maritbet girişmaritbet
Konut satışlarındaki tuhaflık

Konut satışlarındaki tuhaflık

TÜİK, tapu kayıtlarına dayanan konut satış istatistiklerinde ilk çeyrek döneme ilişkin sonuçları geçen hafta açıkladı

 

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tapu kayıtlarına dayanan konut satış istatistiklerinde ilk çeyrek döneme ilişkin sonuçları geçen hafta açıkladı. İlk çeyrekteki konut satışları resesyon sırasındaki seviyenin de altına düştü.

Yayınlanan verilere bakılırsa ilk çeyrekte konut satışlarında ciddi bir düşüş var.Bu yıl ilk çeyrekte satılan konut sayısı 85.857 olarak görülüyor.Oysa geçen sene aynı dönemdeki verilere bakarsak satılan konut sayısı 108.861 di.Buna göre konut satışlarında yıllık bazda %21.1 oranında gerileme var.İlk çeyrekteki konut satışları geçen yılın son çeyreğindeki konut satışlarının da epey altında .Geçen yıl son çeyrekte 116 bin 229 konut satılmıştı.Buna göre ilk çeyrekte satılan konut sayısı geçen yılın son çeyreğine göre %26.1 düşmüş bulunuyor.
 
Geçen yılki ikinci çeyrekte konut satışlarında inanılmaz bir patlama yaşanmıştı.O dönem bazı konutların satışına vergi indirimi getirilmişti.Bu durumuda göz ardı etmemek gerekir.Suni bir satış sonrasında oluşan satışın arkasından bu yıl ilk çeyrekte gerçek satış rakamlarını gördüğümüzü söyleyebiliriz.
Eğer bu rakamlar gerçeği yansıtıyorsa, konut satışlarında resesyon dönemini bile aratan bir çöküş var demektir.
Kaynak: Sabah Emlak

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz