maritbet girişmaritbet
Mehmet Ergün Turan, Tarlabaşı 360'ı inceledi

Mehmet Ergün Turan, Tarlabaşı 360'ı inceledi

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye’nin ilk kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360’ı yerinde inceledi

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin kamu özel sektör ortaklığında geliştirilen ilk kentsel yenileme projesi Tarlabaşı360'ı yerinde inceledi. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin'in hazır bulunduğu görüşmede; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan bilgi alan TOKİ Başkanı Ergün, “Eğer bu işe girilmemiş olsa şehrin merkezinde burası bir çöküntü alanı olarak kalacaktı. Buna cesaret edenleri tebrik ediyorum. Burası çok zor bir projedir” dedi.  

tarlabaşı 360

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan Tarlabaşı360 hakkında şantiye alanında detaylı bilgi alan Tolu Konut İdaresi (TOKİ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün Turan: “Tarlabaşı360 gerçekten birçok ilki içinde barındıran bir proje. Bütün ülkelerde de böyle bir proje çok zor bir uygulama olarak bilinir. Burada birçok farklı disiplinden iş aynı anda yürütülüyor. Hem inşaat aşamasındaki işler çok kompleks, birbirinden farklı işler, hem de kanuni altlıklar, parsellerin birleştirilmesi, korunacak binaların korunması, yenilenecek binaların yenilenmesi gibi gerçekten çok zor bir iş burada başarılıyor” dedi. 

TARLABAŞI PROJESİ SONLANMA AŞAMASINA GELDİ

TOKİ Başkanı Turan sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bu işe girilmemiş olsa şehrin merkezinde burası bir çöküntü alanı olarak kalacak. Buna cesaret etmekte çok önemli bir şeydi. Belediye başkanımız ve yatırımcı firmayı da kutluyorum. Şimdi gelinen süreçte de tabiri caizse işin belinin kırıldığını görüyorum. İşin artık sonlanmaya doğru gittiğini görüyorum. Hem belediye başkanımıza hem de yatırımcımıza Allah kolaylık versin diyor ve kutluyorum. Bir İstanbullu olarak da tebrik ve teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”
  • 30.01.2026 16:27

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Kura Çekim Töreni’nde konuşan Bakan Kurum, İst ...

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...