maritbet girişmaritbet
Maçka Residences by Armani Casa’dan 17 milyon dolara kim daire aldı?

Maçka Residences by Armani Casa’dan 17 milyon dolara kim daire aldı?

Hangi ünlünün Astaş Gayrimenkul’ün A plus projesi olan Maçka Residences by Armani Casa’dan 17 milyon dolara yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğünde bir penthouse katı satın aldığı ifade ediliyor


 


Toyota'nın Türkiye Distribütörü ToyotaSa'daki Sabancı hisselerini satın alarak adını duyuran. Suudi şirketi ALJ'in velihatı; Sadi Jameel'in Astaş Gayrimenkul'ün A plus projesi olan Maçka Residences by Armani Casa'dan 17 milyon dolara yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğünde bir penthouse katı satın aldığı ifade ediliyor.
Esentepe'de yer alan Kempinski Residences ve Astoria Alışveriş Merkezi ile Etiler Ulus'taki Bellevue Residence projelerini hayata geçiren Astaş Gayrimenkul, İstanbul'un en iyi lokasyona sahip bölgesi Maçka'da “Maçka Residences by Armani Casa” adında A Plus'a hitap eden bir projeye başladı. Proje, Astaş Gayrimenkul'ün, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin(İTÜ) Maçka Kampüsü içerisinde yer alan 7 bin 333 metrekare büyüklüğündeki arazisi üzerinde yer alacak.


İç tasarımı Armani Casa tarafından yapılan Maçka Residences by Armani Casa projesinde rezidans bölümünü Kempinski işletecek. 12, 13 ve 14 katlı 3 bloktan oluşan projede,  70 ile 500 metrekare arasında toplam 170 konut yer alacak. Projenin yatırım miktarı ise 300 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Projenin 2012 yılı başında hizmete girmesi planlanıyor. Metrekare bazında ortalama 10-15 bin dolardan satışa çıkan projede, şu an ki fiyatlar 17 bin doları görmüş durumda. Birçok ünlü yerli ve yabancı ismin daire aldığı belirtilen projenin iki ayda yüzde 80'inin satıldığı belirtiliyor. Projeden daire alan ünlü isimlerden birisi de Toyota'nın Türkiye Distribütörü ToyotaSa'daki Sabancı hisselerini satın alarak adını duyuran.  Suudi şirketi ALJ'in velihatı; Sadi Jameel.


Jameel'in yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğündeki bu penthouse katı için Astaş Gayrimenkul'e 17 milyon dolar ödeme gerçekleştirdiği ifade ediliyor.  Yine edindiğimiz bilgiye göre; bu alışveriş Jameel'in, Astaş Gayrimenkul'un projelerine dönük ilk yatırımı değil.. Sadi Jameel, ayrıca Esentepe'deki Kempinski Residences'de 5.5 milyon dolara ikinci el bir rezidans katı satın almış. Hemen belirtelim; Jameel bu daireyi Astaş Gayrimenkul'den değil,  başka birinden satın almış. 
 

Kaynak: Hürriyet Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz