maritbet girişmaritbet
"Konut Konferansı" 20 Ekim'de

"Konut Konferansı" 20 Ekim'de

“Konut Konferansı” dünyaca ünlü konuşmacılar ve birbirinden güncel konu başlıklarıyla 20 Ekim’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek.

Konut sektörünün vizyonu, Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Konut Konferansı”nda çizilmeye devam ediyor.

“Sürdürülebilir Büyüme” teması ile 20 Ekim'de gerçekleşecek olan “Konut Konferansı 2011”, konut sektöründe alternatif çözümler, kentsel dönüşüm, A+ konut geliştirme, değerleme karlı ve toplum odaklı konutlara odaklanacak.

Dünyadaki çeşitli ülkelerin sosyal konut çözümlerinin de örneklerle tartışmaya açılacağı konferans, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.

Ülke gündeminin ilk sıralarındaki yerini her zaman koruyan “konut”, Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye'nin bu alana özel ilk ve tek konferansında tüm detaylarıyla incelenecek. Kentsel dönüşümden sosyal konuta, lüks konutlardan değerleme ve geliştirmeye kadar birçok konunun “Sürdürülebilir Büyüme” teması ile masaya yatırılacağı “Konut Konferansı 2011”, 20 Ekim 2011 Perşembe günü, Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Konut üretimi ve geliştirmede hedeflenen büyümenin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla sürdürülebilir olması için gerekenlerin tartışılacağı konferansta, dünyadaki farklı konut geliştirme modelleri de Türkiye ve dünyadan önemli konuşmacıların katkılarıyla değerlendirilecek.

Konut Konferansı 2011'de gündem oluşturacak birçok önemli konu başlığı ele alınacak: “Yalnızca bir Sosyal Sorumluluk değil Yatırım Aracı olarak Sosyal Konut” konu başlığı bunlardan biri… Şili Gaz (COPEC) ve Şili Üniversitesi işbirliği ile kurulan, kar amaçlı ancak soysal odaklı konut ve altyapı projeleri üreten Elemantal Grubu'nun kurucusu Alejandro Aravena, sermaye- kamu yararı ilişkisi üzerinden konut kavramına yeni bir yaklaşım getirerek anahtar konuşmacılardan biri olacak.

Yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, yapı sektörünün ve fiziksel çevrenin kalitesinin gelişiminde rol oynayacak öncü projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Yapı-Endüstri Merkezi “Konut Konferansı 2011” ile Türkiye'den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteahhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler başta olmak üzere sektörün önde gelen aktörlerini bir araya getirecek. Sektörün bu büyük buluşmasında, Türkiye'de “konut”un bugünü ve geleceği bir tam gün boyunca her yönüyle kapsamlı bir biçimde ele alınacak.

YEM tarafından düzenlenen buluşmalar, yapı sektörünün farklı kesimleri arasında bilgi paylaşımı, iletişim ve tanıtım olanağı sağlarken, sektörün gelişimine katkıda bulunuyor. Konferans 20 Ekim 2011'de Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonu'nda gerçekleşecek.

Konut Konferansı 2011'e, projelerini bugüne göre değil, geleceğe göre biçimlendiren, yaptığı her işte “en”lere ulaşma başarısı gösteren, şehrin keyfini farklı bir cepheden izleme fırsatı sunan OnaltıDokuz İstanbul ve konforlu yaşam ile iyi yatırım fırsatını buluşturan Academia konut projelerinin sahibi, Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultanahmet otellerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul ile teknolojik, yenilikçi, estetik, fonksiyonel ve çevreci ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye'de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri ana sponsor, Autodesk ise sponsor olarak destek veriyorlar.

Konut Konferansı 2011'den yenilikler

Konut Gazetesi 2011

Türkiye'de konuta özel bu uzun soluklu projeye eşlik edecek Konut Gazetesi 2011'de, konut yatırımından finansmanına, tasarımdan planlamaya, mortgage'dan değerlemeye kadar konular geniş yelpazede ele alınacak, Türkiye'nin güncel panoraması ortaya konacak. Konu ile ilgili söyleşilerin, araştırmaların ve verilere dayalı değerlendirmelerin yer alacağı bu Konut Gazetesi 2011, gayrimenkul ve yapı sektörlerinin üst düzey profesyonellerine, önde gelen tasarımcı, mimar, yerel yönetim yetkililerine ulaşmak isteyen markalar için çok önemli bir mecra olacak. Hem konferans katılımcılarına, hem de sektörün önde gelenlerine dağıtılacak.

Konut Konferansı 2011'den bazı konuşmacılar ve konu başlıkları:

Alejandro Aravena

Kurucu Mimar - ELEMENTAL

Alejandro Aravena (1967), Católica de Chile Üniversitesi'nde mimar öğretim görevlisi ve Alejandro Aravena Mimarlık'ın da kurucusudur. 2000-05 yılları arasında Harvard GSD'de misafir Profesörlük yapmış ve hala UC'de profesörlüğünü sürdürmektedir. Pritzker Ödülü Jüri üyesidir. Pritzker Ödülleri Jüri Üyesi olan Aravena, 11. Venedik Bienali'nde Gümüş Aslan, 2010 Marcus Ödülü, 2006 Avonni gibi ödüllerin de sahibidir. Ders verdiği kurumların arasında London School of Economics, İngiltere'deki RIBA, New York'taki InterAmerican Kalkınma Bankası ve Portekiz'deki Experimenta Design bulunmaktadır. Çalışmalarının sergileri Harvard GSD (2004), Sao Paulo Bienali (2007), Venedik Bienali ve Milan Trienali'nde (2008) yapılmıştır. Ayrıca 2011'de Tokyo MA Galerisinde de yer alacaktır. Şili Gaz (COPEC) ve Şili Üniversitesi işbirliği ile kurulan, kar amaçlı ancak soysal odaklı altyapı, ulaşım, konut ve kamusal alanlarla ilgili projeler üreten ELEMENTAL Grubu'nun kurucu yöneticisi Aravena, konferans kapsamında yalnız sosyal boyutuyla değil bir yatırım aracı olarak konut olgusunu ele alacak.

Stefan Forster

Kurucu Mimar – Stefan Forster Mimarlık (Stefan Forster Architekten)

Almanya merkezli ofisinde konut, kentsel dönüşüm, planlama ve küçülen yerleşmeler için konsept geliştirme alanlarında uzman olan Mimar Stefan Forster'ın konuta yaklaşımı modernist felsefenin çağdaş dünyadaki karşılığı biçimindedir. Aralarında “Avrupa Kentsel Dönüşüm Ödülü”, “Dünya Habitat Ödülü”, “Sir Robert Matthew Konut Dalı” ödülü gibi birçok ödülün de sahibi olan Stefan Forster, çevre, toplum ve kent ara kesitinde konut kavramının bütünsel biçimde yeniden ele alınması gerekliliğinin altını çiziyor. Stefan Forster ayrıca geçmişten kalan ve yapısal özellikleri, değişen sosyo-ekonomik koşullar nedeni ile kullanılamayan eski yapı stoğunun dönüştürülerek kullanımı konusunda önemli çalışmalar yaptı. Forster, Konut Konferansı 2011 kapsamında değerli arazilerdeki niteliksiz yapı stoğunun dönüştürülmesi ve yaşanabilir kentler kavramları üzerine bir konuşma yapacak.

Panel 1: A+ Konut Geliştirme ve Yeni Tüketici Yaklaşımları

Moderatör: Emre Çamlıbel, CEO – Soyak Holding

Haluk Çelebioğlu, Satış Direktörü – Siemens Ev Aletleri

Nazmi Durbakayım, Yönetim Kurulu Başkanı – Teknik Yapı

Atilla Öztürk, Genel Müdür – Astay Gayrimenkul
 

Panel 2: Türkiye Değerleme Sektörüne Genel Bakış

Moderatör: Mete Varas , İş Geliştirme Müdürü – Reidin.com

Neşecan Çekici, Yönetici Ortak – EPOS Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme

Işıl Dinçer, Genel Müdür –TSKB Gayrimenkul Değerleme

Ahmet Pınarbaşı, Yönetim Kurulu Başkanı – A Pozitif Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertizlik

Bekir Yener Yıldırım, Başkan – Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği
 

Panel 3: Söyleşi – Konut Geliştirmenin Kentsel-Sosyal-Sektörel Boyutu

Moderatör: İsmail Özcan, Genel Müdür Yardımcısı – Yapı-Endüstri Merkezi

Mehmet Demiray, Kurucu Ortak – 

Gürler Ünlü, Gayrimenkul Koordinatörü – Garanti Koza

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...