maritbet girişmaritbet
MIPIM 2017, Türkiye’nin gösterisine sahne olacak

MIPIM 2017, Türkiye’nin gösterisine sahne olacak

MIPIM 2017, 14-17 Mart tarihlerinde Fransa Cannes'ta düzenlenecek, bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde Türkiye’nin gövde gösterisine sahne olacak.

MIPIM 2017, dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcılarının, markalaşmış ve markalaşmaya kararlı yatırım şehirlerinin bir kez daha gövde gösterisine sahne olacak.

mıpım 2017

19.000 metrekarelik alanda düzenlenen ve 23.000'i aşkın ziyaretin gerçekleştirilmesi beklenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına 5.300'ü aşkın yatırımcı ve finansal kurum katılacak. Ayrıca, MIPIM 2017'ye dair diğer çarpıcı rakamlar ise 1 milyar dolar civarında yatırıma ödenek verilmesi, küresel güçlerin temsilcisi olan profesyoneller arasında 1.000.000 kartvizit alışverişinin gerçekleştirilmesi. MIPIM fuarı öncesinde ayarlanan 110.000'in üzerinde randevu'ya sahne olan  fuarda, 3.500 geliştirici, 2.450 şirket, 2.000 mimar ve 500 yerel yönetimin temsiliyeti bekleniyor.  Küresel gayrimenkul piyasasındaki gelişmeleri öğrenebilmede de en önemli bilgi alışverişi platformu olarak da nitelendirilen MIPIM 2017'de ayrıca bu yönde 150 network etkinliği ve 100 konferans düzenlenecek. 

mıpım 2017

MIPIM 2016'da 1.700 metrekarelik alanda temsil edilen Türkiye, gayrimenkul yatırımcıları kadar özellikle şehir ve ilçe katılımlarıyla da dikkat çekmişti. Türkiye, 685 metrekarelik çadırda İstanbul'un yanı sıra dünyanın yıldız yatırım şehirleri arasına girmeye kararlı olan ve iddialı yatırımlarıyla küresel şirketlerin ilgisini çeken projeleriyle Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, Kocaeli, Konya ve Ordu şehirleri ile de temsil edilmişti. Ayrıca, 250 firma ve 820 kişilik katılımın olduğu MIPIM 2016'da dünyanın en önemli gayrimenkul şirketleriyle uluslararası bir güç olmaya kararlı Türk şirketleri ve şehirleri arasında fuarın Türkiye temsilcisi Alkaş'ın organize ettiği 3.345 B2B ile yeni iş bağlantılarının temelleri atılmıştı. 

mıpım cannes

MIPIM'e katılımcı sayısı açısından 5. sırada yer alan Türkiye'nin bu yıl yıldızını daha da parlatması bekleniyor. MIPIM 2016'da Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu şehirlerinin yanı sıra 250 firma ve toplamda 820 kişilik katılımla temsil edilen Türkiye, MIPIM 2017'de ise bu yıl çok daha çarpıcı rakamlarla temsil edilecek. Türkiye'nin 850'ye yakın kişiyle temsil edilmesinin beklendiği MIPIM 2017'de yerini alacak şehir sayısının ise 18-20 civarında olacağı tahmin ediliyor. Fuarda şimdiden yerini alan şehirler Antalya, Balıkesir, Hatay, İstanbul ve Kocaeli. Diğer yandan,  bu yıl Türkiye 2.000 metrekareye yakın bir alanda temsil edilecek. 

mıpım 2017

MIPIM 2017'YE İLGİ ARTTI, KATILIM ALANI ŞİMDİDEN 2016'YI AŞTI

MIPIM 2017'de dünyaya Türkiye'nin gücünü bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde göstermeye kararlı olduklarını vurgulayan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, bu iddianın Türkiye'nin içinde bulunduğu dönem açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. Aközer, Türkiye'nin yükselttiği iddiasının en önemli göstergelerinden biri olarak Türkiye'den MIPIM Fuarı'na katılım istatistiklerine dikkat çekti. Kuruluşların katılım iştahının yanı sıra uluslararası platformun dikkatini çekebilmek için daha büyük metrekarelerde temsil edilme eğiliminde olduklarını belirten Aközer, bu doğrultuda geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında Ocak ayı istatistiklerinin metrekare bazında katılım açısından geçen yılın tümünü şimdiden yakaladığını vurguladı.

mıpım cannes

Aközer, şöyle konuştu:
“Bu gelişmeler, gayrimenkul şirketlerimiz, mimarlarımız ve şehirlerimizin uluslararası oyun içinde yer alma isteklerinin somut bir göstergesi olmasının yanı sıra ülkemizin ekonomideki en önemli güçlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün gerçek dinamikleriyle temsil edilmesi açısından da önem taşıyor. Kuruluşlarımızla aynı heyecanı taşıyarak bu uluslararası platformda Türkiye'yi temsil etmek bizim için de gurur verici. Hedefimiz her sene  daha fazla şehir ve projemizin tanıtımını sağlamak.” 

Yonca Aközer
Yonca Aközer

Türkiye'nin gayrimenkul şirketleri, mimarlık şirketleri ve yatırımcı şehirlerinden 850'ye yakın kişiyle temsil edileceğini belirten Aközer, fuarda şimdiden yerlerini alan şehirler olarak Antalya, Balıkesir, Hatay, İstanbul ve Kocaeli'ni ifade etti. 2015 ve 2016'daki MIPIM katılımlarıyla uluslararası şirketlerin ilgisini çekerek gelecekteki uluslararası işbirlikleri için ilk temelleri atan şehirlerin bu ilgiden memnuniyetlerinin katılımda çarpan etkisi yarattığını vurgulayan Aközer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aldığımız talepler, bu yıl da MIPIM'e katılımda bir Türkiye klasiği olarak ilginin yükseldiğini gösteriyor. Bu yıl fuara 18 – 20 şehir temsiliyetiyle katılmayı planlıyoruz.”

mıpım cannes

Gayrimenkul şirketleri ve mimarlık şirketlerinden de güçlü bir katılım talebi aldıklarına dikkat çeken ve MIPIM 2016'da olduğu gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası'nın katkılarıyla, İstanbul Çadırı'yla fuarda yer alacağını belirten Aközer, ayrıca Beyoğlu İş Adamları Grubu (BIG)'in de 2016'daki gibi MIPIM'e katılma kararı aldığını söyledi. Bu yıl kuruluş olarak İstanbul Maden İhracatçıları  Birliği (İMİB)'nin ve turkishceramics'in de fuarda yer alacağını açıklayan Aközer, katılımcı şirketlerden bazılarını ise Avcı Architects,  Çelen Grubu, Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul,  İGA Havalimanı,  Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş., ProPlan Proje Yönetim ve Danışmanlık,  Sabri Paşayiğit Architects, Satya Construction,  Tabanlıoğlu Mimarlık ve  TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. olarak ifade etti.

mıpım 2016

Yonca Aközer'in dikkat çektiği bir diğer konu, Türkiye adına düzenlenecek etkinlikler oldu. Aközer, “Resmi Açılış Partisi, Yatırımcı Yemeği, Türkiye'ye Özel Ana Oturum ile şehirlerimizi, Türk firmalarımızı yabancı yatırımcılar ile bir araya getireceğimiz etkinliklerle Türkiye'yi uluslararası platformda bir kez daha ama daha da güçlü bir şekilde ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Özel firmalarımızın da davetliye özel yemekleri olacak. Esas Gayrimenkul ve İGA Havalimanı'nın yabancı ve Türk katılımcılara yönelik özel yemekleri olacak” dedi.

mıpım 2017

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arda Ermut, MIPIM Fuarı'nda ESD'nin sorularını yanıtladı!
  • 16.03.2017 13:14

Arda Ermut, MIPIM Fuarı'nda ESD'nin sorularını yanıtladı!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Fransa'nın Cann ...

Selçuk Avcı, MIPIM Fuarı'nda projelerini anlattı
  • 15.03.2017 17:46

Selçuk Avcı, MIPIM Fuarı'nda projelerini anlattı

Avcı Architects Kurucusu Selçuk Avcı, MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com e ...

Murat Kalsın, tapu harçlarındaki indirimi değerlendirdi
  • 15.03.2017 17:23

Murat Kalsın, tapu harçlarındaki indirimi değerlendirdi

İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, MIPIM Fuarı'nda tapu harç ...

Mehmet Özhaseki, İstanbul Çadırı'nda konuşma yaptı
  • 15.03.2017 17:12

Mehmet Özhaseki, İstanbul Çadırı'nda konuşma yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, MIPIM Fuarı'nda İstanbul Ticaret Oda ...

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı
  • 15.03.2017 15:15

Rüstem Çetinkaya, MIPIM 2017'de Turkish Stones'u anlattı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, MIPIM F ...

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!
  • 15.03.2017 14:50

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hayata geçirdikleri kentsel dö ...