maritbet girişmaritbet
Metropol İstanbul Cenor Group'un radarına girdi!

Metropol İstanbul Cenor Group'un radarına girdi!

Dünyaca ünlü gayrimenkul gurusu Anthony Khoi, Ataşehir’deki projenin ticari alanlarıyla ilgileniyor

 

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı'nda yer alan standında sergilediği maketiyle ve Türk kahvesi ikramıyla fuarın yıldızı olan Metropol İstanbul, yaklaşık 1 milyar dolarlık fon büyüklüğüyle Türkiye'yi yakından takip eden Cenor Group'un Başkanı Anthony Khoi'nin de ilgisini çekti. Metropol İstanbul projesinin ticari alanlarıyla ilgilendiklerini belirten Avrupa'nın en büyük AVM yatırımcısı Khoi, yetkililerden detaylı bilgi aldı.  
 
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde ticaret, finans, moda ve modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren en büyük özel gayrimenkul projesi olarak inşa edilen Metropol İstanbul, dünyanın en önemli uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e damga vurdu. Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliğinde yabancı konuklarına Türk kahvesi ikramı yaparak hem projenin hem de Türkiye'nin tanıtımını üstlenen Metropol İstanbul, fuar esnasında hem siyaset dünyasının hem de iş dünyasının ilgi odağı oldu. Metropol İstanbul, yaklaşık 1 milyar dolarlık fon büyüklüğüyle Türkiye'yi yakından takip eden Cenor Group Başkanı Anthony Khoi'nin de ilgisini çekti. Avrupa'nın en büyük AVM yatırımcısı Khoi, Metropol İstanbul standında yetkililerden detaylı bilgi aldı.  
 
“1 MİLYAR DOLARIMIZ VAR, YATIRIM İÇİN YER BAKIYORUZ”
 
Metropol İstanbul Projesi'nin Ataşehir'de finans merkezi sınırlarında yer almasının yatırım yapmak için çok önemli bir kriter olduğuna dikkat çeken Khoi; projenin alışveriş alanlarının birçok projeye göre üstün özellikler taşıdığını söyledi. Khoi, “Group olarak 1 milyar dolarlık bir yatırım fonumuz var. Ve Metropol İstanbul'un ticari alanlarından blok halinde bir yer alabilmek için görüşmeler yürütüyoruz. Türkiye'yi çok iyi bilen bir yatırımcı olarak lokasyon avantajı, proje dizaynıyla sağlanan alış veriş alanlarının cazibesi projeyi çok üstün kılan vasıflar. Bu yönüyle çok heyecanlandığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.
 
2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul; rezidans, alışveriş merkezi ve rekreasyon alanlarıyla kendi sınıfında dünyanın en büyük karma projelerinden biri olacak. Halihazırda iki blokta yaklaşık %80 oranında satış gerçekleşmiş durumda. Geçtiğimiz Kasım ayında satışa çıkan Metropol Kule'de ise, diğer bloklardaki satış hızını da aşan, yüksek bir hız yakalandı. 705 bin metrekare yekpare inşaat alanı ile dünyanın en büyük projelerinden birisi olarak yükselen Metropol İstanbul, üç yüksek binadan oluşuyor. Proje kapsamında 470 ticari ünite, 1381 konut ve toplam 1851 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Finans merkeziyle bütünleşik bir yapıda kolayca erişilebilen, içerisinde alışveriş caddelerini barındıran Metropol alışveriş kompleksinin, yılda yaklaşık 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı
  • 05.12.2025 17:34

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı

TOKİ'nin Manisa Yunusemre Akgedik Mahallesi'nde tamamladığı sosyal konutlar hak ...

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...