maritbet girişmaritbet
Konut sektörünü terör olayları vurdu

Konut sektörünü terör olayları vurdu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son zamanlarda gerçekleşen terör olayları konut sektörünü durma noktasına getirdi.

Yatırımların ertelendiği, turizm rezervasyonlarının iptal edildiği bölgede, konut sektörü de olaylardan nasibini aldı. Bölgede temeli atılan birçok inşaat durdu. Vatandaşlar konut alma düşüncelerini ileri tarihlere erteledi.

SALDIRILAR YATIRIMLARI ETKİLEDİ

Güneydoğu'da 20 yıldır müteahhitlik yapan Bedirhan Akyol, yatırımlarının tamamının bölgede olduğunu belirterek, istikrar istediklerini söyledi. Bu savaş sadece dış güçlere fayda getirir, Türkiye'deki insanlara bir faydası olmaz. Diyarbakır'da bu savaş sürdüğü sürece hiçbir sektör ilerlemez. Terör saldırıları, ciddi bir şekilde yatırımları etkiledi. Satışlar sıfır, hiçbir şekilde iş yapamıyoruz. 50 milyona yakın yatırım yaptık. Yatırımlarımızın hepsi durdu” dedi.

FİYATLAR DÜŞÜYOR

Mardin'de emlakçılık yapan Ata Şahin, seçim süreci ile emlak sektöründe yaşanmaya başlanan durgunluğun, PKK'nın saldırıları ile birlikte daha da kötüye gittiğine dikkat çekerek, “İnşaat ve emlak sektörü ciddi bir düşüş içerisinde. Temelleri atılmış inşaatlar durduruldu. Kimse önünü göremiyor. Ev ve arsa satışlarında ciddi bir durgunluk yaşanıyor. Halk belirsizlik ve çatışmalı süreç nedeni ile ev satın almıyor” diye konuştu.

Satışların durmasının yanı sıra fiyatlarda da ciddi düşüşler yaşandığına dikkat çeken Mardinli emlakçı Rayıf Demir ise şunları kaydetti:
“Mardin'de sanayi istenilen düzeyde değil. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sayesinde ticaretimizi sağlıyorduk. Ancak bu olaylar nedeni ile gelmiyorlar. Korku içindeler. Bazıları sahibi oldukları ev ve arsaları satışa çıkarmış durumda. Yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Memleketimiz için hayırlı olan tek şey barış.”

SATIŞLAR DİBE VURDU

Siirt'te emlakçılık yapan Muhsin Kebapçı ise, 7 Haziran'dan sonra hızla dibe vuran konut satışlarının terör saldırıları ile birlikte tamamen durduğunu dile getirdi. Kebapçı, vatandaşların kendi gayrimenkullerini satmaya çalışarak, başka illerden konut almak istediğini anlatarak, “2014 tarihinde yaklaşık 950 konut satılırken, 8'inci ayda olmamıza rağmen satılan konut sayısı 150 ile 200'ün üzerine çıkmadı. Ayrıca, seçim öncesi 300 bin liraya satılan arsalar bugün 150 ile 200 bin liraya alıcı bulamıyor” dedi.

"SATIN ALMAK YERİNE KİRALAMAYI TERCİH EDİYORLAR"

Diyarbakır'da emlakçılık yapan Vedat Kazanççı da, yaşanan son olaylarla birlikte konut satışlarında büyük bir azalma olduğuna dikkat çekti. Ev fiyatlarının düştüğüne işaret eden Kazanççı, insanların yaşanan olaylar nedeniyle tedirgin olduğunu ve bu yüzden daha güvenli yerlere taşındığını, konut almak yerine de kiralamayı tercih ettiğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır ve Güneydoğu'nun ilk Millet Bahçesi havadan görüntülendi
  • 15.08.2019 14:39

Diyarbakır ve Güneydoğu'nun ilk Millet Bahçesi havadan görüntülendi

Terör olayları sonrası yeniden yapılandırılan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Millet ...

Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül'ün ailesine yeni ev!
  • 21.11.2017 17:20

Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül'ün ailesine yeni ev!

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül'ün köy ...

Güneydoğu'da konut satışları artıyor
  • 27.10.2017 12:41

Güneydoğu'da konut satışları artıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörün etkilerinin giderek ortadan kaldırılması k ...

TOKİ, terör mağdurlarını yuvalarına kavuşturacak!
  • 09.07.2017 12:10

TOKİ, terör mağdurlarını yuvalarına kavuşturacak!

TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan 4 bin 600 konutun yapımı sürüyor. ...

Yeni Sur, göz kamaştıracak!
  • 27.03.2017 11:23

Yeni Sur, göz kamaştıracak!

Terör örgütü PKK'nın yakıp yıktığı kentlerden biri olan Şırnak yeniden inşa edil ...

Güneydoğu'da 35 bin konutun yapımına başlandı!
  • 27.01.2017 12:46

Güneydoğu'da 35 bin konutun yapımına başlandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Şehircilik Şurası'nın açılışındaki konuşmasında Güneyd ...