maritbet girişmaritbet
Konutta satışlar yaz mevsiminde tam gaz devam edecek!

Konutta satışlar yaz mevsiminde tam gaz devam edecek!

Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla, gayrimenkul sektörü de satışlarda daha sakin bir döneme giriyor ancak tatil satış ofislerine uğramıyor

Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla, gayrimenkul sektörü de satışlarda daha sakin bir döneme giriyor ancak tatil satış ofislerine uğramıyor. Gayrimenkul kuruluşları yaza özel yeni kampanyalar düzenleyerek, konut almak isteyenleri satış ofislerine çekmeye çalışıyorlar. Yaz aylarında durağan bir döneme girmesi beklenen inşaat sektörü, firmaların düzenledikleri kampanyalarla canlı bir seyir izlemeye devam edecek. 120 aya kadar vade imkânı sunan firmaların bir çoğu, faiz oranlarının da oldukça düşük tutmaya çalışıyor. Bu kampanyaları görenler ise satış ofislerine ziyarette bulunuyor. Bu hafta Emlak Pazarı'nda yaza özel kampanyaları ele aldık. 

Yaz dönemini durgun geçirecek gayrimenkul sektöründe faizler yüzde 1'in üzerinde seyrediyor. Ancak okulların açılması ve Ramazan ayının bitmesiyle, özellikle İstanbul satüık konut piyasasmda bir canlılık yaşanmasını bekleniyor. Eylül ayından itibaren sektörde, bahar aylarındaki satışlardan daha iyi bir performansın yakalanacağı düşünülüyor. 
 
Bu hafta Emlak Pazarı'nda yaza özel kampanyaları ele aldık. Yaz tatilinin başlamasıyla gayrimenkul sektörü de durgun bir döneme girerken tatil kampanyalar sayesinde satış ofislerine uğramıyor.
 
Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla gayrimenkul sektörü de satışlarda daha sakin döneme giriyor. Gayrimenkul kuruluşları yaza özel yeni kampanyalar düzenleyerek konut almak isteyenleri satış ofislerine çekmeye çalışıyorlar. Yaz aylarında durağan bir döneme girmesi beklenen inşaat sektörü, firmaların düzenledikleri kampanyalarla canlı bir seyir izlemeye devam edecek. 120 aya kadar vade imkanı sunan firmaların bir çoğu, faiz oranlarını da oldukça düşük tutmaya çalışıyor. Bu kampanyaları görenler ise satış ofislerine ziyarette bulunuyor. Bu hafta Emlak Pazarı'nda yaza özel kampanyaları ele aldık.
 
Eylülde toparlanma
 
Yaz dönemini durgun geçirecek gayrimenkul sektörünün faizlerin yüzde l'in üzerinde seyretmedi ve Ramazan 'm da etkisiyle daha da yavaşlaması ancak okulların açılması ve Ramazan ayırım bitmesiyle özellikle İstanbul satılık konut piyasasında bir canlılık yaşanmasını bekleniyor. Eylül ayından itibaren sektörde bahar aylarındaki satışlardan daha iyi bir performansın yakalanacağı düşünülüyor.
 
SAKLIHAN'DA 60 AY VADELİ KAMPANYA
 
Satışı devam eden ve inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığı Saklıhan Konakları'nda banka kredisiyle ev almak isteyenlere 60 ay vade ve yüzde 0.89 faiz seçeneğini sunulurken daha uzun vade düşünler için de 120 aya kadar yüzde 1.05 faiz oranı sunuluyor. Beylikdüzü'nde yükselen Saklıhan Konakları 288 daire ve 34 mağazadan oluşuyor. 140 metrekareden 310 metrekareye kadar daire seçeneklerinin yer aldığı Saklıhan Konakları'nda metrekare satış fiyatı 2 bin 400 TL'den başlıyor. 
Saklıhan Konakları 12 bin metrekaresi yeşil ve peyzaj alanı olmak üzere18 bin 600 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Projedeki daireler; ankastre mutfak ve klimalı olarak teslim edilecek. Aralık 2012'de teslim edilecek olan Saklıhan Konakları'nda 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks dairelerin hepsi iki adet açık yüzme havuzunun bulunduğu peyzaj alanını görüyor. Aralık2010'da temeli atılan Saklıhan Konakları'ndaki dairelerin yarıya yakını satılırken mağazaların satışı da devam ediyor.
 
LANSMAN ÖNCESİ FİYAT AVANTAJI
 
Keleşoğlu Depar Teknik Yapı ve Teleset Mobilya işbirliğiyle hayata geçirilen Ve Güneşli projesi üç blokta 214 daireden ve ticari ünitelerden oluşuyor. Havalimanına ve anayollara ulaşımı yakın olan Ve Güneşli projesinde satışlar başladı. Proje 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacak. Proje lansman dönemi öncesi fiyat avantajları da sunuyor. Metrekare fiyatlan 3 bin- 4 bin500 TL arasında değişen projede lansman sonrası fiyatların artacağına dikkati çeken Konsorsiyum sözcüsü Ahmet Fırat, "Önümüzdeki 2 yıl içinde bölgedeki en düşük metrekare fiyatları 5 bin TL'den başlayacak. Güneşli her geçen gün değerlenen bir lokasyon. Yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi büyük. İstanbul'un en hızla değerlenen bölgesinde sıra dışı ve şık bir projede erken dönem avantajlarıyla yer almak isteyen konut alıcılarını bekliyoruz" diye konuştu.
 
STÜDYO 24'TE İKİNCİ BLOK SATIŞA ÇIKTI
 
Ispartakule Bahçeşehir'in merkezinde yer alan Türk-İtalyan ortak yapımı Stüdyo 24'te yer alan 500 stüdyo dairenin yansı iki haftada satıldı. Projenin B bloğu 74 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 7 bin 400 TL'den başlayan peşinatlarla satışa sunuluyor. Sadece 1+1 ve 1+0 stüdyolardan oluşan Stüdyo 24 sakinlerine 38 metrekareden 207metrekareye kadar uzanan tamamı geniş yaşam felsefesi ile projelendirilmiş farklı seçenekler sunuyor. İdeal büyüklüklerde tasarlanmış stüdyolar anlamsız alanların getirdiği yüksek satış fiyatlarım ve daire giderlerini ortadan kaldırıyor. Ekonomik ve pratik ev yaşamım eğlenceli ortak alanlarla farklı bir deneyime dönüştürüyor. Kısa sürede gençlerin ve yatırımcıların gözdesi olan Stüdyo 24 Cathay İleri Projeler tarafından inşa ediliyor. Firma projeyi İstanbul'un farklı bölgelerine ve diğer illere taşımayı hedefliyor.
 
KARLIVADİ'DE 2 KONUT 
 
İzmit Büyük Derbent'te Yakon İnşaat tarafından inşa edilen Karlı Vadi Konakları'nda son iki konak sahiplerini bekliyor. İstanbul'a 100, Kocaeli'ne 15 kilometre mesafede yer alan Karlı Vadi Konakları, çevre düzenlemesi, doğalgaz bağlantılı, ısı ve su yalıtımlı binalarıyla bölgenin en özel projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. 40 evin yer aldığı Karlı Vadi Konakları'nda 30 adet 124 metrekarelik dubleks ve 10 adet 191 metrekarelik tripleks konut bulunuyor. Bina kalitesi, özel ısı yalıtım sistemleri, su ve doğalgaz sistemleri ile dört mevsim yaşama imkanı da sunuyor. Karlı Vadi Konakları'nın içinde ayrıca sadece konak sakinlerine özel olarak tasarlanmış sosyal yaşam alanı olan Kulüp Karlı Vadi de yer alıyor. Toplam 600 metrekareden oluşan Kulüp Karlı Vadi'de 300 metrekare açık havuz, ısıtmalı kapalı havuz, fitness salonu, sinema salonu gibi alanlar var. 
 
ESKİ EVİ PEŞİNAT SAYIYOR YERİNE YENİ VİLLA VERİYOR
 
Yalçınlar Group'un, Büyükçekmece Gölü kıyısında inşa ettiği Gölmahal Villaları, yeni kampanya düzenliyor. Eski evi peşinat olarak sayan kampanyada, alıcılar dilerse kredi kullanarak kalan tutarı kira öder gibi tamamlayabiliyor. Mart 2013 'de teslim edilecek olan Gölmahal Villaları'nda, fiyatlar villaların büyüklüklerine göre 1 milyon 295 bin dolar ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişiyor. Gölmahal Villaları, 92 bin 470 metrekarelik bir alanda sadece 38 villadan oluşuyor. Villalar, büyük bahçeleri, her eve ait müstakil havuzları, göl manzaralı konumları ve farklı mimarileriyle de dikkat çekiyor. 
Türkiye'nin ödüllü mimarları Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Gölmahal Villaları, doğaya saygılı inşa ediliyor. Sitede kurulan rüzgar tribünü ile Gölmahal kendi elektriğini kendisi üretiyor. 
 
GARDENPLANET'TE METREKARE FİYATI 2 BİN 950 LİRADAN BAŞLIYOR 
 
Şenkaya İnşaat'ın İstanbul'un yeni iş ve yaşam merkezi Kurtköy'de inşa ettiği Gardenplanet projesi, 21 bin metrekare arazi üzerine kurulu, yüzde 70'i yeşil alandan oluşan bir proje olarak hayata geçiyor. Doğa ile iç içe yaşamak isteyenler için tasarlanan Gardenplanet'te kat bahçeleri, göletlere uzanan teraslar, açık ve kapalı havuzlar, spor alanları, parklar ve kafeler yer alıyor. Toplam 370 dairenin yer aldığı projede, metrekare fiyatı 2 bin 950 TL'den başlıyor. İş Bankası tarafından hazırlanan 0.83'ten başlayan oranlarla 120 aya kadar konut kredisi kullanılabilen Gardenplanet'te 1+1'den 4+1'e, bahçe katlarından, teraslı dairelere kadar seçenekler yer alıyor. 1+1 daireler 129 bin 830 TL ile 201 bin 779 TL, 2+1 daireler 211 bin 482 TL ile 411 bin 770 TL, 3+1 daireler ise 394 bin 225 TL ile 536 bin 710 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Projeleri tasarlarken gayrimenkul alanında uzman kadrolar ile çalıştıklarını ve mimari projelerin ilk aşamasından itibaren tüketici beklentilerine cevap verecek şekilde nitelikli yaşam alanları tasarladıklarım söyleyen Ferruh Şenkaya, "İstanbul gibi büyük bir metropolde insanların trafiğe girmemesi önemli" dedi. 
 
Meltem KARA / Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...