maritbet girişmaritbet
Konutta yeni moda yatırım aracı 1+1 daire

Konutta yeni moda yatırım aracı 1+1 daire

Özellikle 90lı yıllarda görülmeye başlanılan 1 + 1 daireler ilk etapta Türk toplumunda 'sığılmaz* denilerek ilgi görmemişti. Ancak son zamanlarda yapılan projelerin çoğunda 40 ile 80 metrekare arasında değişen bu dairelere rastlamak mümkün

Özellikle 90lı yıllarda görülmeye başlanılan 1 + 1 daireler ilk etapta Türk toplumunda 'sığılmaz* denilerek ilgi görmemişti.


Ancak son zamanlarda yapılan projelerin çoğunda 40 ile 80 metrekare arasında değişen bu dairelere rastlamak mümkün. Türk toplumundaki yaşam tarzındaki ıle£.ş:m. vullanıın rahatlığı ra et bakım yükünü azaltmış olması gibi sebeplerden dolayı 1 + 1 dairelere olan ilgi her geçen gün artıyor.
Her zaman garanti yatırım aracı olarak görülen konut, altındaki ve dolardaki belirsizlikten de faydalanarak yatırım aracı olmaya devam ediyor. Yeni yatırım alanı ise 1-1 daireler.


izmir Emlak Kulübü Derneği (IZEMDERl Yönetim Kurulu Başkanı ve Ra Grup (ienel Müdürü Rıdvan Akgün. TİCARET (iazetesi'ne yaptığı değerlendirmede gayrimenkul yatırımın Türk insanı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek yeni yatırım aracı olarak 1 + 1 dairelerin tercih edildiğini söyledi.
Bankaların cazip faiz oranlarıyla mortgage sistemli konut kredileri verdiklerine değinen Akgün.
*Ev sahibi olmak isteyenler 1+1 dairelere ilgi gösteriyor. Bankadan çektikleri kredilerle ayda 300 ile 500 TL ödeyerek bu dairelere sahip olabiliyorlar. Son zamanlarda 1+1 dairelere olan talep artış gösterdi* dedi.
 

İZMİR MÜTEAHHİDİ 1 + 1'DEN KORKUYOR

İstanbul'un 1 + 1 daireler konusunda çok profesyonel konumda olduğunu söyleyen Akgün. müteahhitlerin 1 + 1 dairelerin metrekaresini 800 Tl. ile bin Tl. arasında sattığını kaydetti.
Akgün. "56 metrekarelik bir daire 56 bin liraya alıcı buluyor. Talebin fazla olduğu 1 + 1 daireler binlerce satıyor" dedi. İzmir'deki yatırımcıların 1 + 1 daire yapmaktan korktuklarının altını çizen Akgün.
10 dairelik bir alandan 30 dairelik 1+1 daire yaparak daha çok para kazanacaklarını dile getirdi.
Akgün. yatırımcıların 1 + 1 dairelerin satışından endişe ettikleri için böyle bir yatırıma girişmediklerini vurguladı.
 

KİRA ÖDER GİBİ KONUT SAHİBİ OLUYORLAR

Müşteri profiline bakıldığında 1 + 1 dairelere her kesimden ilgi duyulduğuna vurgu yapan Akgün.
yalnız yaşamak isteyen, yaşlı.
genç. bay. bayan ya da eşinden ayrılmış kişilerin 1 + 1 daire müşterisi olabildiğini belirtti. Üniversite okumak için İzmir'e gelmiş ve I yıllık üniversite hayatını kiralarla geçirmek istemeyen öğrencilerin bulunduğunu aktaran Akgün.
"Öğrenci aylık .r»00 TL kira vereceğine 1 + 1 daire satın alıyor. Okul bittiğinde de mülk sahibi olurum diye düşünüyor. Artık 1 + 1 daire mantığı ve kavramı Türk insanında yerleşmeye başlıyor* diye konuştu.
 

"GENÇLER GELECEKTEN ENDİŞE ETMİYORLAR"

Bazı kesimler için ekonomik kriz devam ederken bazı kesimlerde ise iyileşme gördüklerini ifade eden Akgün, emlak sektöründe bunun yansımasını gördüklerini ve daha önce krizde boş olan birçok iş yerinin artık dolmaya başladığını dile gelirdi.
Bankalardan kredi çeken kişi sayısında artış olduğunu kaydeden Akgün. sözlerine şöyle devam etti: "Gençler 1 ya da 2 yıllık çalışma hayatlarında enflasyonun çok fazla olmamasını göz önünde tutarak düzenli yaşama geçmek istiyorlar. Geçmişte enflasyonun yüksek olduğunu gören gençler şimdi gelecekten endişe etmiyorlar. Düzenli yaşama geçmek isteyen, çalışma hayatına yeni atılmış kişiler, ilk etapta küçük çaplı yatırım yapmak istiyorlar.
 

Başlarını sokacakları bir ev arzusu ya da yatırım yapmayı düşünenler 50-60 bin Tl. ye 1+1 daire sahibi oluyor. 3+1 dairelerin 150 bin TL. 2+1 dairelerin 100 bin Tl. olduğunu gören gençler ve yeni evliler mortgage kredisi ile kolaylıkla 1-1 daire sahibi olabiliyor."

BATI KÜLTÜRÜ YERLEŞİYOR

Türkiye'de artık batı insanın ilgi ve isteklerine göre yaşam biçiminin oluşturulduğunu ifade eden Akgün. "Günümüz gençliği eğitim ve kültür için dünyayı dolaşıyor. Ortak bir yaşam biçimini ve evrensel bir yaşam biçimini benimsemiş durumda. Önümüzdeki yıllarda 1 + 1 daireler Türk insanının ihtiyacı alarak ön plana çıkacaktır* dedi.
Amerika ve Avrupa'da 18 yaşına gelmiş çocukların ailesinden koparak ayrı eve çıktığını anlatan Akgun. Türkiye de de ekonomisi düzgün ailelerin çocuklarının ayrı eve çıktığını vurguladı. Türkiye'de de bu olgunun yavaş yavaş yerleştiğine değinen Akgün. 1+1 dairelerin bu açıdan bakıldığında da ilgiyi artırdığını belirtti.

 

"MAKET ÜZERİNDEN SATIŞLAR RİSKLİ"

İzmir Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ra Grup Genel Müdürü Rıdvan Akgün, bazı firmaların maket üzerinden satış yaptığına değinerek, insanların gelecekte risk teşkil edecek şekilde borçlandığını söyledi. 'Konutzede' ve 'bankazede' gibi kavramlann dilimize yerleşebileceğini aktaran Akgün, sözlerine şöyle devam etti: 'Birçok firma maket üzerinden satış yapryor. İnsanların bunlara dikkat etmesi gerekir. Bitmemiş bir projeye para yatırıyorlar.
Maket üzerinden alışveriş yapmak sakıncalıdır. Ayrıca bankalar da cazip krediler vererek insanların aklını karıştırıyor. Bankaların müteahhit firmalardan, teminat almadan kredi vermemesi gerekir. Parasını ödeyip borç altına girerek ev sahibi olmak isterken, firmanın kaçma ihtimalini unutmamak gerekir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz