maritbet girişmaritbet
Merkez Bankası ilk kez Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksini açıkladı!

Merkez Bankası ilk kez Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksini açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) yüzde 12,5 oranında artı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 2023 yılının son çeyreğine ilişkin Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi rakamları ilk kez açıklandı.

TCMB, gayrimenkul piyasasında değişkenlik gösteren fiyat gelişmelerinin takip edilebilmesi için hazırlanan TGFE’yi yayımlamaya başladı.

TCMB tarafından açıklanan TGFE bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5 oranında artarken, bir önceki senenin aynı çeyreğine göre ise nominal olarak yüzde 98,2, reel olarak da yüzde 21,8 oranında artış gösterdi.

Türkiye genelinde, 2023 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1 oranında artan Dükkan Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 98,9, reel olarak da yüzde 22,2 oranında artış gösterdi. Aynı çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,0 oranında artan Ofis Fiyat Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 94,2, reel olarak da yüzde 19,3 oranında artış gösterdi.

Üç büyük ildeki gelişmeler değerlendirildiğinde de, İstanbul, Ankara ve İzmir’in Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksleri, 2023 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre, sırasıyla yüzde 9,4, 14,5 ve 13,6 oranlarında artış gösterdi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 80,9, 110,2 ve 110,1 oranlarında artış gösterdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz