projeler arasında sağlık turizmine odaklanmış Sıcak su Kentsel Dönüşüm, İpekiş Termal Turizm ile Uludağ Kirazlıyayla Sürekli Eğitim Merkezi ve Sur Yapı AVM Rezidans projesi yer alıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, turizmden ticarete uzanan pek çok yatırım projesiyle fuarda yer bulurken, Konya Büyükşehir Belediyesi "Mevlana Kültür Vadisi", "Metro Konya", "Meram Teleferik", "Karapınar Güneş İhtisas Endüstrisi", "Hüyük Rüzgar Enerjisi Üretim Tesisi", "Sebze ve Meyve Hali", "Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi" ile rekreasyon, yaşam merkezi ve dönüşüm projeleriyle Fransa'da sahneye çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ise "Ordu-Giresun Havalimanı", "Ünye Konteyner Limanı", "Melet", "Çambaşı Yaylası Kış Sporları Kayak Merkezi" ve Çambaşı Ekolojik Tatil Köyü projeleri ile fuara katılım gösteriyor.

Bakan ve büyükşehir belediye başkanları katılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın Fransa'ya bu akşam gelmesi, yarın fuar alanında konuşma yapması ve bazı görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öte yandan şehirlerindeki projeleri tanıtmak ve yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz şehirde etkinliğe katılıyorlar.
Kayseri fuara stantla katılmazken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çevik ise burada hazır bulunuyor.

"Türkiye, MIPIM 2016'da yatırım potansiyelini ortaya koyuyor"

Fuarın Türkiye temsilcisi Alkaş şirketinin genel müdürü Yonca Aközer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin MIPIM 2016'da tam anlamıyla yatırım potansiyelini ortaya koyduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin anlatılmasında gayrimenkul şirketleri kadar şehirlerin de önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Fuara stantla katılan Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu'nun geleceğin dünyasında "yatırım şehri" denilince akla gelecek ilk şehirler arasında olmak için iddialı projelerle burada yer aldığını anlatan Aközer, gayrimenkul şirketlerinin de benzer bir çalışma içinde olduğunu aktardı.

Aközer, "MIPIM 2016, tam anlamıyla Türkiye'nin gövde gösterisine sahne oldu. Bunun en önemli kanıtlarından biri de Türkiye'nin MIPIM'de temsil edildiği alanın yüzde 30'luk büyümeyle bin 700 metrekareye yükselmesi" dedi.

Türkiye'nin kentsel dönüşümü uluslararası platforma taşınıyor

Aközer, Türkiye'nin kentsel dönüşümünün MIPIM 2016 aracılığıyla uluslararası platfırma taşındığını kaydederek, "Kentsel dönüşüm ile tarih ve kültür birlikteliğini, gayrimenkulde markalaştığımızı uluslararası yatırımcılara gösteriyoruz" diye konuştu.

Fuara katılan Türk kurum ve kuruluşlarının, şirketlerin uluslararası yatırımcıların yanı sıra fonlarla da görüşme gerçekleştirme fırsatını yakaladığını anlatan Aközer, böylece bu yatırımcı ve fonların Türkiye'ye yönlendirildiğini ifade etti.

Aközer, MIPIM 2016'ya katılımın kamu-özel ortaklığının güzel bir göstergesi olduğunun altını çizerek, "Uluslararası yatırımcı böylece devlet kurumlarının garantisini görebiliyor" yorumunu yaptı.

Uluslararası bir otel zincirinin geçen yıl fuarda Balıkesir Büyükşehir Belediyesini gördükten sonra buraya girmeye karar verdiğini ifade eden Aközer, inşaatın başladığını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi
  • 05.07.2022 16:04

İstanbul, dünya kongre şehirleri sıralamasında 12’nciliğe yükseldi

İTO ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’un 2021'de dünya kongre şehirleri sı ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...