maritbet girişmaritbet
Konut Konferansı 2013’ün uzmanları yeni yollara ışık tuttu

Konut Konferansı 2013’ün uzmanları yeni yollara ışık tuttu

Dünyaca ünlü mimarlık ödüllerinin sahibi uzman konuşmacılardan konut tasarımında yeni yolları konuşuyor

Konut Konferansı 2013”, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan “konut”u, sektörün günümüzde yaşadığı değişimler ile birlikte mercek altına almak ve yeni modeller arayışını tartışmaya açmak üzere, “Yeni Yollar” teması ile 21 Kasım 2013 Perşembe günü YEM'de düzenlendi. 

İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü RIBA'nın en prestijli üç ödülünü alan tek mimarı ve ayrıca 2012 yılında “Yılın Mimarı” ve “Yılın Konut Mimarı” seçilen Alison Brooks'tan, 2013 Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi sosyal tasarımcı tamassociati'nin Kurucu Ortağı Simone Sfriso'ya konusunda uzman pek çok ünlü konuşmacı Konut Konferansı'nda yer aldı!

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Konut Konferansı'nda dünyaca ünlü uzmanlar ülke ekonomisi ve Türk yapı sektörünün lokomotifi olan “konut”u, sektörün önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişim ve dönüşümler ile birlikte mercek altına aldı. Çuhadaroğlu, Kale Kilit Dış Ticaret, Optimum Proje & Danışmanlık ve Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda; Vorne sponsorluğunda ve Ulus Yapı alt sponsorluğunda düzenlenen konferans, YEM Etkinlik Salonu'nda 21 Kasım 2013 Perşembe günü gerçekleştirildi. “Konut Konferansı 2013”ün temasını ise değişen kentlerin farklılaşan barınma ihtiyaçları çerçevesinde “Yeni Yollar” teması oluşturdu. 

Tüm gün sürecek konferansın moderatörlüğünü, dünyanın birçok farklı ülkesinde bulunarak iş çözümleri yaratan, portföy stratejisi, risk yönetimi ve finansman konularında deneyimli öncü küresel gayrimenkul firması Cushman & Wakefield'in Yönetim Kurulu Başkanı, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur üstlendi. 

Gayrimenkul geliştirme sektöründe “konut” a dair gelecek vizyonlarını ortaya koymak ve tüm paydaşlara yol gösterecek yenilikleri masaya yatırmak adına “Türkiye'de Konut Sektörünün Geleceği ve Yeni Yollar” panelinde Haluk Sur'a, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Başkan Yardımcısı Ali Dumankaya ile Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı ve İSGİD Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı eşlik etti. 

Konut sektöründeki yeni pazar arayışlarında konut üretimini etkileyen itici güçlerden olan ana sponsorlarımızsa alanlarındaki uzmanlıklarını Yapı-Endüstri Merkezi Organizasyon Grup Yönetmeni Banu Uçak yönetimindeki oturumda izleyicilerle paylaştı. Çuhadaroğlu Pazarlama Müdürü Halit Güral, Kale Kilit Dış Ticaret Genel Müdürü Cavit Doğan ve Optimum Proje&Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Burak Özsaraç'ın katılacağı bu oturumda hem moderatör hem de izleyici soruları etrafında Türkiye ve yurtdışı deneyimleri, pazar konumları, ürün yenilikleri, yönetmelik uygulamaları ve disiplinler arası çalışma tutumları masaya yatırıldı.  

Farklı alan ve ölçeklerde konut geliştirme tiplerini mercek altına almak adına Konut Konferansı bu yıl “Türkiye'den Vaka Etüdleri” bölümüne ev sahipliği yaptı. Hem yurtiçi hem de yurtdışı arenada çeşitli ödüllere layık görülen İPERA25 (Alataş Consulting&Architecture), İstanbul Inn Levent (Mental Design Works), NOXX Apartmanı (CM Mimarlık) ve Palivor Çiftliği (Oral Mimarlık) projeleri ofis direktörlerinin sunumlarıyla izleyicilerle buluşurken, Konut Konferansı 2013 kapsamında katılımcılara özel sunulacak Siemens Ev Aletleri Lounge'unda Vaka Etüdleri Sergisi yer aldı. 

Orta Direği Ev Sahibi Yapmak – Mümkün mü?
Konut Konferansı 2013, dünyaca ünlü mimarlık ve geliştirme ofislerinden uzmanlar ağırladı. Orta ve düşük gelir grubuna kaliteli sosyal konut geliştiricisi Pocket'ın CEO'su Marc Vlessing, İngiltere'de devlet desteğiyle ilk kez konut sahibi olacaklar için gerçekleştirilen yeni bir konut programını masaya yatırdı. Vlessing bu programla, büyüyen genç neslin konut gereksinimlerinin karşılanması için kamu ve özel sektörlerin birlikte nasıl çalışması gerektiğine dikkat çekerek talep edilen ekonomik, yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımlarla genç profesyonellere yönelik kozmopolit konutları tanımladı.

Mutluluğu Yeniden Düşünmek
Tasarım araştırma atölyesi Cibic Workshop'ta sürdürülebilirlik, sosyal konut, ekoloji, şehircilik ve malzeme üzerine deneysel çalışmalar yürüten Aldo Cibic, Konut Konferansı 2013'ün bir diğer anahtar konuşmacısıydı. Cibic, 12. Venedik Mimarlık Bienali'nde ilgililerle buluşturduğu kitabı “Mutluluğu Yeniden Düşünmek”i, yeni olası topluluklar ve tasarım metotları ile birlikte konut olgusu üzerinden yorumladı. 

Yılın Kadın Mimarından Yeni Alternatifler
İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü RIBA'nın en prestijli üç ödülü birden almış tek mimarı olan ve ayrıca 2012 yılında “Yılın Mimarı” ve “Yılın Konut Mimarı” seçilen Alison Brooks, 2013 yılında da takip edilmesi gereken önemli bir tasarımcı kimliğini Architects Journal tarafından “Yılın Kadın Mimarı” ödülünü almasıyla pekiştirdi. İngiliz mimarlığının öncüleri arasında yer alan Brooks, güzel sanatlar, mimarlık ve detayın birleştiği projelerinde yeni yollar ve tasarım alternatifleri arayışlarını paylaşarak kültürel bir olgu şeklinde ifade ettiği “kentsel konut” tanımını irdeledi.

2013 Ağa Han Mimarlık Ödülü, sahibi sosyal tasarımcı tamassociati'nin c kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, katılımcı mimarlık, grafik tasarımı ve sosyal iletişim tasarımı konuları ile ilgilenerek, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve özel iştirakler için etik ve sorumluluk sahibi projeler planlama prensibiyle çalışmalarını sürdüren tamassociati'nin Kurucu Ortağı Simone Sfriso, Konut Konferansı'nın anahtar konuşmacılarındandı. Her projede sürdürülebilir teknolojiler, katılımcı planlama ve yerel üretim teknikleri kullanarak ödüllü birçok projeye imza atan ofis, Sudan'da inşa edilen Salam Kalp Cerrahi Merkezi ile 2013 Ağa Han Mimarlık Ödülü'nün sahibi oldu. Sfriso, tamassociati vizyonuyla basit, ortak ve ekonomik olarak tanımladığı yeni konut tasarımındaki güncel talepleri masaya yatırdı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!
  • 17.05.2022 09:15

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" prog ...

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor
  • 01.12.2021 09:24

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; 'Zam gelecek’ beklentisiyl ...

Konut Konferansı 2013 Toplantısı- 2
  • 21.11.2013 17:10

Konut Konferansı 2013 Toplantısı- 2

Konut Konferansı 2013 Toplantısı'na ait detayların yer aldığı ikinci bölüm yayın ...

Konut Konferansı 2013 Toplantısı yayında
  • 21.11.2013 16:51

Konut Konferansı 2013 Toplantısı yayında

Konut Konferansı 2013 Toplantısı emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

KONUT FİYATLARI ARTACAK!
  • 05.01.2012 17:30

KONUT FİYATLARI ARTACAK!

Konut piyasası hareketlendi. Fiyatlar % 10-15 artacak. ...

Konut arzı azaldı! Kiralık ve satılık fiyatları yükseliyor
  • 25.05.2021 10:39

Konut arzı azaldı! Kiralık ve satılık fiyatları yükseliyor

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Konutta talep azal ...