maritbet girişmaritbet
Konut yatırımcısı Türkiye yerine yurtdışını tercih ediyor!

Konut yatırımcısı Türkiye yerine yurtdışını tercih ediyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de giderek artan konut fiyatları nedeniyle yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Türkiye’nin büyük kentlerindeki bir dairenin bedeliyle, Londra ya da Miami'de konut almanın mümkün olduğunu belirten Çalgır, yatırımcıların yüksek kira getirisi nedeniyle de yurtdışını tercih ettiklerini söyledi.

Konut almak artıks lüks oldu

Son 2 - 3 yıldır gayrimenkulün artık bir lüks haline geldiğini vurgulayan Hasan Can Çalgır, “İnsanların en temel ihtiyaçlarının başında barınma geliyor. Barınmanın karşılığı olan gayrimenkuller de hiçbir şekilde lüks sayılmamalıdır aslında. Bu bir ihtiyaçtır; ama ne yazık ki ülkemizde artık konut almak lüks oldu. İzmir başta olmak üzere ülkemizdeki bir çok kentte TOKİ’nin ürettiği konutların fiyatları bile çok yüksek. Bunun ana nedeni inşaat malzemelerindeki maliyet artışı. Bu konuyla ilgili siyasi otorite hiçbir şekilde çözüm yoluna gitmiyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik konjonktürden dolayı maliyetlerin indirilmesi düşünülmüyor” diye konuştu.

Çalgır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde yurt dışına yatırım konusunda özellikle İngiltere ön plana çıkıyor. Fiyatların Türkiye'ye yakın olmasından dolayı daha kolay satın alınabilen ve kira getirisi de yüksek olan Kuzey Kıbrıs, Karadağ ve Kuzey Avrupa ülkelerine talep de giderek artıyor”

Yeni ofislerle büyüyoruz

GHO olarak güçlendirdikleri hizmet altyapısıyla 2024 yılında yeni ofislerle büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Hasan Can Çalgır, şu bilgileri verdi: “Ege Bölgesi ağırlıklı olmak üzere; yeni ofislerle hizmet ağımızı güçlendireceğiz. İzmir'de Foça, Dikili, Buca, Güzelbahçe ayrıca, Muğla Merkez, Marmaris ve Antalya'da ofisler açmak için görüşmelerimiz sürüyor. Bunun için Şubat ayında yeni bir franchise direktörünü görevlendireceğiz. Bu konuda bize gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Barınma ihtiyacı ötelenebilecek bir konu değil. Talepler gelmeye devam ediyor. Şu anda herkes seçimi bekliyor. Bir yandan inşaat ve işçilik maliyetleri de yükseliyor. Bu nedenle fiyatlar henüz artmamışken, imkanı olanlar konut alımı yapmak için önemli bir avantaja sahipler”

  • Etiketler:

Yorum Yaz