maritbet girişmaritbet
MIPIM Fuarı’na bu yıl Türkiye’den hangi büyük firmalar katılacak

MIPIM Fuarı’na bu yıl Türkiye’den hangi büyük firmalar katılacak

Fransa'nın Cannes kentinde yapılacak olan MIPIM Fuarı bu yıl 11-14 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuarlardan biri olan MIPIM, 11- 14 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa Cannes'de düzenlenecek. Fuara katılan şirketler, sektör ve dev projelerle ilgili net bir bakış açısı kazanma şansı ve gelecekteki ortaklarıyla buluşma imkanı yakalayacak. MIPIM Fuarı'nda Türkiye bu yıl da onur ülkesi olarak yer alacak. Çok sayıda firmanın katılacağı fuarda kurulacak Türk çadırıyla projeler yabancıların beğenisine sunulacak. MIPIM, bu yıl da uluslararası yatırımcıları, şehir planlamacılarını, mimarları, konut sektörünü, belediyelerin ve otel zincirlerini Cannes'da bir araya getirecek. Türk ekonomisinin artan gücü ve Türk şirketlerinin büyüme hızının artışı nedeniyle iki yıl üst üste tek ‘Onur Ülke' seçilen Türkiye, MIPIM'de katılımcı sayısıyla ilk 10 ülke arasına girmişti. Türkiye bu sene de Rusya ve Brezilya ile birlikte Onur Ülke olarak fuarda yer alacak. 

Devlet adamları, gayrimenkul sektörünün önemli isimleri ve uzmanlar, gerçekleşecek oturumlarda “Neden Türkiye'ye yatırım yapmalı” sorusunun yanıtlarını ortaya koyarken, Türkiye gayrimenkul sektörü, projeleriyle kendini eşit bir alanda uluslararası bir platformda tanıtma şansı yakalayacak. 

Türkiye'den MIPIM'e katılacak firmalar 
Türkiye'den hem bireysel hem de kurumsal çok sayıda katılımın olduğu fuarda Quasar'ı inşa eden Viatrans-Meydanbey ortak girişimi, Yorum İnşaat, Tema İstanbul'un yapımcıları Mesa-Artaş- Öztaş-Kantur Ortak girişimi, Gaya Grup, Esas Gayrimenkul,  Bak Yapı, CNR Holding, Mimarlar Workshop, IMS Proje Yönetimi, İstanbul Ticaret Odası, DS Mimarlık, Karaoğlu Peyzaj, Öncüoğlu-ACP Miamrlık, Proplan Proje Yönetimi gibi firmalar katılacak.

Devlerle rekabet edecek
Rusya, Paris ve Londra gibi dünyanın önde gelen şehirlerinin de birçok projesiyle katılacağı fuarda firmalar, hem projesini hem de İstanbul'un tanıtımını yapacak. Mütekabiliyet yasasıyla yabancılara satışın kolaylaştığı Türkiye'nin son dönemde yaşanan sıkıntılı süreçlere rağmen ilgi görmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektörünün projelerinin tüm dünyaya tanıtılması ve uluslararası arenada yer almak isteyen markaların önemli ortaklıklara imza atmasına olanak tanıması sebebiyle önemli bir platform olan MIPIM dünyadaki trendleri takip edebilmek, dünya pazarındaki oyuncuların tanınması ve network sağlanması adına da büyük fırsat sağlıyor.

Tema İstanbul vitrine çıkacak
MIPIM'in en önemli katılımcılarından biri olan karma proje Tema İstanbul dünya vitrinine çıkmaya hazırlanıyor. Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul Atakent'te 1.5 milyon metrekare alan üzerinde 2 milyar dolar yatırım ile geliştirilen Tema İstanbul, birçok farklı fonksiyonu içerisinde barındırıyor. Projede 3 bin 614 konut, Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alanlar, oteller ve rezidans bölgesi yer alıyor.

Türkiye'yi temsil edecek
Fuara geçen yıl da katılan Quasar projesi bu yıl da Türkiye'yi temsil edecek. Toplamda 550 milyon dolarlık yatırım yapılan projede inşaat hızla devam ediyor. Projede rezidanslara yabancılar yoğun talep gösterirken, 257 konutun bulunduğu projede satılan dairelerin büyük bölümünü yabancılar aldı. Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinde konumlandırdığı Quasar İstanbul dünyanın en iyisi seçildi. 

MIPIM 2014'te Türkiye'den hangi büyük firmalar yer alacak?
Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda gerçekleştirdiği en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM Fuarı 2014'te Türkiye'den birçok büyük firma protokol, sergici, katılımcı kategorilerinde sektörle buluşacak. Fuara katılacak firmalar şu şekilde:
Exhibitor-Sergici
Ankara Ticaret Odası, Bak Yapı, Esas Gayrimenkul, Gaya Gayrimenkul, İMS Proje Geliştirme, İstanbul Ticaret Odası, Karaoğlu Peysaj- DS Mimarlık, Mimarlar İnşaat, Consultancy Dış Ticaret, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, Tema İstanbul, Viatrans – Meydanbey, Yorum, Yüksel Karkin Küçük

Participant-Katılımcı
Aareal Bank-İstanbul Branch, AEH Anadolu Gayrimenkul, Alto Gayrimenkul,  Arup Mühendislik, Aşçıoğlu İnşaat, Astay Gayrimenkul, AVM MFİ Partners, AYD, Bemes Yapı, Boyut Mimarlık, Cekar İnşaat, Dentons, Dost İnşaat, Dr. Eng. Mete Gerçek, E.P.O.S. Property Consulting&Valuation, EA Gayrimenkul Geliştirme, Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme, Eczacıbaşı Vitra, Ege Gayrimenkul, EMFED, Entegre Proje Yönetimi, Erkanlı Grup, EVA Gayrimenkul Değerleme, Ferko İnşaat, Feza Gazetecilik, Fiba Group, Fina Holding, FYP Proje Geliştirme, GMW Mimarlık, Gürallar Yapı Malzemeleri, Hatırlı Mimarlık, Hergüner Bilgen Özeke Hukuk, Hilton Worldwide, HMF Asansör, İstanbul Ticaret Odası, Jones Lang La Salle, Kanyon Yönetim, Kuzu Toplu Konut, Lal Gayrimenkul Değerleme, Metro Gayrimenkul, Miyamoto İnternational, Multi Development, Nata Holding, Odak İnşaat, Polidev, Price Water House Coopers, Propin Gayrimenkul, Qubicon Gayrimenkul, Rönesans Gayrimenkul Geliştirme, Schindler Türkeli Asansör, Servotel, Silkar Turizm Yatırım İşletmeleri, Starwood Türkiye, Tekfen Emlak Geliştirme, Tekfen Turizm, Teleses Telekomünikasyon, TSKB, Turkeco İnşaat, Venue İstanbul& Y-H Dış Ticaret, Yapı Endüstri Merkezi, Zorlu Gayrimenkul
 
Farklı kategorilerde ve protokol olarak fuara iştirak eden kuruluşlar:
Invest in Turkey, GYODER, Ankara Ticaret Odası, CBRE, Colliers International, Esin Hukuk, TUV-SUD Teknik Güvenlik, Cushman & Wakefield

MIPIM Fuarı 2014'e katılacak firmaların detaylı listesi için tıklayın

 


 

 

Yorum Yaz