maritbet girişmaritbet
Mehmet Müezzinoğlu ‘Taksim'e yeni bir hastane yapacağız’

Mehmet Müezzinoğlu ‘Taksim'e yeni bir hastane yapacağız’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Tacikistan Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Nusratullo Salimov ile biraraya gelerek gazetecilere Taksim İlkyardım Hastanesi’nin yerine yeni bir hastane planladıklarını açıkladı

Sosyal Koruma Bakanı Nusratullo Salimov iki ülkenin sağlık alanında yeni işbirlikleri geliştirmesini istediklerini vurgulayarak Bakan Müezzinoğlu'nu Tacikistan'a davet etti. Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "İstanbul'daki patlamanın ardından yaralıların son durumu nedir ve yaralılar neden olaydan sonra Taksim İlkyardım Hastanesine kaldırılmadı" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, dün gerçekleşen olayın ardından yaralıların bir kısmının ayaktan, bir kısmının ise müşahede altına alınarak tedavi edildiğini söyledi. Müezzinoğlu, "Bir vaka ciddiydi, onun da tedavisi devam ediyor" dedi. Taksim İlkyardım Hastanesi'nin şu anda Gaziosmanpaşa'da hizmet verdiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Hastaneyi yeniden projelendirip, ihale sürecini inşallah en kısa zamanda süreci işletip başlatacağız. Taksim İlkyardım Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapımı için bu yılın içinde proje süreçlerini tamamlayıp, ihale sürecine getirmiş olacağız" diye konuştu. 

Mısır'da düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda müsabaka sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Seyithan Akbalık'a ilişkin "ritim bozukluğu olan bir sporcu nasıl lisans aldı" sorusunu Müezzinoğlu, şöyle yanıtladı: "Öncelikle, 21 yaşında genç bir sporcumuzun hayatını kaybetmiş olması bizim için de ülkemiz için de üzücü bir durum. Sporcumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Sporcularımızın sağlık kontrollerinin ve muayenelerinin çok daha ileri düzeyde ve ileri duyarlılıkta yapılması gerektiğine inanıyoruz. Genç sporcumuzun raporları ve hekim değerlendirmeleri nedir, şu anda onları incelemiş değilim. Genç sporcumuzun vefatından 2-3 saat sonra İstanbul'da Başakşehir Şehir Hastanesi'nin temelini attığımızda, orada Sayın Başbakanımız da açıkladı. İleri teknoloji, bilimsel değerlendirmelerin üst düzeyde olduğu sporcu hastanesi inşallah ülkemize kazandıracağız. Özellikle milli sporcularımızın, amatör sporcularımızın sağlık muayenelerinin çok daha iyi ve duyarlı yapılması gerektiğini dünkü hadise gösterdi. Geri dönük olarak da Gençlik Spor Bakanlığımızla bütün sporcularımızla hele hele sağlıkla ilgili tereddütlü sporcularımızla ilgili yeni bir değerlendirme sürecini başlatmakta yarar olduğu kanaatindeyim." 

AA

Yorum Yaz