maritbet girişmaritbet
Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 17-18 Eylül'de gerçekleştirilecek!

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 17-18 Eylül'de gerçekleştirilecek!

Türkiye’de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA’nın Dubai merkezli AYN Group işbirliği ile düzenlediği Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, 17-18 Eylül 2013 tarihinde Kuveyt’te gerçekleşecek

Türkiye'de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA'nın Dubai merkezli AYN Group işbirliği ile düzenlediği Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, 17-18 Eylül 2013 tarihinde Kuveyt'te gerçekleşecek. Ekonomi Bakanlığı'nın da teşvik ettiği zirve, iki ülkenin sektör temsilcilerini buluşturacak.

Mütekabiliyet yasasının avantajlarını da arkasına alan Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013, 17-18 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek. Bu yıl ilk defa düzenlenen zirvede gayrimenkul müteahhitlik şirketleri olmak üzere, GYO, mimar, danışmanlık, bilişim, AVM, perakende, otel, bankacılık gibi alanlarda çok geniş bir katılımcı profilini buluşturacak.

Türkiye gayrimenkul sektörünün lider kurum ve kuruluşlarının desteği ile gerçekleşecek zirvede, beş ayrı konu başlığı ele alınacak. ‘Mütekabiliyetin kaldırılmasının yabancı yatırımcılara getirdiği avantajlar' başlığının ön plana çıkacağı zirvede; ‘Türk gayrimenkul sektörünün bugünü ve geleceği', ‘Türkiye'de gayrimenkul yatırım fırsatları', ‘Türk gayrimenkul sektörüne Kuveyt'ten bakış' ve ‘Arap yatırımının Türkiye'deki geleceği' sektör temsilcileri ve uzmanları tarafından tartışılacak.  Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'ne, Türkiye'den ve Kuveyt'ten bine yakın ziyaretçi kabul edilecek. 

Türkiye'nin payı 3 milyar dolar

Dünya gayrimenkul sektörünün yıllık 1 trilyon dolar iş hacmine sahip olduğunun bilgisini veren INREMA Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, şunları söyledi: “Türkiye olarak bu pazardan 3 milyar dolar ile binde 3 pay alıyoruz. Türkiye'nin bölgesinde lider ülke konumunda olduğunu düşünürsek bu oranlar kabul edilebilir oranlar değildir. Yasanın çıkmasıyla potansiyel ülkelerde bu tarz tanıtımlara ihtiyacımız var. 2023 yılı hedeflerine giden bir Türkiye'nin en önemli gelir kalemlerinden bir gayrimenkul.”

Zirvenin her iki ülke arasında önemli iş bağlantılarının gerçekleşmesine zemin hazırlayacağını sözlerine ekleyen İlgar Kuveyt'in, Mayıs 2012 tarihinde çıkan mütekabiliyet yasasından sonra Türkiye'den en fazla gayrimenkul alan körfez ülkesi olduğunu da belirtti. Kuveyt zirvesi için Türkiye'deki gayrimenkul firmalarından olumlu dönüşleri aldıklarından bahseden Gökhan İlgar, “Zirvenin yapılacağı The Regency Kuwait Hotel'de, Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'nin yanı sıra Birleşmiş Milletler İş Konseyi toplantısı da yapılacak. Bu toplantıya 17 ülkeden yaklaşık 500 iş adamı ve bürokratın katılması bekleniyor. Partnerimiz AYN Group'un girişimleri sayesinde BM iş konseyinin potansiyelinden de istifade edebileceğiz”

Zirveye devlet teşviki

Gayrimenkul sektörünün lokomotif kuruluşlarından Emlak Konut GYO'nun da katılımcıları arasından yer alan zirve Ekonomi Bakanlığı'nın desteğini alıyor. Zirveye Türkiye'den katılmak isteyenler için uygulanan 25 bin dolarlık katılım ücretinin yüzde ellisinin, Ekonomi Bakanlığı tarafından devlet teşviki olarak karşılandığını belirten Gökhan İlgar, “Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasasından sonra devler, gayrimenkul sektörünün yurt dışında tanıtımı için yapılan organizasyonlara da destek vermeye başladı. Ekonomi Bakanlığı dışında, her iki ülkenin büyükelçilikleri, konsolos ve ticari ataşelerin de büyük ilgi ve destek gördük” dedi.

Petrol zenginlerinin yatırım hedefi Türkiye

INREMA Pazarlama Müdürü Mustafa Kılıç ise “Son birkaç yılda ekonominin güvenli bölgeleri sayılan ülkelerdeki sıkıntılar, yatırımcı pozisyonundaki petrol zengini ülkeleri yeni yatırım ve yaşam bölgeleri arayışına yönlendiriyor. Türkiye'nin bu süreçteki sosyo-ekonomik performansı, petrol zengini ülkeler başta olmak üzere diğer Müslüman ülkeler açısından da bir yatırım merkezine dönüştürdü” diyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkan Sönmez Quasar İstanbul'u anlatıyor
  • 18.12.2013 13:34

Türkan Sönmez Quasar İstanbul'u anlatıyor

Viatrans Meydanbey Satış ve Pazarlama Müdürü Türkan Sönmez, Kuveyt Gayrimenkul F ...

Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Sabah fuarı değerlendiriyor
  • 18.12.2013 13:27

Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Sabah fuarı değerlendiriyor

Sheika Fariha Al-Ahmad Al-Sabah, Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'nin detaylarını anla ...

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'nden kareler
  • 18.12.2013 13:24

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'nden kareler

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi yoğun ilgi gördü. Fuarın açılışından kareler emlaktas ...

Murat Tamer Kuveyt Gayrimenkul Zirvesini anlatıyor
  • 17.12.2013 09:16

Murat Tamer Kuveyt Gayrimenkul Zirvesini anlatıyor

Türkiye Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer emlaktasondakika.com'a Kuveyt Gayrimenkul ...

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi anlatılıyor
  • 28.11.2013 17:03

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi anlatılıyor

Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'nin detaylı olarak anlatıldığı toplantının tamamı eml ...

INREMA Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'ni tanıttı!
  • 01.08.2013 09:03

INREMA Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi'ni tanıttı!

Türkiye’de ve uluslararası alanda gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA ...