maritbet girişmaritbet
Mesa, ciroda 1,5 milyar lirayı hedefliyor

Mesa, ciroda 1,5 milyar lirayı hedefliyor

MESA, Ankara, İstanbul ve İzmir'de önemli projelere imza atıyor

MESA ciroda 1.5 milyar lirayı hedefliyor İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan MESA, Ankara, İstanbul ve İzmir'de önemli projelere imza atıyor. 2015 yılında 1,5 milyar lira konsolide ciro hedefleyen şirket şirket şimdi de Polonya'ya açılıyor. Polonya'nın başkenti Varşova'da kent merkezindeki Ochota Mahallesinde 200 konutluk bir proje geliştiren MESA, önümüzdeki dönemde de yine Varşova'da 3 bin konutluk bir alan üzerinde proje hazırlığı yapıyor. MESA Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı, Türkiye'de inşaat sektörü öncelikle demografik açıdan önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, "Büyük fotoğrafa bakıldığında, inşaat sektörünün uzun bir süre Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında ilk sıralarda yer alacağını söyleyebiliriz" diyor. 

TÜRKİYE'de inşaat denilinci akla ilk gelen firmalar arasında yer alan Mesa, 2015 yılında 1.5 milyar liralık konsolide bütçeye ulaşmayı hedefliyor. Bugüne kadar inşaat sektöründe adından söz ettiren Mesa, Ankara'da Park Oran, İstanbul'da ise Kartall MESA konutlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. MESA, yaptığı projelerden aldığı güçle önümüzdeki döneme iddialı giriyor. 

MESA Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tokatlı, şirket olarak önümüzdeki dönemde sürpriz ve farklı projelere imza atacaklarını söylüyor. 

Tokatlı, Ankara'da Park Oran Konutları ve Park Oran Ofis'te sınırlı sayıda fırsatlar yer aldığını belirtiyor. 

İstanbul'da Kartall MESA, Sahili MESA ve Çamlıca MESA gibi devam eden projeleri olduğunu söyleyen Tokatlı, "İzmir'de MESA Urla Evleri 2. Etap satışları devam ediyor. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi Tema İstanbul tüm hızıyla sürüyor. Bahçeşehir'i kuran proje Mesa&Nurol Bahçeşehir Evleri'nde 4. Etap satışlarımız da tamamlanmak üzere. MESA, 2014 yılını 1,3 milyar lira konsolide ciroyla kapattı. 2015 yılında ise 1,5 milyar konsolide ciro hedefliyoruz" diyor. 

Sürpriz projelerimiz olacak 

MESA, Başkent'te Park Mozaik ve Mesa Koza 66 Projesi'ne çok kısa süre içinde başlamayı hedefliyor. 

Şirket bir taraftan da İstanbul'da Mesa&Nurol Bahçeşehir Evleri'nde yeni etabın hazırlıklarını yapıyor. Yurt dışında da önemli projelere imza atan MESA, Polonya'nın Başkenti Varşova'da kent merkezindeki Ochota Mahallesi'nde 200 konutluk proje geliştiriyor. MESA önümüzdeki dönemde de yine Varşova'da Nadarzyn bölgesinde 3 bin konutluk bir alan üzerinde proje hazırlığı yapıyor. Tokatlı, MESA'nın projeleri hakkında Ekonomist'in sorularını şöyle yanıtlıyor: 

Türkiye, inşaat sektöründe dünya üzerinde Çin'den sonra ikinci durumda bulunuyor. Bu açıdan ekonominin de lokomotifi durumunda olan inşaat sektörünün son durumunu nasıl görüyorsunuz? 

İnşaat sektörü, gerek beslediği yaklaşık 250 alt sektörle gerek çoğunluğu vasıfsız işçilerden oluşan yarattığı 1,5 milyon kişinin üzerindeki istihdamla, gerekse 2.57 çarpan etkisi ile genel ekonomide yarattığı büyük katkı ile Türkiye'nin en önemli lokomotif sektörlerinden biridir. Bununla birlikte mevcut durumuna baktığımızda, özellikle yüksek faiz oranları başta olmak üzere son dönemde yaşanan ekonomik ve sosyal dalgalanmalara karşın, gelişimini önemli ölçüde koruduğu görülüyor. 

Gelecekle ilgili potansiyelini nasıl görüyorsunuz? 

Türkiye inşaat sektörü; öncelikle demografik açıdan önemli bir potansiyele sahiptir. Genç nüfusun çokluğu, yüksek kentleşme oranı, 3,7'lere kadar gerileyen aile birey ortalamasıyla çok önemli bir potansiyele sahip. Güçlenen ve büyüyen ekonomisi, başta ofis olmak üzere ticari yapılarda önemli bir potansiyel yaratıyor. Bununla birlikte deprem riski altındaki sağlıksız binalar ve kentsel dönüşümle de onlarca yıl boyunca ve her sene yüz binlerce konutun yenilenmesi söz konusu. Tüm bu ihtiyaçların doğurduğu bir alt yapı potansiyelinden de bahsetmek gerekli. Bu büyük fotoğrafa bakıldığında, inşaat sektörünün uzun bir süre Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında ilk sıralarda yer alacağını söyleyebiliriz."

Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!
  • 13.04.2022 17:55

Tema İstanbul 2 dev maketiyle dikkat çekiyor!

Artaş-Mesa-Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 projes ...

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!
  • 21.02.2022 13:07

Tema İstanbul 2'nin 2 ayda yüzde 50'si satıldı!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarının oluşturduğu, Mesa, Artaş, Kantur& ...

MESA, gayrimenkul kategorisinde “Yılın İtibarlısı” seçildi
  • 21.01.2022 09:37

MESA, gayrimenkul kategorisinde “Yılın İtibarlısı” seçildi

MESA, Marketing Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Marka Değeri ve Algı Araştı ...

Tema İstanbul 2 reklam filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:38

Tema İstanbul 2 reklam filmi yayında!

Mesa, Artaş, Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 proj ...

Tema İstanbul 2 tanıtım filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:36

Tema İstanbul 2 tanıtım filmi yayında!

Mesa, Artaş ve Kantur&Akdaş ortaklığıyla hayata geçirilen Tema İstanbul 2 ta ...

Tema World tanıtım filmi yayında!
  • 16.12.2021 17:35

Tema World tanıtım filmi yayında!

Mesa, Artaş ve Kantur&Akdaş ortaklığında hayata geçirilen Tema World projesi ...