maritbet girişmaritbet
Konut yatırımcıları arsaya yöneldi!

Konut yatırımcıları arsaya yöneldi!

Konut fiyatları ve yüksek faiz oranlarından dolayı konut yatırımcıları, bütçelerine uygun arsa ve tarlaları tercih etmeye başladı.

Konut fiyatları ve konut kredisi faiz oranlarındaki yaşanan artışlardan dolayı, yatırımcılar arsa ve tarlalara yöneldi. Ticari gayrimenkul, arsa ve tarla satışları yatırımcıları çekmeye devam ediyor.

Konut fiyatlarının tavan seviyelere çıkması, insanların enflasyon karşısında ayakta durma çabası ve deprem gibi nedenlerle yatay mimariye artan ilgi, arsalara ciddi bir yönelim oluşturdu. Altyapı çalışmalarının yapıldığı ve gelişmekte olan bölgelerde iyi bir arsa yatırımı yapmak, yatırımcılar tarafından daha fazla tercih edilmeye başladı.

Arsaya yapılan yatırımların artmasında, potansiyel gelir fırsatları, yatırımcıların portföyünü çeşitlendirme ihtiyacı ve doğa içinde huzurlu bir yaşam arzusu gibi sebeplerde yer alıyor.

Son 4 yılda arsa fiyatları yüzde 530 arttı!

Son 4 yıl içerisinde Türkiye geneli arsa fiyatlarında yüzde 530 oranında bir artış yaşandı. Arsa yatırımı için en çok fırsat veren bölgeler; Kuzey Ege, Çanakkale, Manisa ve Yalova, en çok yatırım yapılan bölgeler ise Bursa, Çanakkale, Edirne ve İzmir olarak kaydedildi. 

Tıny House arsalarına ilgi artıyor

Şehir yaşamının hızla artan kalabalığı ve günlük hayatın koşuşturmaları, insanları sakin ve doğayla iç içe bir yaşam alanı arayışına sokuyor. Bu nedenle de, şehir yaşamının sıkıntılarından kaçmak ve daha huzurlu bir yaşam alanı oluşturmak isteyen insanlar, getiri potansiyeli yüksek olan arsa yatımlarını tercih etmeye başladı. İnsanların doğal yaşama artan ilgisi sebebiyle, bu tarz kanunlara uygun arazilerin kıymeti de artıyor. Bu artan ilgilerden dolayı Tiny House arazileri yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. 

Tüm altyapının tek elden sağlanması sebebiyle kişilere düşen maliyetler azalıyor. Güvenlik, sosyal alan gibi hizmetlerin bulunmasından dolayı ve kişilere doğayla iç içe yeni bir konfor alanı oluşturması sebebiyle de Tiny Houselere ilgi günden güne artıyor. 

Arsa her zaman altın ve konuta göre daha fazla getiri sağlıyor

Arsalar 1/1000 uygulama imar planında olan ve üzerinde konut, otel, hastane gibi yapıların yapılabildiği yerlerdir. Arzı mümkün olmayan bir yatırım aracı olması sebebiyle doğru yerden ve doğru fiyatla alınan bir arsa her zaman altın ve konuta göre daha fazla getiri sağlıyor. Arzı mümkün olmayan bir yatırım aracı olması sebebiyle de doğru yerden ve doğru fiyatla alınan bir arsa her zaman altın ve konuta göre daha fazla getiri sağlıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz