maritbet girişmaritbet
Konut sektörünü 2015'te neler bekliyor? İşte detaylar...

Konut sektörünü 2015'te neler bekliyor? İşte detaylar...

Emlak Hakkında Herşey programının bugünkü konukları Hamit Demir ve Hasan Topaloğlu oldu.

Yavuz Karaman'ın hazırlayıp uzman olarak katıldığı programın bu haftaki konukları Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ve EVRA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu oldu. 

Emlak sektörünün önde gelen programlarından Emlak Hakkında Herşey'de bugün 2014 konut sektöründe yaşanan gelişmeler, Mütekabiliyet Yasası, 2015'e dair konut öngörüleri değerlendirildi. 

Konut sektörü için 2014'ün harika bir yıl olmadığını fakat iyi tarafından bakmak gerektiğini belirten Yavuz Karaman önemli açıklamalar yaptı. Karaman “Gayrimenkul sektöründe işler çok çok kötü gitmedi. Bu kadar olumsuzluk ve iniş çıkışlara rağmen geçen seneden çok düşük bir yıl değil… Yatırımcı yine yatırımını yapıyor. Alıcı tarafından zaten her zaman bir talep var ve uzun bir süre devam edecek.” dedi. 

Yılda 500 bin konut satıldığını, kentsel dönüşüm ile gayrimenkul sektöründe fiyatların canlı tutulduğunu belirten Yavuz Karaman, bununla ilgili daha iyi bir düzenleme olsa kentsel dönüşümde 2014'ün çok harika geçebileceğini ifade etti. Onun dışında 2014'ün çok kötü bir yıl olmadığını söyledi. 

Konut sektörünün 2014 değerlendirmesini yapan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2014'ün 2013'e göre çok güzel olduğunu, çünkü 2013'ün son çeyreğinde Türkiye'de olan sıkıntıların, 2014'ün de ilk çeyreğinde yaşanan olayların, 2014'te 2 seçimin olmasının bazı aksamaları beraberinde getirdiğini belirtti. 

Demir “Baktığınız zaman 2013'te Gezi Parkı dışında herhangi bir seçim ve olumsuzluk yoktu. Bu nedenle 2014, 2013'e oranla daha iyi geçti.” dedi. 

İnşaat sektörünü 2014'te etkileyen en önemli konunun inşaat malzemelerine gelen 'zam' konusunun olduğunu belirten Hamit Demir, “Zam olmasaydı sektör biraz daha hareketli geçebilirdi. İnşallah 2015'in 2014'e göre daha iyi geçeceğini öngörüyorum” dedi.

2014 yılının 4. çeyreğini ele alan EVRA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu, 2014'te aslında önceki yıla oranla yeterli bir artış yaşanmadığını fakat finali iyi yaptığımızı ifade etti. Bu hızla ve bu trendle 2015'e gireceğimizi aktaran Topaloğlu 2015'in de ilk 6 ayında bir genel seçim yaşanacağını aktardı. “2014 sonuçlarına göre genel seçimler çok büyük bir kriz olarak görülmüyor. 2014'te 2013'e göre büyük bir konut satışının yaşanması 2015'te de daha iyi bir gelişme yaşanacağını işaret ediyor.” dedi. 

Yabancıların Mütekabiliyet Yasası ile Türkiye'den konut alımını değerlendiren Hamit Demir, özellikle Avrupa Yakası'na ilgi gösterildiğini dile getirdi. Bunun nedeninin şehrin merkezine ve havaalanlarına yakınlık olduğunu aktaran Demir, 2013 Mart seçimlerinden sonra yabancılarda da ekonomik durumu iyi olan insanların yani B ve A sınıfı insanların talep gösterdiğini ve bundan Demir İnşaat olarak paylarını aldıklarını ifade etti. Demir, yasanın ve oturma izinlerinin çıkması ve devlet kademelerinde kolaylık sağlanmasının bu konuda önemli bir gelişme sağladığını ifade etti.  

Konut fiyatlarına dair değerlendirmede bulunan Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, “ Fiyatlar artıyor. Artmasının da nedenleri var: İnşaat maliyetleri sürekli artıyor, arsa maliyetleri sürekli yükseliyor, kamunun vergi yükü var. Tüm bunlar birleşince inşaatçı tüketiciye yansıtıyor ve konut fiyatları yükseliyor. Belki sıfır konutların fiyatları eskisi kadar artmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. 

Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!
  • 17.05.2022 09:15

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" prog ...

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor
  • 01.12.2021 09:24

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; 'Zam gelecek’ beklentisiyl ...

Hasan Topaloğlu, Sahil Konakları projesini anlatıyor!
  • 24.03.2016 17:43

Hasan Topaloğlu, Sahil Konakları projesini anlatıyor!

Evra Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu, Pendik'teki Sahil Konakları p ...

Yavuz Karaman, Ali Ağaoğlu'nu ağırladı!
  • 12.01.2015 15:14

Yavuz Karaman, Ali Ağaoğlu'nu ağırladı!

Ali Ağaoğlu, Yavuz Karaman'ın her pazartesi Cnbc-e'de yayınlanan Emlak Hakkında ...

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!
  • 15.12.2014 14:53

Şemsettin Aydın ve Ali Nuhoğlu, Emlak Hakkında Herşey'de!

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman'ın her hafta yer aldığı Emlak Hakkında Herşey p ...

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı
  • 09.12.2014 10:56

Yavuz Karaman, Ömer Faruk Çelik'i ağırladı

Gayrimenkul Uzmanı Yavuz Karaman, Cnbc-e'deki Emlak Hakkında Herşey programında ...