maritbet girişmaritbet
Konya Numune yeniden yapılacak

Konya Numune yeniden yapılacak

Konya'da 90 yıldır sağlık hizmeti veren Numune Hastanesi, 20 Ekim'de yıkılacak ve yeniden yapılacak.

"Akıllı hastane" unvanını alacak Numune, 3 yıl hastane" olacak şekilde inşa edileceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 20 Ekim 2011 günü ihale edileceğini açıkladığı yeni Numune Hastanesi'nin 25 Ekim 2014 günü hizmete girmesi öngörülüyor.

20 bin metrekare kapalı alanı bulunan hastanede, yeniden inşa edilmesiyle birlikte 85 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 125 bin metrekare alanda hizmet verecek.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM KONYA'DA

Yeni Numune Hastanesi Projesi'nin hükümet adına takibini üstlenen Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, detayları Yeni Meram'la paylaştı. Baloğlu, mevcut hastanenin 6 bloktan oluştuğunu ve 22 bin metrekare alanda 600 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye çalıştığını, ancak ihtiyaca cevap vermede zorluk yaşandığını ifade etti. 2002 yılından sonra AK Parti Hükümeti'nin " Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında Türkiye'nin sağlık hizmetleri konusunda çok hızlı değişim ve ilerleme yaşandığının altını çizen Baloğlu, bu değişimin Konya'ya da yansıdığını söyledi.

AKILLI HASTANEYE DÖNÜŞECEK

Vatandaşın sağlık ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesi amacıyla Numune Hastanesi'nin yeniden inşa edilmesi için 2009 yılında karar alındığını anlatan Baloğlu, yeni Numune Hastanesi Projesi'nde önemli bir aşamaya gelindiğine değindi. Hastanenin yapım ihalesine 20 Ekim'de çıkılacağının bizzat Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu tarafından düzenlenen toplantı ile açıklandığını anımsatan Baloğlu, hastanenin en son teknolojinin yardımıyla "akıllı hastane olacak şekilde inşa edileceğiniz vurguladı.

BÜYÜK YIKIM GERÇEKLEŞECEK

İhaleyi TOKİ üzerinden yapılacağını belirten Baloğlu, Yoğun Bakım Ünitesi'nden başlamak üzere etaplar halinde yıkılması öngörülen Numune Hastanesi'nin yeni projesine Hekimevi ve Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin de dahil edildiğini ifade etti. İnşaat alanının böylece 50 bin 727 metrekareye çıkarıldığını kaydeden Baloğlu, Yeni Numune Hastanesi'nin kapalı alanının 85 bin metrekareye çıkarılacağını, aynı zamanda 40 bin metrekarelik bir otoparka da kavuşacağını söyledi.

Baloğlu, "Projenin tamamlanmasıyla birlikte yapılacak ihalenin ardından yıkılaB günde tamamlanacak. Konya'mızda sağlık hizmetleri daha modern ortamlarda ve en son teknolojik donanımlarla Konyalı hemşerilerimizin hizmetinde olacaktır. Söz konusu otoparkla birlikte bölgedeki trafik sorunu da büyük ölçüde çözülmüş olacaktır" dedi.

HASTANE 5 KAT BÜYÜYECEK

Yeni Numune Hastanesi'nin yapımı sırasında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı doğrultusunda şu anki başhekimliğin bulunduğu binaya dokunulmayacağını vurgulayan Baloğlu, "Proje kapsamında Hekimevi ve iki hastane yıkılmış olacak, ancak yeni hastane mevcut hastanenin 5 katı büyüklüğünde olacak. 500 yatak kapasitesi olacak. Çünkü modern bir hastane yapılacak. Tek kişilik odalar, modern laboratuar merkezleri, toplantı salonları ve idari binaları bulunacak. 'Akıllı hastane' tamamlandığında Konya'ya büyük hizmetler sunacak" şeklinde konuştu.

3 YIL 5 GÜNDE TAMAMLANACAK

İhaleyi kazanan firmaya yer tesliminin ardından Yeni Numune Hastanesi'ni bin 100 günde tamamlanmış olarak geri almayı planladıklarını belirten Baloğlu, "Elbette burada ihaleyi alan firma çok önemli. Projenin daha önce de bitirilme olasılığı var. Projeyi ne kadar erken bitirebilirsek Konya için o kadar büyük avantaj olur. Ben, yeni projenin 3 yıl 5 günden önce tamamlanacağını düşünüyorum. Projesi tamamlanan Yeni Numune Hastanesi'nin 25 Ekim 2014 tarihinde törenle tam kapasite hizmet vermeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konya Karatay'da obruk gölü manzaralı "kervansaray otel"
  • 10.05.2024 15:30

Konya Karatay'da obruk gölü manzaralı "kervansaray otel"

Konya'da restorasyonu tamamlanan Kızören Obruğu'nun yanındaki Selçuklu dönemi es ...

Bakan Kurum, Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı
  • 02.05.2022 12:40

Bakan Kurum, Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namaz ...

Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi santrali Konya'da açılacak!
  • 18.04.2022 12:16

Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi santrali Konya'da açılacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu, Konya Karapınar'da hayata geçird ...

İşte Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş santrali!
  • 11.04.2022 15:31

İşte Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş santrali!

Konya'da yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi san ...

Bakan Kurum: "Ülkemizin çıkarlarını gözeten yenilikçi hiçbir adımdan geri durmayacağız"
  • 21.02.2022 17:49

Bakan Kurum: "Ülkemizin çıkarlarını gözeten yenilikçi hiçbir adımdan geri durmayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Selçuklu Kongre Merke ...

"Nostaljik Tramvay Kafe" müşterilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor
  • 16.09.2021 13:26

"Nostaljik Tramvay Kafe" müşterilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

Konya'da çeyrek asır önce ulaşım amacıyla kullanılan nostaljik tramvay, yap ...