maritbet girişmaritbet
Mehmet Özdemir: İnsanlar ve şirketlere gerçek anlamda akıllı bina hizmeti vermek istiyoruz!

Mehmet Özdemir: İnsanlar ve şirketlere gerçek anlamda akıllı bina hizmeti vermek istiyoruz!

Kamuoyunun Türkiye'nin en büyük kömür üreticilerinden biri olarak tanıdığı Soma Holding, son üç yıldır inşaat alanında da faaliyet yürütüyor

 

İki yıl önce startı verilen Maslak Spine Tower grubun ilk projesi. Soma İnşaat CEO'su Mehmet Özdemir, "İş insanlarına ve şirketlere gerçek anlamda akıllı bina hizmeti vermek istiyoruz" diyor. Türkiye'nin en büyük kömür üreticilerinden Soma, inşaat sektöründe ilk projesini ticari gayrimenkul üzerine gerçekleştirdi. Yatırım için İstanbul'un gözde iş bölgelerini hedefleyen Soma İnşaat'ın ilk projesi İstanbul Maslak'ta start alıyor. 
 
Nitelikli yüksek yapılar alanında iddialı projelere imza atmak üzere yola çıkılan Spine Tower'da depremden ve rüzgardan etkilenmeyen yapı teknolojisi kullanılıyor. Arazi hariç 120 milyon dolarlık bir yatırım olan projede rezidansların tamamı müşterileri ile buluşturuldu. Ofis katlarının metrekare fiyatları ise 27 ile 40 dolar arasında. 
 
Spine Tower, yaklaşık 138 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. 9 bodrum kat artı 47 kule katı olmak üzere toplam 56 kattan oluşan ve çalışan sayısının 3 bin -3 bin 500 kişi aralığında olması öngörülen proje, bu yılın ikinci yarısında faaliyete geçirilecek. Hali hazırda kiralama çalışmaları süren projede gerçek anlamda 'akıllı bina' hizmeti verilecek. Zemin katta ofis ve rezidans bölümlerinin kendilerine ait ayrı ayrı karşılama ve lobi bölümlerine ek olarak bir adet VIP karşılama alanı bulunuyor. De-Luxe restoran ve çok amaçlı bir sanat galerisi yer alan projede 30'uncu kattaki havuz ve fitness alanı, bu kattan başlayan ve 47'nci kata kadar devam eden rezidans sahiplerine hizmet vermek Mehmet Özdemir üzere oluşturuluyor. 24 adet 6m/sn asansör ile rezidans ve ofislere ayrı ayrı hizmet eden bina full teknolojik altyapı ve yangın güvenlik ve önleme sistem otomasyonu ile faaliyet göstereceklerini belirten Soma İnşaat CEO'su Mehmet Özdemir, 'Tam anlamı ile akıllı bina konsepti ile hizmet vereceğiz" diye konuşuyor. 
 
Maslak'ta devam 
Spine Tower'ın ardından yine Maslak'ta yeni arsa geliştirme faaliyetlerine ağırlık vereceklerini belirten Özdemir, "Neden Maslak?" sorusuna şu yanıtları veriyor: "İş dünyasının yükselen değeri İstanbul'un yeni merkezi Maslak'ta çalışmayı ve yaşamayı seçenlere, Marmara Denizi'ni Karadeniz ile birleştiren Boğaz'ın tüm kıvrımlarını Belgrad ormanlarının koyu yeşilini göstermek istiyoruz. Yine Levent'ten Pera'ya yenilenen şehri, 360 dereceye varan görüş açısıyla, uluslararası normlarda teknik ve güvenlik alt yapısıyla, şehrin merkezinde yeşillikler içerisinde yürüyüş, koşu, bisiklet parkurları ve rekreasyon alanlarıyla postmodern bir yaşantı sunmayı planlıyoruz".
 
Soma İnşaat'ın Maslak dışında üzerinde durduğu bir başka bölge ise Kartal. Şirketin bu bölgede de çalışma yürütmeyi planladığını belirten Mehmet Özdemir, "Amacımız İstanbul'un gözde bölgelerinde iş insanlarına ve şirketlere üstün ve farklı hizmetler sunmak" diyor. 
 
Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz