maritbet girişmaritbet
Mehpare  Evrenol ‘Yurtdışında kontak ofis açacağız’

Mehpare Evrenol ‘Yurtdışında kontak ofis açacağız’

Evrenol Architects’in kurucularından Mehpare Evrenol, MIPIM 2014 Fuarı’nda Emlaktasondakika.com Haber Koordinatörü Hüseyin Belibağlı’nın sorularını cevapladı

Bu yıl 25'incisi düzenlenen 2014 MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda  stand açan Evrenol Architects kurucularından Mehpare Evrenol, Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Uluslar arası arenalara açılma gibi hedefiniz vardı. MIPIM standında yer almayı bunun ilk adımı sayabilir miyiz?

Aslında bunun ilk adımını belki de görücüye çıkan büyük ölçekli projelerimizin uluslararası ödüller almaya başlamasıyla bizde farkındalık oluşturduğuna bağlamak istiyorum. Önce kendi içimizde çok kapalıydık. Türk insanı olarak biraz kapalıyızdır. Başımız önümüzde projeler çizmekteydik. Sonra tecrübeli olduğumuzu düşündük. Geniş master plan çalışmalardan en ince detaylara, konsept projeleri ortaya koyup ondan sonra geliştiren bir çizgi izledi ofisimiz. Türkiye genelinde orta ölçeğin üzerine büyük ölçeğe çıkan ofisimizle, bu tecrübemizi dışarıda neden kullanmayalım diye düşündük. 

Sonra geçen sene MIPIM'e ödüle aday projelerimiz için gelmeye karar verdiğimizde, bu bütçeler bizim için ağır. Mimari çalıştığınız zaman bir gayrimenkul yatırımcısı bütçeleriyle çalışmıyorsunuz. Bunun üzerine devlet ve birtakım kuruluşlardan destek istedik ve stand açmaya karar verdik. Devletten sübvansiyonumuzu alıyoruz, burada bir nevi görücüye çıkmak, kendimizi tartmak, batı dünyasının kendisini teşhir ettiği bu ortamda biz neredeyiz? diye kendimize bakmak için buradayız.

Fuardaki tepkiler nasıl?

Projelerimizi birçok ziyaretçi çok beğendi. Özellikle Rus ve Ukrayna'dan ilginç teklifler geldi. Türk yatırımcılarımızdan da ilgi gördük. Alman ziyaretçiler, "Bunlar maket mi?" diye sorduklarında, maket olmadıklarını projelerin fotoğrafları olduğunu  söyledik. O zaman Berlin'de proje yapın dediler. Mekke'deki  projemiz devam ediyor, Ortadoğu'da başka projeler de düşünüyoruz. Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle çalışmayı planlıyoruz.

"Yurtdışında kontak ofis açmayı düşünüyoruz"

Avrupa'da küçük bir kontak ofisi açmanın kendilerini daha erişir hale getireceğinin altını çizen Evrenol, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aslında Türkiye şemsiyesi altında Avrupa'daki mimarların eriştiği imkanlara erişemiyoruz. Çünkü arkalarında  kültürleri var. Almanya, Rusya ve Fransa'nın  standlarına bakıldığında belediye destekleri bulunuyor. Bu seneki Türkiye çadırı için çok üzgünüm. Türkiye'den 5, 6 mimarlık şirketi olarak buradayız”

“Bu çatı altında görünür olmak, kendimizi tartmak için buradayız”

2014 MIPIM Fuarı, vizyon meselesi satış yapma noktası değil diyen Evrenol, Hüseyin Belibağlı'nın "Türkiye'deki inşaat sektörünü bir çatı altında toplamak için ne düşünüyorsunuz?" sorusuna 

“Büyük bir İstanbul maketi olmalı, İstanbul'un vizyonu olmalı ve bu görücüye çıkmalı. Böylelikle kendimizi bir bütünün parçası olarak hissedeceğiz. Bunun yanı sıra bizim gayrimenkul yatırımcılarımız da vizyon olarak bu çatı altında olursa etkimiz daha büyük olacak. Bununla ilgili her türlü yazışmayı buradan dönünce yapmayı planlıyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.”

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataköy'deki projenin mimarı konuştu!
  • 21.09.2014 15:59

Ataköy'deki projenin mimarı konuştu!

Sea Pearl Ataköy projesinin mimarı Mehpare Evrenol, Dubai Cityscape 2014 Fuarı'n ...

Mehpare Evrenol 'Mimari alanda çok tecrübe kazandık'
  • 14.03.2014 09:35

Mehpare Evrenol 'Mimari alanda çok tecrübe kazandık'

Evrenol Architects'in kurucularından Mehpare Evrenol, MIPIM 2014 Fuarı'nda emlak ...

Mehpare Evrenol şirketin değişimini anlatıyor
  • 04.01.2014 16:49

Mehpare Evrenol şirketin değişimini anlatıyor

Evrenol Architects Yönetim Kurulu Başkanı Mehpare Evrenol, Mimarlar Workshop'un ...

Evrenol Architects tanıtım toplantısı yayında
  • 04.01.2014 16:45

Evrenol Architects tanıtım toplantısı yayında

Mimarlar Workshop'un ismi Evrenol Architects olarak değiştirildi. Şirket, Mehpar ...

'Kentsel dönüşüm değil bina yenileme yapılıyor'
  • 16.11.2015 17:11

'Kentsel dönüşüm değil bina yenileme yapılıyor'

Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, kentsel dönüşüm kavramanın Türkiye'de oturmamış ol ...

Evrenol Architects Afrika’ya danışman olacak
  • 26.10.2015 15:17

Evrenol Architects Afrika’ya danışman olacak

Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden Evrenol Architects, Evrenol Detail ...