maritbet girişmaritbet
Mehmet Müezzinoğlu Gönen Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı

Mehmet Müezzinoğlu Gönen Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Gönen Devlet Hastanesi’nin açılışında konuştu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanındaki değişim ve gelişmelere dikkati çekerek, "Ey Kılıçdaroğlu, sen rüyanda ambulans helikopter, uçak görebiliyor muydun? Senin döneminde, SGK Genel Müdürüyken bu millet, ilaç bulamıyordu" dedi. Müezzinoğlu, Gönen Devlet Hastanesi'nin açılışında, AK Parti kadroları yönetime geldiği gün Türk milletine, "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın, insanı yücelt ki, devlet yücelsin" dediklerini ve bu anlayışla, eğitim, sağlık, ekonomi alanlarında 11 yıldır gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Her alanda farklı, çağdaş ve modern eserler kazandırdıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, bugün de Gönen'de son derece çağdaş, modern ve teknolojik alt yapısıyla iyi bir hastanenin açılışının yapılacağını ifade etti. Son 10 yılda sağlıkta önemli projelere, değişimlere imza attıklarını anlatan Müezzinoğlu, halen gelinen noktayı yeterli bulmadıklarını, daha iyisini, güzelini, çağdaşını 75 milyon ülke insanına sunmak için aralıksız çalıştıklarını kaydetti. ABD'de, Almanya'da, Fransa'da ne varsa Türkiye'de de olsun istediklerini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, dünyayla yarışan, güçlü bir Türkiye'yi milletle başaracaklarını söyledi. Müezzinoğlu, kuruldukları günden bugüne milletle yolculuk yaparak, bu başarılara imza attıklarını belirterek, "Ekonomimizi 230 milyar dolar milli bütçeyle alıp, 800 milyar dolara bizler ulaştırdık. 2023'te ekonomimizi, 2 trilyon dolarlık bütçe haline getireceğiz" ifadesini kullandı.

gönen devlet hastanesi

Türkiye'yi, sağlık turizmde sadece ülkedeki 76 milyona hizmet eden değil, yakın coğrafyada 1 milyar nüfusa hizmet sunan bir ülke haline getireceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, bu yüzden şehir hastanelerinin yapımına başladıklarını ve hızla sürdürdüklerini anlattı.

Önümüdeki süreçte gece gündüz demeden 2023 yılında, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiye'yi, dünya ekonomileri arasında ilk 10 arasına sokacaklarını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bundan rahatsız olanlara her türlü mesajı, hep birlikte vereceğiz. Birileri Türkiye'nin bu yükselişinden, gelişmesinden, bu milletin hak ettiği güzel hizmeti almasından rahatsız oluyor. Olsunlar. Onlar ne kadar rahatsız olursa olursanlar, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, AK Parti kadroları ve milletimizle beraber bu güçlü yolculuğu devam ettireceğiz. 2002 yılında ülkenin toplam ambulans sayısı 630'du. Son 1 yılda bin 200 ambulans dağıtımı yaptık. Toplamın 2 mislini bir yılda, bu ülkeye, milletin hizmetine sunduk. Ambulans helikopterlerimiz hastalarımızı taşıyor mu? Uçaklarımız dünyanın neresinde olursa olsun hastaları alıp getiriyor mu? Ey Kılıçdaroğlu, sen rüyanda ambulans helikopter, uçak görebiliyor muydun? Senin döneminde, SGK Genel Müdürüyken bu millet, ilaç bulamıyordu."

Londra'da rahatsızlanan milli atleti ambulans uçakla Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Büyük ülke budur. Vatandaşına dünyanın neresinde olursa olsun sahip çıkar, onun başını dik tutar. Türkiye bunu başardı" dedi.

"Ey MHP milliyetçilik ise en büyük milliyetçilik budur"
Müezzinoğlu, Kazakistan'da bir tır şoförünün kaza yaptığını belirterek, şunları kaydetti: "Kırıkları vardı, bize ulaştılar, ambulans uçağımız gitti Kazakistan'dan tır şoförümüzü aldı, getirdi. Ey Kılıçdaroğlu bundan rahatsız olmanızı anlamakta zorlanıyoruz, ey CHP Türkiye'nin istikrarından rahatsız olmanızı anlamakta zorlanıyoruz, Ey MHP milliyetçilik ise en büyük milliyetçilik budur. Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın her noktasında dalgalandırabilmek en büyük milliyetçiliktir. Sudan'da, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaptırdığı 200 yataklı hastanenin açılışını gerçekleştirdim. Türkiye, ta oralardaki mazlumlara, mağdurlara, kardeşlerine sağlık hizmeti yapabilecek güce erişti. Bundan Almanya, İngiltere, İsrail rahatsız olabilir ey CHP, sen neden rahatsız oluyorsun, ey MHP sen neden rahatsız oluyorsun. Sen nasıl milliyetçisin, sen nasıl halkçısın."

CHP'nin yeni ittifaklara girdiğini belirten Müezzinoğlu, "Daha önce Atatürk'ten, laiklikten, cumhuriyetten bahseden CHP, baktı ki buralarda çıkış yok, yeni iktidar yolunu Pensilvanya'da aramaya başladı. İnşallah bu millet, 30 Mart akşamı CHP'ye de bu milletin iradesine, iktidarına yanlış yapanlara en büyük dersi verecek. Gönen, Balıkesir buna hazır. İnşallah el birliğiyle, gönül birliğiyle 26 gün kaldı" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, her şeyiyle farklı bir sağlık hizmetini kazandırırken evde sağlık hizmet hizmeti sunabilir duruma geldiklerini söyledi.

Bundan rahatsızlık duyanların olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bundan rahatsız olmak, milleti sevmemektir, milletle beraber yürüyememektir, milleti dert edinmemektir. Bunu CHP ya da MHP nasıl yapıyor açıkçası anlamakta zorlanıyorum. Bütün bunları başarabilmek için gece gündüz demeden çalışmak gerekir. Milleti sevmek, emek vermek, alın teri gerekir o da başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kadrolarında var" dedi.

"Rahatsız olduğumuz konu, sağlık çalışanlarına şiddet"
Bu gelişmelerde AK Parti'nin payının yanı sıra diğer payın doktorlara, hemşirelere, sağlık görevlilerine ait olduğunu dile getirerek, "Rahatsız olduğumuz konu, ne olur sağlık çalışanlarına şiddete duyarlı olun. Şiddet uygulayanlara tavır koyun. Hiçkimse, doktorumuza, hemşiremize, ebemize, sert, kötü söz söylememeli, hele hele elini asla kaldırmamalı çünkü onlar en zor, sıkıntılı zamanımızda canımızı teslim ettiğimiz insanlar, onlara sahip çıkmalıyız" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur ise sağlıkta gerçekleşen değişim ve dönüşümden Balıkesir'in, en büyük nasibini alan illerden olduğunu söyledi. Bigadiç, Dursunbey ve Ayvalık ilçelerindeki yeni hastane binası inşaatlarının sürdüğünü belirten Uğur, bugün Balıkesir'de 850 yataklı şehir hastanesinin temelinin atılacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve Uğur, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve diğer protokol üyeleriyle kurdeleyi keserek, hastanenin açılışını gerçekleştirdi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki hastanenin temelini attı
  • 17.11.2014 15:53

Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'daki hastanenin temelini attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla'da devlet hastanesinin temel atma töreni ...

Mehmet Müezzinoğlu’ndan müjde! 20 şehir hastanesi geliyor
  • 10.11.2014 10:15

Mehmet Müezzinoğlu’ndan müjde! 20 şehir hastanesi geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘20 yeni şehir hastanesi için hazırlığımız var ...

Büyükada’da inşaatı devam eden hastaneye bakan incelemesi
  • 07.08.2014 08:52

Büyükada’da inşaatı devam eden hastaneye bakan incelemesi

Mehmet Müezzinoğlu Büyükada'da inşaatı devam eden hastanede incelemelerde bulund ...

Parklarda ve AVM önünde sigara içilemeyecek
  • 30.07.2014 11:39

Parklarda ve AVM önünde sigara içilemeyecek

Tütünle mücadele kapsamında yapılacak düzenlemeyle parklarda ve AVM önlerinde si ...

Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatını gezdi
  • 07.07.2014 15:34

Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatını gezdi

İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katılmak için Kayseri'ye gelen ...

Mehmet Müezzinoğlu '35 yeni şehir hastanesi yapılacak'
  • 17.05.2014 15:26

Mehmet Müezzinoğlu '35 yeni şehir hastanesi yapılacak'

Bakan Müezzinoğlu, 30 veya 35 yeni şehir hastanesinin projelendirme ve ihale sür ...