maritbet girişmaritbet
Konuta bayram ‘kampanyayla’ geldi

Konuta bayram ‘kampanyayla’ geldi

Ramazan ayı nedeniyle düşük seyreden konut satışlarını canlandırmak için kampanyalara ağırlık veren firmalar 1 ay boyunca adeta bayram yaptı!

Ramazan ayının birkaç yıldır yaz aylarına denk gelmesi, üstelik bir de tatil sezonuyla birleşmesiyle birlikte gayrimenkul firmaları oldukça düşük bir satış dönemi geçiriyordu. Ancak bu yıl okullar kapanmadan başlayan Ramazan ayına düzenledikleri kampanyalarla hız vermeye çalışan firmalar, sektörü hareketlendirmeyi de başardı. Öyle ki dönem boyunca yapılan kampanya ve satışların ardından şimdi de 9 günlük bayram tatiline özel fırsatlar sürüyor, satış ofisleri bayram mesaisi yapıyor. konuta bayramı getiren kampanyalı satışlar arasında 0 faiz imkanları, vade seçenekleri, indirimler gibi pek çok paket yer alıyor. 

‘Satış tam gaz'

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, sektörde ‘Ramazan ayında satış olmaz' gibi bir önyargının hakim hale geldiğini belirterek, ancak yapılan kampanyalarla bu durumu değiştirdiklerini söyledi. Aşçıoğlu, “Kampanyalarımız ile hem Dubai hem de İstanbul'daki projelerimizden satışlar yaptık. Ramazan ayında satış o fisimize ziyaret sayısı azalmadı yalnız son ha  ftaya doğru yaklaşan tatilin de etkisiyle biraz düşüş gözlemledik” dedi. 

Uygun fiyatlar…

Yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayında birkaç yıldır sektörün ilk haftayı durağan geçirse de sonra satışlardaki hareketliliği gözlemlediğini anlatan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, bu yıl ise sektörü kampanyaların canlandırdığını dile getirdi. Demir, yıl içinde yaşanan olumsuzluklar, terör olayları ile yüksek seyreden faiz oranlarına karşı sektörü hareketlendirmeye çalıştıklarına vurgu yaparak, “Bu durağanlığı bizler düzenlediğimiz kampanyalarla hareketlendirmeye çalıştık. Düzenlediğimiz kampanyalardan faydalanan müşterilerimiz de oldu. Tüketiciler daha uygun şartlarda konut sahibi oldu. Yakın dönemde konut almayı planlayan tüketiciler için Ramazan ayı ve bu ayı kapsayan kampanyaları değerlendirmeleri durumunda kârlı çıkacaklarını öngörüyorum” diye konuştu. 

‘Ruslarla bahar havası sektöre de yansır'

Rusya başta olmak üzere çevre ülkelerle ilişkilerin düzelmesi adına atılan adımların sektöre yansımlarının da yıl sonuna doğru görüleceğini ifade eden sektörün önemli oyuncuları, bu sayede yabancıya satışta daha olumlu bir dönem yaşanacağını vurguladı. Cenk Aşçıoğlu, “Türkiye ve Rusya, birbirinin değerini bu kriz ile daha iyi anladığını düşünüyorum. Rusya ile politik anlamda oluşan bahar havasının özellikle yıl sonuna doğru sektöre olumlu yansımalarını göreceğimize eminim. İki ulkenin ilişkilerinin bundan sonra eskisinden de güçlü olacağını düşünüyorum” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Selenium Park’tan özel bahçe tahsisli daireler!
  • 15.09.2022 14:28

Selenium Park’tan özel bahçe tahsisli daireler!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır kaliteli ve konforlu yaşam alanları inşa eden, ...

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak
  • 10.07.2022 09:43

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak

Uzun bayram tatilinde İstanbul Avrupa Yakası’nda enerji talebinde düşüş öngörüls ...

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...