maritbet girişmaritbet
Milano Tasarım Haftası’nda Türk Mermeri'nin ihtişamı ses getirdi!

Milano Tasarım Haftası’nda Türk Mermeri'nin ihtişamı ses getirdi!

Tasarım dünyasının olmazsa olmazı olarak tanımlanan, 9-14 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Milano Tasarım Haftası’nda Türk doğaltaşının eşsiz hikayesi etkinlik boyunca ilgiyle karşılandı.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) sahipliğinde organize edilen ve Türk tasarım firması Demirden Design'ın küratörlüğünü üstlendiği Türkiye'yle ilgili özel sergi ses getirdi. Türk mermerinin farklı formlarda şekillendiği sergide eserlerin orijinalliğinin yanı sıra geleneksel ezgilerle geleceği  de harmanlaması katılımcılar tarafından beğeni topladı. Milano'nun tasarım kokan mekanı Zona Tortona Superstudio Piu Art Garden'da 900 m2'lik alanda “Işıkla Yıkanmak” adıyla tasarım severlerle buluşan sergi Türk tasarımcıların eserleriyle de Türk mermerinin ihtişamını gözler önüne serdi.

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÖZER tasarım tutkunlarının etkinlik süresince takip ettiği  sergiyle ilgili olarak Milano Tasarım Haftası'nın dünyanın önde gelen tasarım etkinliklerinden olduğunu ve Türkiye adına ikinci defa katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Etkinlikte Türk doğal taşını dünyaya tanıtmak, imajını yükseltmek ve marka haline getirmek istedikleri belirten ÖZER,  Türkiye adına Milano'da büyük gurur yaşadıklarını belirtti. 

Serginin küratörlüğünü gerçekleştiren Demirden Design'ın kurucu ortağı  H.Demir Obuz ise ziyaretçilerin ‘Bathing in Light' sergisini,  içeriği ile Milano Tasarım Haftası'nın en geniş kapsamlı sergisi olarak değerlendirmeleri nedeniyle mutluluklarını  ifade etti. 

Farklı disiplinlerden gelen 6 tasarımcı ve mimarın, 4 bin yıllık bir geleneğin parçası “mermer”i konu edindiği çalışmalar, Türkiye topraklarında yer alan kültürü, tarihi ve mitleri çağdaş tasarımlarla buluşturarak zıtlıkların bütünleyicisi oldu. Sergide mermeri, mimari açıdan, Massimiliano-Doriana Fuksas (İtalya), Melkan Gürsel - Murat Tabanlıoğlu (Türkiye), Alişan Çırakoğlu (Türkiye), endüstriyel tasarım odaklı Mathieu Lehanneur (Fransa), moda gözüyle Dice Kayek (Türkiye) ve sanatçı-tasarımcı Arik Levy (Fransa) ele aldı. 

“Işıkla Yıkanmak” sergisi, mermer, su ve ışığa odaklanarak, temizlik, saflık ve arınma gibi kavramları ifade etmek için ideal bir kombinasyon ortaya çıkartarak Milano Tasarım Haftası'nın yıldızı oldu. Sergi, mermerin ve doğal taşların dokunma ve görme hissine yönelik karakterini açığa çıkararak ziyaretçileri maneviyatla buluşturacak zihinsel bir yolculuğu adeta yaşattı. 

http://thusspokethemarble.com/2013 

http://www.facebook.com/ThusSpokeTheMarble

https://twitter.com/bathinginlight

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...