maritbet girişmaritbet
Mipim’de 1000 metrekarelik Türk çadırı kurulacak!

Mipim’de 1000 metrekarelik Türk çadırı kurulacak!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen Mipim’de bu yıl adeta Türk rüzgarı esecek

 

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen Mipim'de bu yıl adeta Türk rüzgarı esecek. Her yıl farklı bir ülkenin onur konuğu olduğu fuarın bu yıl ülkesi ise Türkiye olurken, 12-15 Mart tarihlerinde arasında Fransa'nın Cannes kentinde yapılacak fuara Türkiye üs düzey katılım sergileyecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılacağı fuarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de yer alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da programının uyması halinde fuara iştirak edecek. Fuarın ilk günündeki açılış kokteyline de Kültür Bakanlığı destek verecek.

Fuarın en önemli konuğu olan Türkiye kalabalık bir şekilde fuarda boy gösterecek. 1000 metrekarelik ve özel olarak tasarlanan çadırda yer alacak Türk firmaları ayrıca,  fuar alanının içinde 400 metrekarelik standlarda tanıtım yapacak. Kırmızı beyaz konseptinde tasarlanan çadırda seminer salonu bulunacak. Ayrıca yeni teknolojilere yer verilen çadırdaki dev ekrandan firmalar projelerinin lokasyonları hakkında detaylı bilgilendirme yapabilecek.

Ağaoğlu ‘şov' yapacak

Fuardaki en büyük stand ise Ali Ağaoğlu'nun olacak. Geçtiğimiz ekim ayında Dubai'deki Cityspace gayrimenkul fuarına katılan ve çok büyük yankı uyandıran Ali Ağaoğlu'nun Fransa'da da Türkiye tanıtımına ağırlık vermesi bekleniyor.

Mipim 2013'ün Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade eden Ağaoğlu şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 350 metrekarelik stantla fuarın en büyük katılımcısı olduklarını söyledi. Dubai'deki Cityspace'de olduğu gibi Mipim'e damga vuracaklarını ifade eden Ağaoğlu, “Dubai'deki gibi burada da ses getireceğiz. Standımız çok ilgi çekecek. Folklor ekibimiz orada oynayacak. Fuarda Maslak 1453 ve Ataşehir Finans Merkezi projelerimizi tanıtacağız. Yeni ihalesini aldığımız Kartal projesiyle ilgili olarak da tanıtım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Rekor gelecek

Alkaş Fuarcılık'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuara 28 firma katılırken, bu Mipim'e Türkiye'den şimdiye kadarki en yüksek katılım olacak. Türkiye'den toplamda yaklaşık 500 kişinin fuara gitmesi bekleniyor. Bu sayede Türkiye, 83 fuara katılım gösteren 83 ülke arasında en kalabalığı olacak. Fuara Ağaoğlu'nun yanı sıra, Gyoder, Konutder, Nurol, İş GYO ve Vadi İstanbul katılacak.

Geçtiğimiz yıl 350 metrekarelik stand kiralayan firmaları bu yıl 1500 metrekarelik alan kiralaması da katılımın boyutlarını gösteriyor. 25 bin gayrimenkul profesyoneli de her yıl Mipim'e katılım gösteriyor.

Kahve ve lokum...

Fuardaki birçok alanda Türkiye'nin tanıtımını içeren reklam alanları yer alacak. Türkiye'nin tanıtım kitapçığının dağıtılacağı fuarda ayrıca Türk firmalarının ve projelerinin tanıtıldığı broşürler de dağıtılacak. Kiralanan bir fayton da Cannes sokaklarında Türkiye'nin tanıtımını gerçekleştirecek. Fuara Türklerin yoğun bir katılım göstermesi nedeniyle çeşitli etkinlikler de planlanıyor. Fuar alanının içinde döner yapılmasından, Türk kahvesi servisine ve simit peynir satılmasına kadar çeşitli organizasyonlar üzerinde çalışılıyor.

‘Türk firmaları için büyük fırsat'

Alkaş Fuarcılık'ın sahibi Avi Alkaş, önceki yıllarda çok zor yer bulabilen Türkiye'nin fuarın onur konuğu olmasının büyük bir gösterge olduğunu ifade ederek, “Türkiye rekor sayıyla bu yıl fuara katılacak” dedi. Alkaş, şunları söyledi:

“Buraya gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada önemli aktörleri gelecek. Bu aktörler Türkiye'deki önemli projelere yatırım yapabilir. Bu nedenle buraya gelen herkes kendini iyi anlatmalı ve şimdiden yabancılarla randevularını almalı. Kısacası buraya gelen Türk firmaları derslerini iyi çalışmalı.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep, MIPIM'e iki büyük projeyle katılıyor
  • 11.01.2018 14:27

Gaziantep, MIPIM'e iki büyük projeyle katılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MIPIM’e iki büyük kentsel dön ...

Yonca Aközer Emlaktasondakika.com'a konuştu
  • 11.01.2018 14:26

Yonca Aközer Emlaktasondakika.com'a konuştu

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Emlaktasondakika.com'a MIPIM Fuarı öncesi bilgi ...

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı
  • 15.03.2017 15:15

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, MIPIM F ...

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!
  • 15.03.2017 14:50

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hayata geçirdikleri kentsel dö ...

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

MIPIM 2017'de yabancı yatırımcıya Türkiye anlatıldı!
  • 15.03.2017 13:48

MIPIM 2017'de yabancı yatırımcıya Türkiye anlatıldı!

MIPIM 2017 Fuarı'nda düzenlenen konferansta Türkiye'nin yabancı yatırımcılar içi ...