maritbet girişmaritbet
Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, MIPIM Fuarı’nı Emlaktasondakika’ya anlattı

Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, MIPIM Fuarı’nı Emlaktasondakika’ya anlattı

2014 Gayrimenkul Fuarı MIPIM’e katılan Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Melkan Gürsel Tabanlıoğlu fuarı ve sektörü Emlaktasondakika için değerlendirdi

2014 MIPIM Gayrimenkul Fuarı'na katılan Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, fuarı ve sektörü Emlaktasondakika için değerlendirdi.

“MIPIM Gayrimenkul fuarı her sene farklı geçiyor. Bazen yoğun bazen de az  yoğun geçiyor. Ama önemli olan bizler için nasıl geçtiği. Kalabalıkların da fazla bir anlamı olmuyor ama bu tür organizasyonlar çok önemli. Dünyanın gayrimenkul oyuncuları burada. Bunlar büyüyen Türkiye için de önemli. Biz sadece kendi içimizde yatırım yaparsak, değeri var ama çok da değeri yok. Aynı zamanda uluslararası arenada da tercih edilen bir ülke olmak durumundayız. Bunu göstermenin en önemli yollarından birisi de MIPIM Fuarı'dır. Türkiye'den birçok değerli katılımcıyı görüyorum. Hepsi de değerli firmalar ve bu katılımların Türkiye'ye faydalı olacağını düşünüyorum."

Tabanlıoğlu Mimarlık 2014 hedefi

“Belli bir sürede enternasyonel organizasyonlarda yer alıyoruz. Mimarlık konferanslarında, ödül programlarında aynı şekilde Ortadoğu'daki Cityscape'te. Bu sene MIPIM de ilk olarak katıldığımız bir fuar. Artık katılmamız gerektiğini hissettik. Çünkü dünyanın 66. mimarlık firması seçildik. Bu da bize enternasyonel olmanın gerekliliği gibi gözüktü. MIPIM, yaptığımız işlerin daha iyi anlatılması için iyi bir platform oldu”. 

Geçen seneki MIPIM Fuarı ile  kıyaslama

“Bugün daha ikinci günü. Bizim açımızdan iyi geçiyor. Çünkü yaptığımız projeler ilgi görüyor. Geçen seneki ödül programında büyük bir ödül kazanmıştık. Dünyanın en önemli mimarlık dergilerinden Architecture New Year bizim için bu sene yeni bir sayı yaptı. Bunlar hem Tabanlıoğlu adına hem de Türkiye için önemli bir adım.” 

Mimarlık şirketlerinin fuara ilgisi

“MIPIM gibi organizasyonlar çok maliyetli. Keşke bizler de bu konuda destekler bulabilsek. Türkiye'de de çok kıymetli mimarlık firmaları var. Bu işe hem enerji hem de zaman ayırmak gerekiyor. Bu tür organizasyonları, şu an yürüttüğümüz ve ileride sürdürebileceğimiz vizyonun bir parçası olarak görüyoruz. Çünkü uluslararası bir alanda oyuncuysanız,  birtakım gereklilikleri yerine getirmek, yaptıklarınızı ve kendinizi iyi anlatmak durmundasınız. Burası da bu anlamda iyi bir ağ. Birçok farklı insanı bir arada görebiliyorsunuz. Daha çok Türk firmasının burada olması gerekiyor. Çünkü hepimizin başarısı birbirini destekliyor. Bundan sonra City'scape ve gelecek yılki MIPIM Fuarı'nda bizleri göreceksiniz.”

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında
  • 13.07.2021 11:28

Tabanlıoğlu Mimarlık, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında

Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tara ...

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi
  • 12.03.2014 16:27

Melkan Tabanlıoğlu MIPIM 2014'ü değerlendirdi

Tabanlıoğlu Mimarlık kurucularından Melkan Tabanlıoğlu, MIPIM 2014 Fuarı'yla ilg ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...